mandag 14. november 2011

Mas og tjas fra rektor og inspektør samt sladder fra vårt skeive miljø

God aften, godtfolk!

I dag var det ikke fred å få på skolen, selv om jeg egentlig bare hadde en times norskundervisning å ta meg av. At jeg også måtte vikariere i en norsktime for en langtidssykemeldt kollega, viss nerver er så som så for tiden, visste jeg om fra sist uke - to timer i klasserommet er heller ikke meget bryderi - men at det i tillegg skulle være så meget tjas og mas fra de styrende ved skolen, ødela en del for mitt planlagte løp for dagen. Jeg hadde planer om å sitte i ro med noen skjemaer og rapporter, som jeg som seksjonsleder måtte gå igjennom. Jeg hadde ellers planer om å forberede morgendagens norskundervisning; ja, til og med onsdagens undervisningstimer, om jeg rakk over det. Allerede på formiddagen, da jeg satt og talte om løst og fast sammen med gode kolleger på arbeidsrommet, kom rektor innom tre ganger for å tjase om tull og vås. Blant annet for å dele ut noen skriv fra eksamenssekretariatet og for å spørre om juleballet. Han skulle også absolutt vite både et og annet om de nye lønnsslippene, som vi nu har begynt å få på e-post, i stedet for i papirformat.

I lunsjen kom undervisningsinpektør for å referere fra torsdagens møte i driftstyret. Det gikk for det meste i relativt uinteressante økonomiske anliggender (budsjett-mas, tjasing om røde tall, vikarstopp o.l.), men hun var også inne på trivialiteter som manglende utelys, at en printer som står i et rom vi sjelder bruker, fusker, og at det ikke er økonomi til å kjøpe inn nytt innebandy-utstyr. Det var flere av oss som irriterte oss over at hun absolutt skulle forstyrre oss med uviktigheter midt i lunsjen. De som måtte ha interesse av hva det hersens driftstyret ved skolen bestemmer og ikke kan da vel lese referatene selv. Efter å ha hørt på quindemennesket mens jeg inntok tre knekkebrød med smør, nøkkelost og agurk samt to kopper svart kaffe, fikk jeg med meg naboen en tur ned på lageret, hvor vi begge tok oss en blås ved et åpent kjellervindu. Jeg tok meg også en real slurk fra lommelerken, rett og slett for helsens skyld. Da jeg og min kollega Ingeborg satt og arbeidet inne på arbeidsommet ved 13.30-tiden kom rektor inn for å informere om at vi snarest burde ta kontakt med de nærliggende butikkene samt Shell-stasjonen med tanke på uro og nasking, som har vært et problem i det siste. Han satte seg også ned og delte sine bekymringer angående de mange syklene som har blitt stjålet fra uteområdet på skolen i det siste. Kort sagt, jeg fikk ikke gjort alt hva jeg hadde planlagt i dag, men det får nu engang gå som det vil...

Jeg var innom Prix på Kampen på veien hjem og handlet for 245 kroner. Til middag laget jeg tomatsuppe med makaroni og smurte på rundstykker med brunost og nøkkelost. Mor fortalte at hjemmesykepleieren som hadde sett innom henne i dag var en negergutt på bare 19 år. Jeg humret godt over at det fremdeles finnes noen som tør bruke neger-ordet om mørkhudede. Hun hadde ikke noget å utsette på den unge herren, men mente at han måtte være for ung til å inneha nøkkelansvar for så mange hjelpeløse, gamle folk. (Mor låser selv opp døren, men hjemmesykepleien har nøkkelen til villaen - og sikkert til mang en annen villa og simpelt hus - i tilfelle det skulle være nødvendig å låse seg inn.) Mor og jeg talte om våre respektive dager mens vi nøt middagen og tittet ut gjennom kjøkkenvinduet for å bivåne en stor kranbil, som drev på med et eller annet i gaten utenfor her. Mor fortalte at hun hadde hatt visitt av en gammel venninne i 80-års alderen midt på dagen i dag og at denne venninnen kunne fortelle at en annen felles venninne av de to hadde havnet på Mosheim sykehjem på fredag, efter at sønnen hennes hadde blitt innlagt på nervesanatorium. Hun er visstnok for skrøpelig til å bo hjemme alene, men frisk nok til å bo hjemme sammen med et nervevrak og en sullik av en sønn. Man skal høre meget før havet sluker en...

I dag fikk jeg melding på Facebook med mer informasjon om elendigheten hos de to lesbiske quindene på Haugtussa. I følge meldingen er det ikke slutt mellom de to, men den ene skal ha vært utro med en britisk quinde under en eller annen heisatur til hovedstaden i begynnelsen av den måneden vi nu er inne i. I så fall skjønner jeg godt at det ble huskestue, men ryktene om brudd er altså ikke sanne. Den siste tiden har jeg generelt sett fått høre meget sladder fra vårt skeive miljø. Jeg tar meg herved friheten til å publisere et og annet fra rykteflommen her:
* Unni har fått seg en lederstilling ved oljeselskapet Gaz De France på Forus og slutter ved UIS. Man gratulerer!
* Naboens kamerat Hansemann reiser ned til Thailand denne uken. Målet for reisen er visstnok et fremtidig ekteskap med en flott thai-gutt. Man ønsker lykke til!
* Naboen oppholdt seg i Bjergstedparken fra klokken 20.00 og en stund fremover i går aften og har planer om å gjøre det samme i aften, fra klokken 21.00. Man ønsker herren god fiskelykke!
* Elisabeth har flyttet inn i en ny leilighet på Storhaug, visstnok i nærheten av Midjord.
* Bitten har begynt på prosessen fra mann til quinde; det efter å ha gått rundt i dameklær med hårete legger i en årrekke.
* Tore G. og Kari M. trives ved sine nye jobber ved UIS.
* Knut og Magne havnet i håndgemeng med hverandre under et nashspiel natt til lørdag. Den umodne oppførselen foregikk i en eller annen sentrumsnær leilighet. En viss Lars Jonny eller Lars Jacob skal også ha forlatt "åstedet" med et blåmerke.
* Elin er atter singel igjen, efter en tids forhold med en quinde, viss navn jeg ikke husker.
* Knut-Olav og Bjørn har blitt foreldre. Man gratulerer!
* Kine har blitt frastjålet et større pengebeløp efter at en eller flere uskolerte taskenspillere fikk tak i både kort og kode. Man har kondolert i anledning tyveriet.
* Eirik O. er vel hjemme igjen efter å ha tilbrakt en viss tid nede hos Oldboy i Thailand.
* Michelle og Anne Louise oppholder seg for tiden begge utenlands, grunnet kunststudier.
* Bjoar har mistet deler av synet, trolig grunnet sykdom.
* Randi og Bente skal ha sovet i samme seng efter et noget heftig nashspiel i helgen.
* Arne Morten skal feire julehøytiden i Thailand.
* Bente har funnet tonen med en ungjente ved navn Martine.
* Sissel og Elisabeth skal ha vært observert på Kondomeriet nylig, hvor de visstnok gikk til innkjøp av strap-on og glidemiddel.
* Steffen holder kalas sammen med sin utkårede førstkommende lørdag. Åpent hus, jmf. ryktene.
* Det foregikk en heftig gruppesex-session på SAS Atlantic i går aften. 7 stykker i 20- og 30-års alderen deltok og den lærde quinde har, takket være naboen, fått navnene på alle 7. (Navnene kan utleveres til gode venner...) Skål!

Ydmykt Toril

1 kommentar:

0ldboy sa...

Det var da ikke lite heller! Man bukker og takker for slik verdifull informasjon for en stakkars uteseiler. Dog må jeg korrigere vedrørende Bjoar, i følge hans informasjon på Facebook, er det ikke synet, men hørselen som svikter.
Knut-Olav og Bjørn har til og med fått tvillinger, i tillegg til jenta de hadde fra før, så der er det nok liv i leiren!
Eirik O har bare tilbrakt tre-fire dager i Chiang Mai, mesteparten av tiden tilbrakte han og Einar U i selveste syndens bule Pattaya.
Nu har jeg hatt høytlesning for Øystein via telefon, men det er dessverre for mange navn som er mer eller mindre ukjente for oss begg.

Site Meter