lørdag 27. august 2011

Naboen brakk foten - stor ståhei!

Godtfolk!

I går aften brakk min skallede nabo foten, i det han skulle gå hjem igjen fra villaen. Han bommet på et trappetrinn på trammen utenfor her og landet meget hardt og skeivt på høyre fot, som dessverre ikke tålte belastningen. Den lærde quinde måtte i huj og hast kjøre lektoren til legevakten, hvor han ble behandlet for fot-skaden, som forøvrig ble en meget smertefull opplevelse da naboen for tiden lider av podagra. Akk, slik en elendighet som alltid skal vederfares oss i livets bitreste høst. Det eneste positivet som kommer ut av dette - bank i bordet(!) - er at naboen nu er sykemeldt i to uker og kan slippe unna det daglige tjaset og maset fra bråkete elever.

Inntil dette skjedde hadde man en hyggelig aften med rundstykker, kaffe og kaker på bordet. Til og med mor var såpass oppegående at hun satt i stuen til klokken passerte 22. Vi satt og så på fjernsynet mens vi talte om løst og fast. Mor ble meget oppjaget av oppstandelsen som fulgte naboens uhell - jeg fikk hjulpet han inn på kjøkkenet før jeg måtte hjelpe han ut i bilen. Mor kom inn på kjøkkenet fra kammerset og slo ut med hendene, nærmest i panikk, men situasjonen dempet seg heldigvis efterhvert og naboen var i de tryggeste hender. Den lærde quinde er vant til å holde hodet kaldt når ulykker inntreffer. Både med mor og på skolen har det vært så mange episoder opp igjennom årene at man til slutt har blitt herdet.

I dag har mor telefonert både Sissel, Bente og Anne-Grethe for å slarve om naboens uhell. Akk, jeg mener nu engang at hun kan holde munn i stedet for å spre elendigheten rundt til mine søstre, men det er samme hvor skrøpelig hun er så klarer hun alltid å telefonere for å formidle hendelser fra villaen. Jeg laget meget spaghetti med kjøttdeig og kjøttsaus til middag i dag, nok til at mor og jeg kan spise det også i morgen. Klokken 17.45 var jeg innom min skallede nabo med en tallerken full av mat, inkludert to skiver med loff og smør. Jeg hjalp han samtidig med å ordne diverse småting i huset, blant annet ga jeg han en hånd slik at han lettere skulle komme seg til klosetten. Dog tørker jeg ikke skallede herremenn bak, der går grensen. Det blir sikkert spetakkel på skolen på mandag når de får bud om sykemeldingen, men den tid den sorg.

Verdens eldste person, Besse Cooper fra Monroe i Georgia, USA, feiret i går sin 115-års dag med brask og bram! Hennes barn har nu begynt å bekymre seg for at hun kanskje kan komme til å overleve dem og hvem skal da ta seg av henne? Barnebarnet Paul Cooper uttalte følgende til "The Walton Tribune": “It’s indescribable. I have no words. It’s absolutely amazing.” Angie Tharp (82) har ingen god forklaring på hvorledes det har seg at Herren har glemt ut å hente hjem moren, men uttrykker samtidig at de nyter hver en dag sammen med den senile quinden. Besse ble født i Tennessee, men har nu bodd i Georgia i 95 år. Hun flyttet fra hjemstaten for å undervise elever, men fant også kjærligheten i den nye staten. Luther Cooper har nu vært død i 48 år. I følge yngstedatteren, fru Nancy Morgan, var moren meget livat i yngre år og hun mente at man måtte akseptere det livet bød på, uten å dvele for meget ved det problematiske. Den lærde quinde gratulerer!

I dag har man vært flittig; man har lest, vasket, vasket klær, laget mat og klippet fingerneglene til mor. Jeg handlet inn til helgen tidligere i uken, så det slapp jeg heldigvis unna i dag. I aften skal jeg slappe av foran fjernsynsapparatet med kaffe og kaker, kryssord og stearinlys. Jeg registrerer ydmykt at herren i Murgaten hadde reke-kalas i går aften, men undertegnede var ikke invitert. Sikkert fordi jeg takket nei sist gang det var kalas der, det p.g.a. at min søster Sissel var på besøk. Jaja, det samme kan det være. Hildegunn telefonerte i eftermiddag og fortalte at hun hadde vært en tur på Beverly og HoT Open Mind i natt. Jeg fikk ikke mange detaljene fra byturen, men forsto det slik at hun hadde påtruffet mange flotte quinder under 30 år. Da smiler Hildegunn, naturligvis, hun krever intet mer. Jeg skal også feste neste helg, i anledning "Stavanger på skeivå". Det skal bli skøy. Da blir det garantert full rulle her på Eiganes.

Ydmykt, Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter