torsdag 15. september 2011

Regnvær uten sidestykke denne uken

Lesere!

Det er et elendig vær som vederfares oss siddiser for tiden. Både i går og i dag har det regnet ustanselig og i skrivende stund er det bare stusselige 10 grader på gradestokken her. Akk, slik en elendighet. Det var ille nok i helgen, med regnbyger som kom og gikk, men det skulle altså bli verre. Mon tro om det snart snur. Det blåste også kuling på mandag, men i dag har vi vært velsignet med en simpel frisk bris.

Uværet til tross, den lærde quinde møtte tirsdag på post for å undervise den oppvoksende generasjonen i norsk. Man begynte denne uken med et nytt tema i en av klassene, nemlig sjangerlære. I løpet av denne og neste uke skal elevene få kjennskap til forskjellen mellom sakprosa og skjønnlitteratur, de skal få kjennskap til novelle-sjangeren, kunne forklare ytringsfrihet og sensur med eksempler fra litteraturhistorien og lære noget om språklig variasjon. I min andre norskklasse er det norrønt, eddadikt, vikingtid og runealfabetet m.m. som blir hovedlinjene. Det krever en del forberedelse når man skal sette seg inn i detaljene rundt norrønt, men jeg var fornuftig nok til å sette meg ned med bøkene og notatblokken mandag aften, således har undervisningen gått greit denne uken. Forøvrig er jeg av den gamle skolen, som fremdeles bruker meget tavlen i undervisningen.

Jeg talte med min søster Bente i går aften og ba henne ordne med en krans fra mor og meg til begravelsen på fredag. (Se gårsdagens innlegg.) I og med at det er tale om en grandmoster og ikke en moster synes jeg ikke at jeg kan ta meg fri for å delta selv - det er da også meget langt til hovedstaden. Mor er i alle fall for skrøpelig til å kunne delta, men det tror jeg Hilda visste meget godt. Bente skal naturligvis delta i begravelsen, som finner sted i kapellet på Vestre gravlund. Avdødes sønn, som er 75, bor i Moss, men Bente har talt med han på telefonen tre ganger over helgen og er godt informert om når, hvor o.s.v. Sissel kommer ikke til å delta, da hun kjente avdøde ennu mindre enn meg. 101 år er en høy alder, neppe verdig undertegnede og sjansen for at noen av bloggens ærede lesere skal bli like gamle er vel ikke den største. Skjønt, man blir jo eldre og eldre...

Mandag aften holdt man valgvake i villaen til klokken passerte midnatt. For Stavanger sin del gikk Ap meget frem, men Høyre holder stand som største parti. SV gjorde et dårlig valg i Stavanger, så vel som i landet ellers, og mister en av sine 4 representanter i bystyret. Et av få lyspunkter i mandagens valg var at FrP mister to av sine 11 representanter her i byen, ei heller er det dumt at Ap får inn noen flere i bystyret. Kristin Halvorsen annonserte sin avgang til våren på direktesendt fjernsyn sent mandag aften, og det var tydelig at mange sentrale politikere ikke var informert på forhånd. Både Siv Jensen og Liv Signe Navarsete lot til å ha problemer med å holde parykken på plass da de fikk servert den lille bomben. Siv Jensen burde kanskje også vurdere sin stilling? Partiet mister representanter i alle de store byene og går meget tilbake på landsbasis. Dog er man jo ikke kjent for ydmykhet i det partiet, så hun holder vel stand til skuta har sunket.

Jeg telefonerte Turid tirsdag aften og talte et godt kvarter med henne. Hun fortalte meg at det har sluttet opp til flere stykker på HoT Open Mind, efter uoverenstemmelser av diffus art. Hun fortalte meg også at Nina holder på med et quindemenneske fra Trondheim for tiden og at hun faktisk er der oppe på besøk denne uken. Årsaken til at jeg telefonere var dog at jeg ville be henne hit fredag aften. Jeg vet ikke om jeg orker full rulle med hele gjengen - det får man se an om en dag eller to - dog skal jeg nu engang ha meget glede av Turids selskap. Hun ble lettere sjokkert da jeg fortalte om naboens blodpropp med påfølgende sykehusinnleggelse, så jeg er tydeligvis ikke flink nok til å slarve om det som skjer. Turid er sjelden på internett og følger således heller ikke min ringe blogg på en fast basis.

Avtroppende ordfører, Leif Johan Sevland, feiret tirsdag sin 50-års dag med brask og bram. Det var visstnok kollega Bjørg Tysdal Moe som arrangerte bursdagskalaset, og på et bilde fra en eller annen avis så herren ut til å kose seg stort der han holdt rundt sin noget eldre hustru, fru Anne Selnes. Sistnevnte har forøvrig sitt virke på universitetet på Ullandhaug, hvor det i går sprang løs en illsint okse, som ikke gjorde forskjell på uskolerte taskenspillere og dekaner. Jeg har ikke klart å finne en link til hendelsen, men i følge radioen var det meget dramatikk ved universitetet mens oksen løp rundt og skremte godtfolk. I følge radioen var oksen også utenfor NRK Rogalands lokaler, sikkert til glede for journalister og kameramenn på en ellers agurktid-dag.

Ha en flott dag videre,
hilsen Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter