fredag 14. oktober 2011

Rapport fra kalas samt Lista-tur

God fredag!

Jeg beklager på det sterkeste at eder trofaste lesere har måttet vente så lenge med å få avlagt rapport fra helgens festligheter. Det skyldes at jeg ble invitert med på Lista-tur sammen med Tove Johs-Castell fra mandag til onsdag. Og på søndag var man ikke i stand til å skrive i bloggen, grunnet alvorlig fyllesyke. I går, da jeg endelig skulle sette meg ned for å forfatte et innlegg i bloggen, fikk jeg bare feilmeldinger og ga opp. I dag ser det dog ut til at det skal kunne la seg gjennomføre å få skrevet et nytt innlegg.

Lørdag aften var det altså drikkegilde hos vår transexuelle venninne Bitten i Sandnes. Bitten er en festlig mann i dameklær, med lang fartstid på utesteder à la Sting, Toppen bar, De røde sjøhus og HoT Open Mind. Jeg hadde første gang æren av å påtreffe han gjennom min venninne Turid i det herrens år 2000. (I følge nevnte quinde startet han sin skeive karriere i hovedstaden på midten av 1990-tallet.) De tilstedeværende i Bittens nedslitte leilighet var: Bente, Aina, Elisabeth, den skallede, Frits, Kjartan, en asiatisk herremann i 30-års alderen (viss navn man har glemt), Hildegunn, Jarlfrid, Turid, Bitten selv, naturligvis, og undertegnede. Det skulle bli 12 stykker, om jeg husker rett. Jeg inntok hjemmebrent og svart kaffe, men ikke overstadige mengder, forøvrig observerte jeg både pils (for det meste i boks-form), blankt brennevin av flere slag og rødvin på bordene.

Bitten er en festlig figur, som virkelig kan gi Turid god konkurranse i å få oss til å humre godt. Turid er jo kjent for sine grove vitser, som hun kan servere i dusinvis når hun oppnår ønsket promille. Bitten driver ikke med grovvits-deklamering, men er naturlig morsom mer eller mindre hele veien. Jeg må innrømme at jeg humret godt da han i plenum informerte oss om at han har hatt både klamydia, flatlus og gonoré gjennom årenes løp, men at han åpenbart har hatt god smak i mannfolk, i.o.m. at han har unngått de hiv-positive. I følge Turid hadde Bitten en periode fra ca 1995 til ca 2002 hvor han utelukkende hadde ubeskyttet sex med eldre menn, men i senere år skal han visstnok ha roet seg noget ned. Dog er det en kjent sak at han fremdeles foretrekker eldre menn 50+, noe jeg har inntrykk av at de færreste 40-åringer gjør. Vi talte faktisk noget om dette med eldre menn som kun vil ha gutter under 30 år, i løpet av drikkegildet hos Bitten. Vi kom også inn på Asia-trenden blant skeive menn og vi baktalte Hildegunns fiende nummer en.

Det var mye rar musikk i cd-spilleren hos Bitten. Denne Aina-damen (i 30-års alderen) hadde visst utpekt seg selv til den som skulle styre musikken, på godt og vondt. Akk ja, jeg blandet meg i alle fall ikke inn, i.o.m. at jeg ikke kjenner verken Aina eller Bitten kjempegodt. Hildegunn (i godt sekskap med Jarlfrid og delvis også Bitten) ble i alle fall meget bedugget mot midnatt, så da drosjene begyne å rulle inn på gårdsplassen ved 23.50-tiden var ikke det et sekund for tidlig. Jeg havnet i samme drosje som naboen, Turid og Frits og vi var de første som ankom Hot Open Mind, omkring klokken 00.05 - 00.10. De siste fra sammenkomsten ankom vel omkring klokken 00.30, tror jeg. Elisabeth observerte jeg ikke på nattklubben, så hun ble nok ikke med til Stavanger.

På HoT Open Mind var det full rulle og mange kjentfolk å se. Man observerte både Heidi, Nina, Unni, Dordi, Kjell Inge, Arne Morten, Glen, Eirik, Steffen, Einar, Thomas, Hugo og Hansemann. Det var også en del thai-gutter i lokalet - dette thai-fenomenet når visst nye høyder i vårt skeive miljø - og man tror de fleste av disse asiatiske ungguttene "tilhører" norske menn, selv om enkelte kanskje også bare er bekjente av disse. Naboen, Turid, Frits og undertegnede fant oss et hyggelig bord oppe på høyden til venstre for baren. Elisabeth, Aina og noen andre quinder ble sittende på bordet ved siden av oss, mens bordet på vår andre side av okkupert av 4-5 homofile herremenn i 20-års alderen. Jeg vet ikke hvor de andre fra kalaset slo seg ned, men jeg vet i alle fall at Hildegunn og Jarlfrid slo seg løs inne på dansegulvet utover natten - og det til de grader at en bluse-løs Hildegunn ble eskortert ut av en vakt ved 01.20-tiden. Slik toskenskap har jeg ingen medfølelse med. Det hører med når man beveger seg på offentlige steder - og blant folk - at man beholder blusen og klærne ellers på.

Frits og naboen tok seg noen runder i lokalet for å tale med forskjellige homofile herremenn, men Turid og jeg holdt oss i ro ved bordet under hele oppholdet, bortsett fra to spaserturer utenfor for å røyke samt to turer bort til baren for å kjøpe henholdsvis pils og en fantastisk god drink, viss navn jeg har glemt. Jeg vet ikke hva jeg bør skrive om fra byturen, i grunnen. Det skjedde jo ikke revolusjonerende saker hele tiden, men jeg så at det var god stemning i hver en krik og krok. Det er ikke alltid så lett å få kontakt med nye quinder og ungjenter når man er på HoT Open Mind, hvorvidt det skyldes at en del skyr stakk eller at det å være hoven og kjøre sitt egen løp er i vinden for tiden, vites ei. Naboen og kamerater av naboen som er opp til 20 år yngre enn han sier at det samme gjelder for de homofile. De flotte 30-åringene vil helst unngå å menge seg med de som ser vanlig ut og i alle fall skyr de unna de over 50. Har man derimot vaskebrett eller befinner seg i den rette alder (under 30?, under 25?) så er man visstnok populær. Jeg har i alle fall merket meg at det har vært noget vanskeligere å få quinder i tale i år enn det har pleid å være, men det gjelder ikke bare de stramme 20-åringene, men også enkelte sminkede 40-åringer. Akk ja, jeg er glad jeg i alle fall har mitt trofaste harem rundt meg.

Det ble et kort nashspiel ved 02.30-tiden, hos Jarlfrid på Storhaug, men det var ikke så alt for lenge man hadde vært der før Hildegunn og quindemennesket hun hadde fisket opp på HoT Open Mind - en viril fistekvinne fra Sauna - begynte å varme opp med jurmassasje og kosing i sofaen. Naboen, Frits og noen få andre hadde blitt med ut til Hansemann for å drikke videre, men Turid og jeg ga opp før timen hadde gått hos Jarlfrid og tok drosje til Eiganes i stedet for. Jarlfrid og Heidi satt fremdeles oppe da vi dro, men verken Turid eller jeg var i humør til å se hengejurene til vår frivole venninne, så da så. Jeg ordnet det slik at Turid fikk sove på et gjesteværelse til søndag morgen, slik at hun skulle slippe å betale meget for drosje hjem midt på natten. (Hun hadde ikke moped denne gangen, fordi vi hadde hatt kalas i Sandnes.) Hun dro hjem før jeg sto opp, altså før klokken 09.15, men hadde skrevet igjen en liten hilsen på en lapp. At det ikke ble nashspiel i villaen var i grunnen til det beste, jeg slapp i alle fall å bruke formiddagen til å rydde i stuen. Bank i bordet!

Utover eftermiddagen ble jeg mildt sagt redusert, men jeg skal la elendigheten ligge. Fra mandag eftermiddag til onsdag midt på dagen var jeg med Tove Johs-Castell til hytten hennes på Lista. Mor var hos Anne-Grethe og hennes nyopererte ektemann på Klepp fra mandag til onsdag. Dessverre var været varierende på sørlandet, men det er uansett alltid like hyggelig å være med Tove til hennes barndoms paradis, hvor freden alltid senker seg. Vi gikk tur i regnværet, vi tittet i flere av hennes familiealbum, hørte på radioen, spiste belgisk sjokolade og drakk svart kaffe, nøt god mat, ryddet på loftet og besøkte en nabohytte. Jeg er nok litt forelsket i Lista, men har dessverre ikke god nok økonomi til å bli den stolte eier av en hytte der nede selv, så jeg får nøye meg med å besøke hytten til Tove i ny og ne.

Vi kjørte innom Klepp for å plukke opp mor på hjemveien og da fikk vi relativt sjokkerende nyheter av Anne-Grethe. Den eldste nevøen til hennes ektemann, kun 40 år gammel, hadde uten forvarsel sovnet stille inn mens han satt i stolen sin og leste i en avis. Og dette skjedde bare en uke efter at min søsters ektemann selv hadde hjerteinfarkt. Avdøde hadde ikke hatt problemer med hjertet før og hans mor (Anne-Grethes svigerinne) er sikkert en av Jærens sprekeste 62-åringer (blant annet ivrig turgåer!). Dog gikk han på medisiner mot en eller annen revmatisk lidelse, så kanskje han fikk blodpropp p.g.a. medisinbruk? Rent genetisk finnes det jo hjerteproblematikk i slekten, åpenbart; faren døde av kreft som 58-åring, morfaren falt død om av hjerteinfarkt i midten av 70-års alderen, mormoren døde av hjertesvikt som 80-åring, o.s.v.

I går hadde mor besøk av en venninne midt på dagen. Jeg benyttet soldagen - ja, det skinner faktisk i dag også - til å rake løv og rydde i hagen. Altanen var full av rusk og rask. Starten på uken var preget av regn og vind, men så kom altså høstferie-været til slutt. Jeg holdt på ute i to timer i går. Naboens eiendom burde også vært ryddet, men jeg orker ikke ta på meg det i år. Snart er han krykkeløs igjen han med og kan ta seg av eget hus og egen hage selv. Jeg laget hjemmelaget kjøttsuppe med grønnsaker i går. Den ble meget vellykket, om jeg så får si, og man skal ha i seg resten av suppen til middag om få strakser.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter