søndag 7. august 2011

Meget kortfattet rapport fra søndagen

God aften!

Man har ikke tenkt å skrive meget fra dagen i dag. Til det har det rett og slett skjedd for lite. (De som vil ha lesestoff kan lese livshistorien til 106 år gamle Jenny Severine Lindefjeld, j.m.f. innlegget under.) Mor og jeg har syslet med hvert vårt i dag; hun for det meste med et broderi hun startet på sammen med min søster Bente sist uke. Jeg har viet hele 4 timer til lesing i dag. Har også tittet litt på fjernsynet. I tillegg har jeg laget middag til mor og meg, bestående av stekte fiskekaker, kokte mandelpoteter med smeltet smør på og raspede gulrøtter. Man har også servert kaffe to ganger i dag. Første kaffekoppen ble inntatt efter en enkel frokost ved 09.30-tiden. Neste kaffekopp tok vi ved 17.00-tiden, en drøy times tid efter at middagsmaten var inntatt. Det er vel snart på tide med en kopp igjen...

Jeg serverte bær med melk på til den siste kaffekoppen vi tok. Jeg kjøpte meg en pose med forskjellige frosne bær da jeg var og handlet denne uken og det smakte helt fortreffelig. Jeg skal definitivt kjøpe meg flere slike poser. Jeg lot den ligge i kjøleskapet fra i går til i dag og da ble de akkurat passe tint opp. Det blir sjokoladekjeks til aftenskaffen.

Min søster Bente telefonerte tidligere i dag og kunne informere om at vår grandtante Hilda i hovedstaden, som er 101 1/2 år gammel, er temmelig redusert for tiden og efterkommerene frykter for hennes liv. Hun skal ha pådratt seg bronkitt og i tillegg falt hun og slo seg stygt tidligere denne uken. Hun er ikke innlagt på sykehuset, men Bente var innom på snarvisitt på sykehjemmet i går formiddag og da observerte hun at mormors yngre søster var sengeliggende. Hun talte også med den eneste gjenlevende sønnen på 75, som sa at han er mentalt forberedt på at moren kan takke for laget når som helst. Akk, noe skal det alltid være. Min søster Sissel telefonerte ved 18.30-tiden i aften og talte om seg og sitt. Kjell - hennes døgenikt av en ektemann - er for tiden mer eller mindre liggende på sofaen fordi han skadet ryggen sin da han skulle sage opp et lass med ved i slutten av juli. Sissel selv nevnte at hun har lyst til å ta seg en tur i midten av uken som kommer og bli til lørdag eller søndag, men bare hvis Kjell ikke blir verre. Jeg sa til henne at det vil glede vår mor meget om hun kommer og minnet henne om i så fall å ta med en skvett av Kjells hjemmebrent.

Jeg har forresten gjort en fornuftig ting i dag. Jeg vasket badet tidlig på eftermiddagen; skuret klosetten, vasket speilet og vasken, støvsugde gulvet og vasket over gulvet med vann og klorin. Det tok omkring en 40 minutters tid, men nu er det altså gjort. Jeg har kjent på skrotten i hele dag at det tok på å herje med gjengen på fredag/natt til lørdag, men det skal med rette sies at jeg ikke angrer et eneste sekund. Nu skal jeg lure meg utpå altanen for å ta meg en rød mikstur under markisen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter