onsdag 3. august 2011

Timeplanen for skoleåret 2011/2012 kommet undertegnede til hende

Riktig god onsdag, på denne flotte sommerdagen med 23 grader i skyggen!

Midt på dagen i dag tok jeg bussen bort på skolen, i håp om å få et ferdig utkast av timeplanen for skoleåret 2011/2012. Det var mange ting jeg var spent på i forkant av turen innom skolen, blant annet hvorvidt jeg skulle ha heimkunnskap i år eller ei og stillingsprosenten. Man ytret i mai ønske om å gå ned med 10%, grunnet min alder og det faktum at min gamle mor trenger stadig mer pleie eftersom månedene går. Da jeg ankom påtraff jeg ganske fort rektor i korridoren, som sammen med undervisningsinspektøren begynte på jobb igjen på mandag. Jeg fikk også vite at skolens sekretær egentlig også skulle vært på jobb igjen, men at hun inntil videre er sykemeldt. Rektor fortalte meg at han hadde store planer om å jobbe sent i aften, slik at han kan ta seg fri i det flotte sommerværet som er spådd i morgen og jobbe litt i hagen. Stort flottere enn det er i dag kan det neppe bli, men det blir nok like bra i morgen også.

Rektor lot meg vite at det har vært et svare strev å få "kabalen" til å gå opp i år og at det fremdeles gjenstår å få ansatt en lærer i 60% stilling, men det kan jeg aldri tenke meg skal være umulig å få til. I alle fall har han klart å få det til slik at jeg kan gå ned 9% i år, til 66%-stilling. Det passer meg utmerket. I.o.m. at jeg har ytret ønske om å fortsette som seksjonsleder i norsk har han i samråd med undervisningsinspektør funnet ut at jeg ikke skal undervise i heimkunnskap i år. Hvis jeg skulle hatt tre eller 6 timer med heimkunnskap - tre timer er jo minimum - så hadde det gått bort meget tid som heller burde brukes på norskundervisning. Jeg tror seksjonsleder-ansvaret utgjør 15-16% av stillingen, som i såfall gjør at jeg skal undervise 50% i norsk. Jeg gleder meg faktisk til å starte opp igjen, men det er ennu to uker til. Vi i kollegiet må møte på post onsdag 17. august. Elevene kan visstnok vente helt til den påfølgende mandagen.

Jeg så at vi har fått ny og flott kjøkkenkrok på lærerværelset. Det må jeg si at jeg ble betydelig overrasket over, siden jeg ikke har hørt tale om at noe slikt var på gang. Dog var de gamle skapene og benkene temmelig slitte og skadet av fukt, dessuten var det 19 år siden sist vi fikk nytt, så det var forsåvidt på tide. Jeg tok med meg tre lærebøker og to lærerveiledninger samt en kopi av timeplanen og spaserte hjem fra Tasta til Eiganes, en flott tur som tok en halvtimes tid i solskinnet. Timeplanen min blir som følger for den kommende terminen:

Mandag:
1. time:
2. time:
3. time:
4. time: Norsk med klasse 9C
5. time:
6. time:

Tirsdag:
1. time: Norsk med klasse 8B
2. time: Norsk med klasse 8B
3. time:
4. time:
5. time:
6. time:
(7. time: Felles lærermøte/Seksjonsmøte)

Onsdag:
1. time: Norsk med klasse 9C
2. time: Norsk med klasse 9C
3. time:
4. time: Hjelpelærer i norsk (elev i 9A)
5. time: Hjelpelærer i norsk (elev i 9A)
6. time:

Torsdag:
1. time: Norsk med klasse 8B
2. time: Norsk med klasse 8B
3. time: Norsk med klasse 9C
4. time:
5. time:
6. time:

Fredag:
1. time:
2. time: Norsk med klasse 8B
3. time:
4. time:
5. time:
6. time:

I eftermiddag var jeg en snartur nede i sentrum og kjøpte meg en pakke med allergitabletter, en eske med skråtobakk samt en kurv med jordbær på torget. Jeg så at det lå et cruiseskip til kais på den såkalte "skyggesiden", men jeg tok meg ikke bryderiet med å gå såpass nær at jeg kunne se hvor det kom fra. Det var mange turister i sentrum, men det har det jo vært helt siden mai måned var på hell. Jeg vil tro at en del begynte på jobb igjen i dag, dog var det også temmelig mange siddiser i sentrum, hørte jeg. Da jeg kom opp igjen spiste mor og jeg oppvarmet lapskaus, før vi nøt deilige jordbær med helmelk og sukker på. Det er slettes ikke verst å være 63 år gammel når solen smiler fra himmelen og pliktene holder betryggende avstand! Man har også bevilget seg en kopp med eggelikør med isbiter oppi sent i eftermiddag, som smakte fortreffelig ute på altanen.

Så langt har Hildegunn og Jarlfrid meldt sin ankomst til fredagens drikkegilde her i villaen. Turid må se an hvorledes det går med halsproblemene hun sliter med denne uken. Jeg skal ringe resten av quindene i aften. Det blir stas å samle flotte quinder til en festens stund igjen. Skål for det! Forøvrig har man ikke gjort så alt for meget av det som burde vært gjort i dag, men det kommer helt sikkert nok regndager til innendørs sysler senere.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter