mandag 15. august 2011

Hildegunn på føttene igjen samt rapport fra helgen

God mandag!

Min gode venninne Hildegunn, som ble innlagt på sykehus med gallestein-problematikk før helgen, ble utskrevet igjen lørdag klokken 10.00, men har fått to ukers alkoholforbud, noe som er et hardt slag i trynet for en som lever for pilsflaskene. Hun er sykemeldt hele denne uken, d.v.s. at hun ikke kan ta den ene vakten hun hadde satt seg opp på kommende onsdag. Man fikk full rapport fra elendigheten i går eftermiddag, men skal spare eder sarte lesere for sykehistorien. Forøvrig kan også kort nevnes at min 101-årige grandtante i hovedstaden er noget bedre av bronkitten og de andre lidelsene som prøver å ødelegge en gammel skrott.

Fredag aften koste man seg sammen med Sissel, Turid og den skallede her i villaen. Man hadde planer om å ta seg en tur ut på byen, men eftersom tiden gikk og man trivdes meget godt i hverandres selskap ble det aldri til at man kom seg nedover fra Eiganes. Naboen fikk til og med en forlokkende telefon fra Hansemann ved 00.30-tiden, men det er ingenting som kan måle seg med drikkevarene og den gode samtale her i villaen, så han ble sittende. Jeg informerte om Oldboys kalas og om at han sikkert kom til å bli arg om man nok en gang holdt seg fornemt tilbake, tross invitasjon, men p.g.a. visse insinuasjoner om at man bare skyldte på Sissels besøk for "å slippe unna", tenkte jeg i grunn og bunn at det kunne være det samme. Man skrev tross alt om Sissels kommende besøk før man ble invitert på kalas, så var det sagt.

Det var forresten (minst) to andre skeive sammenkomster i helgen. Frits holdt kalas for en god gjeng på lørdag - blant annet var naboen og Helge tilstede - og fredag aften vet man at også Heidi, Bente og Elisabeth m.fl. herjet på Våland og senere på HoT Open Mind. Til tross for at det sikkert var livat nede i sentrum natt til lørdag var det ingen av oss 4 som angret på at vi ble sittene i villaen frem til klokken var omkring 02.15, for så å avslutte i dannet tid. Vi hørte på god musikk, slarvet om ikke-tilstedeværende lesber, kastet innpå sterkere saker, knasket chips og ellers koste oss på sedvanlig vis, som seg hør og bør når man er en god gjeng i villaen. Jeg er imponert over at naboen - en homofil herremann på 66 - gang efter gang holder ut med oss quindene. Sissel satte i alle fall pris på å bli brisen igjen, visstnok for første gang på 5 uker, i følge henne selv. Sissel kommer godt ut av det med alle min venninner samt med naboen. Således er det stas å holde kalas når hun først er her.

Lørdag var man i sentrum en tur på dagtid, hvor man var innom både Straensenteret og Arkaden. I tillegg gikk man litt rundt i forskjellige gater. Sissel ville også innom kjøttbutikken ved kaien fordi hun ville kjøpe med seg to kilo med syltelabber hjem til Kjell, som visstnok elsker den slags. Selv kjøpte jeg meg noget farse der, siden jeg likevel var der. Jeg handlet også matvarer på Meny, men holdt ellers et stramt grep om lommeboken. Jeg må si meg fornøyd med at jeg verken tullehandlet på lørdag eller brukte opp hundevis av kroner på nattlig bytur denne helgen. Og på Meny brukte jeg bare 298 kroner!

Man hadde vallonsk sopp- og spinatgrateng med kjøttboller (laget fra farse) og aspargessalat til middag lørdag klokken 17.30. Undertegnede har mange spennende oppskrifter på lur og liker å overraske med alt det rare man kan lage. Til dessert serverte man opptinte bær med melk og sukker på samt svart kaffe til. Utpå aftenen ble det også kaker å få samt eggelikør for de to røffeste av oss. Forøvrig forløp lørdagsaftenen ganske rolig. Anne-Grethe var invitert på kaffe, men måtte melde avbud fordi ektemannens søster med ektemann meldte sin ankomst fra Gjesdal. Jeg har så vidt møtt denne svigerinnen og hun er et hespetre av de ytterst sjeldne; kristen, fordømmende og alltid sur. Hun er i slutten av 50-års alderen nu. Mor, Sissel og jeg hygget oss meget sammen lørdagsaftenen; tittet på fjernsyn, løste kryssord sammen, gikk en liten tur i nærområdet og koste oss med gode kaker, kaffe og god mat. Skål for det!

Sissel reiste dessverre igjen allerede med morgentoget fra Stavanger i går morges. Vi nøt en tidlig frokost sammen alle tre før Sissel tok drosje ned til stasjonen. Jeg fant ut at jeg skulle benytte meg av denne tidlige starten på dagen og begynte et skikkelig rydde-og vaske prosjekt inne i stuen. Himmel og hav, slike mengder med støv og rusk som lå oppå alle skapene(!), og ikke minst var gardinbrettene ille. Jeg måtte også kaste en blomst, som ikke lenger luktet så godt, dessuten vasket jeg gulvet og tørket støv overalt hvor det falt meg inn at det kunne være støvete. Efter det knappe to timer lange prosjektet tok jeg meg et deilig bad i badekaret og fikk skrubbet meg skikkelig. Jeg hadde en hel del hard hud under føttene som måtte raspes bort med sandpapir og fil efter badet. Jeg smurte også inn fotblemmene og stelte neglene mine, slik at jeg atter skulle se ut som en quinde på føttene, og ikke som en røff arbeidskar.

Gårsdagen gikk ellers med til matlaging, kakebakst, lesing, fjernsynstitting, surfing på internett (orket dog ikke å skrive i bloggen) og klokken 23.00 var jeg stuptrøtt og la meg. Det har ikke skjedd stort spennende i dag heller, men været har heldigvis vært ganske greit i dag. Jeg måtte telefonere og klage på at søppelbilen ikke har hentet søppelbøttene, som seg hør og bør, i dag. Når jeg først var i telefonen telefonerte jeg også Sissel for å høre om hun kom seg vel hjem i går, noe hun heldigvis gjorde. (Kjell hentet henne på Hamar stasjon.) Jeg har vært ganske trøtt i dag, uten at jeg helt forstår hvorfor, men kanskje det er fordi jeg vet at jeg må møte på post igjen på onsdag. Jeg kjenner jeg blir noget arg når jeg tenker på det elendige været vi har hatt i sommer. Man har fortjent bedre. Kanskje godværet kommer til skolestart neste uke? Hvem vet...

Vennlig hilsen Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter