lørdag 15. oktober 2011

Rolig, men hyggelig 64-års feiring

Kjære lesere!

Det ble en rolig, men dog hyggelig feiring av 64-års dagen i går aften. Min søster Anne-Grethe var innom i bare 45 minutter, p.g.a. at hun ikke ville være i fra sin skrantende ektemann for lenge, men både naboen, Tove Johs-Castell og Turid satt fra klokken var 18.30 og til den hadde passert 22.00. Min gamle mor på 91 år var også med og spiste kaker og drakk kaffe i stuen, men hun trakk seg tilbake til kammerset kort tid før klokken passerte 21.00.

Det vanket litt gaver på meg også. Tove forærte meg en akvarell, som i sin tid ble malt som gave til Toves mor, men som nu altså skal få en plass et eller annet sted her i villaen. (Tove har alt for mange bilder og annen kunst, påsto hun...) Turid ga meg en halvflaske med gin, mens min søster ga meg en flott potteplante. Fra mine søstre på østlandet ankom det en konvolutt i posten i dag med et gavekort på Kvadrat for kroner 500, altså en dag forsinket, men i tide til å bli omtalt i dagens innlegg. Man takker og neier i ydmyketens navn. Det varmer en giktbrudden skrott å bli satt pris på av ens venner og slektninger. Min gamle mor skal betale den neste telefonregningen i villaen, efter eget ønske. Hun mente det måtte være en gave bra nok, og det er det. Alle hilsenene på Facebook varmer også, særlig de fra den gode gamle garden.

Følgende sendte hyggelige hilsener på Facebook og fortjener en kort omtale i dagens blogginnlegg, som takk: "Over there" - han heter egentlig Thomas - Oldboy, Marius, Anders, Kristian, Audhild, Lilleba, Brage, Erling, Eirik O., Øyvind, Sissel (også kjent som abbedøsen), Elisabeth, Liz, Kristoffer (fan fra østlandet), Inger Marie, Gunn Inger, Heidi, Morten, Toni Gundersen, Einar, Liv Randi, Arve (lektor), Jon, Ole-Jacob, Bjørn og Petter. Hjertelig takk for oppmerksomheten i denne omgangen.

Det var stas med kaffeslabberas i villaen i går aften. Jeg serverte gjestene nøttekake, bløtkake, sjokoladekjeks, kaffe og eggelikør. Tove deklamerte også to nylig egenskrevne dikt, blant annet et dikt skrevet i anledning gårsdagen. Tove er en lyriker av klasse, sikkert på høyde med de beste i vår tid. Hun har fått utgitt to diktsamlinger; en på 1990-tallet og en for få år siden. Selv mine relativt kvalitetssterke dikt blekner i forhold. Jeg hadde vært en tur på biblioteket og lånt "Syvende far i huset", som vi også så på mens vi moret oss over de mange morsomme kommentarene de gamle fedrene kommer med. Filmen varer bare i 12-13 minutter, men maken til tradisjonsmateriale finnes neppe på film! Vi talte godt og om mangt i løpet av slabberaset, blant annet kom vi inn på begrepet "Den amerikanske drømmen", et begrep som burde legges dødt en gang for alle. Det er jo faktisk slik nu, ærede lesere, at det er langt enklere å klatre oppover samfunnsstigen her i Skandinavia enn det er der borte i USA, hvor det store flertallet lider meget. Det har forandret seg meget siden nordmenn i fleng rømte fra landet vårt for 100 år siden, det er sikkert som at månen ikke er en gul ost.

I dag har jeg vært på Helgøs matsenter sammen med den skallede og handlet inn for over 500 kroner. Mens vi handlet avtalte vi at naboen skal komme over på en dram eller tre i aften, men vi skal så absolutt ikke ut på byen. Det er heller ingen vits i å telefonere mot midnatt med mas om at vi skal komme nedover til sentrum, for det skjer ikke uansett. Mor og jeg spiste kjøttkaker med kokte mandelpoteter, hjemmelaget ertestuing og hjemmelaget brun saus til middag i dag. I aften skal jeg diske opp med ferske rundstykker og godt pålegg. Og naturligvis kaffe og dram.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter