søndag 2. oktober 2011

God søndag!

God helg, godtfolk!

Man beklager at det ikke har blitt skrevet i bloggen den siste tiden. Dette skyldes både at jeg har hatt meget å gjøre på skolen, med mor og i villaen ellers samt at jeg fant ut at en liten pause fra bloggingen kanskje kunne gjøre litt godt. Det er jo, tross alt, ikke bare bare å skulle forfatte et nytt innlegg hver eneste dag. Det krever sin quinde å skulle finne ord for alt hva dagen har bydd på, men jeg satser på å bli noget flinkere til å bruke bloggen igjen. Skål!

Siden sist jeg skrev har det ikke skjedd særlig meget, kanskje med unntak av at mor har kommet hjem fra sykehjemmet, til tross for at hun lider av varierende helse. Hun er bedre enn hun var på sitt sykeste, dog fremdeles hakket verre enn før lungebetennelsen. Hun ligger meget, men hun tar med seg kryssordene opp i sengen, så hun har i alle fall ikke gitt opp. Hun har jo også meget selskap i radioen, også klarer hun heldigvis å gå på to selv. Hver formiddag kommer hjemmesykepleien innom for å se til at hun ikke har falt og skadet seg samt for å bistå henne ved behov. På mandag hadde hun følt seg såpass ør at hun hadde ventet på hjemmesykepleieren før hun gikk på do, men har siden blitt bedre. Jeg er glad det finnes slike folk, uten den hjelpen måtte jeg sikkert ha sluttet på jobben.

Skoleuken har også forløpt som seg hør og bør, i alle fall for undertegnede. Mine kolleger i engelsk har forgjeves prøvd å få avholdt nasjonale prøver i engelsk, denne uken, dog uten særlig suksess. Det har visst dreid seg om datatekniske problemer og skal ha angått hele landet, hørte jeg rektor tale om for noen dager siden. Så vidt jeg har skjønt ble hele elendigheten avlyst, selv om jeg "mistet" en norsktime i forsøket. At det skal være så vanskelig å få til dette er for meg temmelig uforståelig. Man har vært med på å avholde nasjonale prøver i norsk hele tre ganger, uten verken datateknisk besvær eller taskenspilleri. Kanskje er man rett og slett mer lærd enn sine kolleger...

I dag startet mor og jeg dagen med en god frokost på kjøkkenet. Vi spiste grovbrød med leverpostei og agurk på, drakk melk og svart kaffe. Klokken 11.00 satte vi oss foran fjernsynet slik at mor skulle få se på gudstjenesten fra Nidarosdomen, som ble sendt direkte på NRK1 i forbindelse med at biskop Helga Haugland Byfuglien skulle settes inn som preses, altså overhode for den norske kirken. Det var Oslo-biskopen, den noget konservative Ole Christian Kvarme, som sto for innsettelsesseremonien, og man kan bare gjette at det tæret på hans gammeldagse holdninger å skulle utpeke en quinde som sin egen sjef. Akk, dette hadde ikke skjedd i Deres gode ungdom, herr Kvarme. La oss løfte kaffekoppen og sende den bitre herren varme tanker på denne spesielle dagen. Skål! (Se fotnote.)

Det har vært rolige forhold i villaen denne helgen. Sist helg var jeg på kalas hos Anki i Kvernevik, naturligvis med påfølgende bytur til HoT Open Mind, men selv om jeg begynte på referat fra drikkegildet, ble det altså aldri til at jeg kom så langt at jeg fikk publisert det for allmennheten. Kan dog kort nevne at det var full rulle både i Kvernevik og i sentrum. Vi var 9 stykker hos Anki; alle lesbiske quinder og ingen under 30 år! Det som var nytt på HoT Open Mind sist helg var at de hadde åpnet opp en ny og hittil (for meg) ukjent avdeling inne i lokalet. Den avdelingen hadde to rom; et rom med bar og noget sitteplasser og et mer intimt og koselig rom med sitteplasser, hvor det var lettere å finne roen og nyte den gode samtalen, langt unna musikk og støy. All honnør til innehaveren for at han har utvidet lokalet. Jeg lar disse ord være nok fra sist helg.

Denne helgen var naboen innom både fredagsaftenen og i går aften. Han begynte på jobb igjen sist mandag, selv om han egentlig var sykemeldt ut denne uken. Selv om han fremdeles må bruke en krykke når han går er foten nu meget bedre og gipsen kom av på torsdag. På fredag gjorde jeg ikke så meget ut av aftenen, men i går aften (klokken 19.30) serverte jeg hjemmelaget pizza og solo til naboen, mor og meg selv. Jeg hadde kjøttdeig, ost, paprika, tomatpuré, kantarell og noget purreløk på pizzaen, og vi spiste bare halvparten, således blir det pizza til middag sent i eftermiddag, så er i alle fall planen. Fredag aften var også min søster Anne-Grethe innom på kaffe en snartur. I går koste vi oss foran fjernsynsapparatet, særlig kjekt er quiz-programmet til Dan Børge Akerø, men vi så også på et par andre interessant programmer, dessuten var både naboen og mor i det snakkesalige hjørnet i går. Det var rett og slett meget trivelig hos oss i går.

Mor, 91 år til tross, er ikke så aller verst i formen for tiden. Helsetilstanden hennes varierer dog relativt mye fra uke til uke, noe som gjør at jeg tror psykiske besværligheter kan spille en viss rolle i sykdomsbildet hennes. Det er i alle fall påfallende at hun er syk og elendig på regntunge ukedager når jeg er på arbeid, samtidig som hun plutselig kan finne på å være rent så meget i slaget når det kommer besøk i villaen, j.m.f. min søster og naboens besøk denne helgen. Fra onsdag til og med lørdag hadde vi forøvrig strålende sommervær denne uken med temperaturer omkring 18-20 grader i skyggen, men i dag har det kommet på noen skyer igjen, dessverre. Det ser også ut til å kunne bli regnvær innen aftenen tar oss for fullt.

I aften må jeg vie noget tid til å forberede morgendagens norskundervisning. Jeg skal også lese videre i en roman jeg begynte med tidligere i uken. "Det som er mitt" er navnet på boken og det er bare den andre boken av Anne Holt jeg leser i hele min karriere som leser og norsklærerinde. Jeg kjøpte meg denne boken til halv pris på en bokhandel nede i sentrum torsdag eftermiddag, selv om jeg egentlig var i sentrum i et helt annet ærend. Lev vel!

Toril

Fotnote:
Per oktober 2011 har Norge 4 biskoper av quindekjønn:
- Solveig Fiske (58) er biskop i Hamer bispedømme.
- Laila Riksaasen Dahl (64) er biskop i Tunsberg bispedømme.
- Helga Haugland Byfuglien (61) er biskop i Borg bispedømme samt preses/overhode for biskopene.
- Ingeborg Midttømme (49) er biskop i Møre bispedømne.

Ingen kommentarer:

Site Meter