lørdag 26. november 2011

Llh-kalas på Tou Scene nu i aften. Ta på stakken og kom, quinder!

God lørdag!

Dessverre må man begynne dagens innlegg i bloggen med å informere om to kongelige dødsfall som nylig har inntruffet. Fra Luxembourg har det kommet budskap om at prinsesse Elisabeth, hertuginne av Hohenberg, er død i en alder av 88 år. Døden inntraff 22. november. Grunnet skrantende helse bodde hun den siste tiden hos sin bror, x-storhertug Jean av Luxembourg (90). Hun var datter av storhertuginne Charlotte av Luxembourg (1896-1985) og prins Felix av Bourbon-Parma (1893-1970). Hun var gift med prins Franz Ferdinand av Hohenberg (viss farfars mord i 1914 startet den første verdenskrigen!), som døde i 1977, knapt 50 år gammel. De fikk to døtre sammen. (Avdødes svigermor levde helt til 1993!) Hertuginne Elisabeth bodde deler av sitt liv i Østerrike, men hadde sine yngre år i Luxenbourg, og det var også hit hun returnerte som enke.

Prins André av Bourbon-Parma døde i slutten av oktober, 83 år gammel. Han var sønn av prins René av Bourbon-Parma (1894-1962) og prinsesse Margrethe av Danmark (1895-1992). Avdøde var fetter av overnevte avdøde prinsesse Elisabeth, hertuginne av Hohenberg. Således er nu slekten Bourbon-Parma på kort tid rammet av en dobbelt tragedie. Hans bestefar var danske prins Valdemar (1858-1939). Den lærde quinde kondolerer.

Man har nu lagt bak seg nok en arbeidsuke i skoleverkets tjeneste. Man kan konstatere at man ikke avgikk ved døden bak kateteret denne gangen heller, og er man riktig så heldig så kan alle sammen snart få feire jul igjen. Skål! I skrivende stund står det en kopp med eggelikør ved siden av computeren, men det fortjener jeg virkelig nu på en lørdag eftermiddag. Det synes jeg nu virkelig, altså. Torsdag aften arbeidet jeg en del med saker som var relatert til mitt embete som seksjonsleder. Jeg forberedet også fredagens norskundervisning, i alle fall overfladisk. Min søster Sissel telefonerte også torsdag aften og vi talte sammen i nesten en hel klokketime. Sissel vil svært gjerne komme på besøk i løpet av julehøytiden, men detaljene rundt når og hvor lenge hun evt. kan bli er ennu ikke fastlagt. Sissel humret godt da jeg fortalte henne at jeg hadde skrevet en røff blogg-analyse over NRK3-programmet "Trekant", som det gikk en ny episode av dagen før, men vi er begge enige om at det er festlig med sånne programmer på statskanalen. Ja til flere programmer av den røffe sorten!

Da jeg ankom skolen sammen med den skallede i går morges - trøtt, giktbrudden og noget forfrossen - viste det seg at det pågikk en juleball-orientering på lærerværelset. Den orienteringen var visstnok varslet, men jeg hadde ikke fått det med meg og den skallede hadde glemt det, i alle fall påsto han det. Det bitre quindemennesket som innehar stillingen som undervisningsinspektør ved skolen kastet et meget surt blikk på oss i det vi stilte oss opp inntil en vegg - fremdeles med klærne på. Dog er nu engang hun sur og humørsyk det meste av skoleåret, så akkurat det tok jeg ikke tungt. Vaktlistene for skoleballet er nu klare; disse ble delt ut, i tillegg ble vi informert om at hver elev skal betale kroner 120 til sine respektive kontaktlærere innen førstkommende mandag er over. Det gledelige er at jeg slipper å være vakt på den "store" dagen (1. desember), dog må jeg være med å pynte til kalaset den eftermiddagen, men det får nu så være. Vi fikk også høre at juletreet, som vaktmesteren hadde hentet til skolen fra langt ute på Jæren, har blitt utsatt for vandalisme og ikke kan brukes. Nytt tre er nok på plass i løpet av helgen, vil jeg tro, i alle fall innen juleballet. Et juleball uten juletre er jo den reneste mini-skandalen.

Da arbeidsdagen var over kjørte vi til Helgøs matsenter, hvor jeg handlet for omkring 500 kroner. Det var meget kald vind og en og annen regnbyge i går, så jeg satte stor pris på å kunne kjøre sammen med naboen til og fra lærergjerningen. Selv om gradestokken viste 6-7 grader i går, var det ulevelige forhold ute når vindkastene herjet som verst. Vi som sliter med giktproblematikk merker dessverre kulde og dårlig vær ekstra godt. Til middag ble det hjemmelaget fiskesuppe i går og den var det biter av både torsk og laks oppi, fritt efter en oppskrift fra en god kollega av meg. Jeg tok meg sammen og vasket vegger og kjøkkenbenk på kjøkkenet i går, men ga meg da det ble aften. Jeg tar julevasken litt efter litt og selv om jeg ikke orker f. eks. å holde på en hel helg eller en uke i strekk, som enkelte, så skal jeg nok komme i havn i god tid før julehøytiden setter inn for fullt. I går aften slappet man av med dram, fjernsyn og en god bok. Man tok seg også tid til å lese siste nytt om våre eldste og nyheter fra Gotha-kalenderen på internett.

I dag striregner det og det har det gjort siden jeg tittet ut for første gang ved 09-tiden. Det blåser også temmelig hardt, sikkert opp i stiv kuling i kastene. Jeg la meg omkring 23.30 i går aften og var god og uthvilt da jeg sto opp rett før 09.00 i morges. Efter et fotbad, hårvask og en kjapp runde med vaskekluten på badet var det klart for frokost ved 09.30-tiden. Mor og jeg spiste grove rundstykker med forskjellig pålegg på og drakk melk til, vi hadde også svart kaffe til maten. Hjemmesykepleien er ikke på visitt i helgene, vanligvis, men i dag skjedde det tydeligvis en glipp for det låste seg inn et quindemenneske her mens jeg sto på badet og vedkommende trodde at mor trengte tilsyn. Akk ja, heller en gang for meget enn det motsatte. Jeg forklarte at jeg klarer å styre showet selv i helgene. Mor har forresten bedt på seg besøk i eftermiddag, av en gammel venninne på 86 år, som kommer i følge med datteren på 65. I og med at datteren også er med, pga. av at 86-åringen har blitt dårlig til bens, så blir også jeg tvunget til å være sosial ved 15-tiden, men det får så stå over seg. Datteren er ganske hyggelig av seg, dog går hun alltid i pensko med høye hæler, uansett om det er uvær, ørk eller helg.

I aften holder Llh drikkegilde, som jeg liker å kalle disse sammenkomstene, på Tou Scene. Dit skal også undertegnede, men først blir det kalas i villaen fra klokken 19.30 av... Både Hildegunn, Jarlfrid, naboen og Turid har meldt sin ankomst. Det virker litt som om Llh og HoT Open Mind kjemper med nebb og klør om de skeives gunst for tiden. I alle fall er det tilfeldigvis 20-års aldersgrense på HoT Open Mind akkurat nu i aften, selv om det vanligvis er 21-års grense på nattklubben, og i aften kan jo ungdommen herje på Tou Scene, så det hadde jo vært mer matnyttig med senket aldersgrense en gang det ikke var annet tilbud til 20-åringene, men men. I anledning aftenen har jeg fått naboen til å brenne en cd med diverse fest-musikk, med sanger av blant annet Etta James, Gloria Gaynor og Tina Turner! Men han har også brent med et par moderne sanger, som for tiden herjer på VG-lista Topp 20. Skål!

Kjære med-quinder: Ta på stakken og møt opp på Tou Scene i aften klokken 23.30! Det er i alle fall da villaens røffe quinder skal ankomme sammen med den skallede. Sees man?

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter