mandag 21. november 2011

Mer om cruising/virile herremenn og meget sykdom i kollegiet

God mandag, godtfolk!

Cruising i Bjergstedparken er fremside-sak og viet en dobbeltside i i Rogalands Avis også i dag. Akk, nu kan det ikke være lett å være buskemann her i vår ringe by... I dag har man klart å spore opp en noget dvask, 32 år gammel bussjåfør, som forteller at hans favoritt-cruisingplass er nettopp Bjergstedparken, men også Ullandhaugtårnet, Orrestranden og Solastranden nevnes som steder, hvor virile herremenn hygger seg i sene aftenstimer.

Fra Rogalands Avis: "Jeg har hatt ubeskyttet sex, ja, men det er sjelden jeg gjør det. Jeg tenkte vel litt før jeg gjorde det, men disse personene har jeg utvekslet bilder med og snakket med på forhånd, sier bussjåføren, som kjenner til utbrudd av smitte i cruisingmiljøet. Ja, det har forekommet spredning av HIV-smitte. Jeg ble litt skremt, men egentlig ikke så engstelig. Det er vanligere med mindre alvorlige kjønnssykdommer. Heldigvis har jeg ikke blitt smittet. (...) Bussjåføren sier cruisingtreffene samler gamle og unge, gifte og single, fattige og rike. (...) Hvis det hadde vært en sauna, som i Oslo, hadde det vært mye greiere. Det kunne ha kostet en liten slump med penger. Da hadde folk ikke vært i parkene lenger, sier han."

I følge anonyme kilder i livets bitre høst skal det ha forgått cruising i Stavanger helt tilbake til 1960-tallet, muligens ennu lenger tilbake. Dog var det visstnok først på 1980-tallet at det ble full rulle i Bjergstedparken, jmf. en kilde i det lugubere miljøet. Høyre-politiker og advokat, herr Odd Jo Forsell, er en ihuga motstander av denne høyst udannede oppførselen i nevnte park. Allerede i 2005 stilte nevnte herre kommunen spørsmål om hvilke tiltak man aktet å gjøre for å få slutt på cruisingen i parken. Siden den gang har man satt opp noget mer belysning i parken og i 2009 ble en god del vegetasjon fjernet av parkseksjonen. "Jeg mener rådmannen bør sørge for at nødvendige tiltak blir gjort. Bjergsted, som snart får nytt konserthus er indrefileten i Stavanger og noe vi vil være stolte av. Da kan vi ikke ha det slik at folk må trå på brukte kondomer", sier Forsell. Parksjef i Stavanger kommune, herr Torgeir Esig Sørensen, vil dog ikke innføre noen "sexgrep" før en politisk sak foreligger.

Vokt eder, virile herremenn, enten dere er homofile, bifile eller bedrar deres uskyldige hustruer. Siddisene maner herved til kamp for dannet oppførsel i byens flotte park!

I dag var det ekstremt meget sykefravær på ungdomsskolen, hvor man altså har sitt daglige virke. Hele tre quinder, inkludert undervisningsinspekøren, og en herremann var fraværende i dag. Det er typisk at det blir meget sykdom og elendighet før jul, det slår aldri feil. Bank i bordet! Herren som ikke møtte på post i dag er forøvrig min skallede nabo. Hvorvidt det er podagraen, skriveriene om Bjergstedparken eller en annen lidelse som holdt han hjemme i dag, vites ei. Jeg så skyggen av han innenfor rullegardinen på kjøkkenet hans nu i aften, således vet jeg i alle fall at han ikke ligger død i gangen, og det er jo det viktigste. P.g.a. sykefraværet måtte jeg påta meg to vikartimer i formiddag, som forsåvidt er en ærlig og grei sak, i.o.m. at jeg selv kun har undervisning i fjerde time på mandager. Forøvrig viet jeg en halvannen times tid av arbeidsdagen til å forberede morgendagens seksjonsmøte og morgendagens undervisning.

Jeg hadde også en samtale med en elev i eftermiddag. Jeg kalte han inn for en diskret prat på grunnlag av hans relativt gode karakterer i skriftlig norsk og hans meget beskjedne og innadvendte væremåte i klasserommet. Han rekker aldri opp hånden og kvier seg åpenlyst for å svare på direkte spørsmål i klasserommet. På grunn av nettopp det har jeg nærmest sluttet med å spørre han om noen ting, dog følte jeg det var på sin plass med en aldri så liten samtale nu i dag. Han har 5 i bokmål og en meget sterk 4-er i nynorsk; på den forrige skriftlig/muntlige-prøven fikk han 5-, men dessverre skal også muntlig aktivitet telle med i den muntlige karakteren, dog er jo ikke jeg så all verdens nøye på akkurat det, men det må jo telle litt. Jeg rådet han til å gi blanke faen i hva andre måtte mene og hoste frem i løpet av en time i mitt ringe selskap, og heller bare rekke opp hånden i ny og ne. Jeg informerte han også om at jeg synes han skriver meget godt, at jeg har sansen for hans blide åsyn, men at jeg håper han tør åpne seg noget mer. Jeg beroliget han også med at han ligger an til karakteren 4 muntlig, slik situasjonen er akkurat nu.

Efter lærergjerningen laget jeg hjemmelaget potetstappe til mor og meg, som jeg serverte med kjøttpølser og spinat til. Det smakte fortreffelig. Man nøt noget senere svart kaffe med hjemmelaget semulepudding til, som jeg forøvrig laget i går, men glemte å nevnte i gårsdagens blogginnlegg. Fra klokken 17.30 og til omkring 19.00 spaserte man en tur til Stokkavannet og tilbake sammen med enkefru Tove Johs-Castell. Det er virkelig flott vær i aften med stjerneklar himmel, 7 varmegrader og nesten vindstille. Dog er det visstnok annet vær i vente. Det gjorde godt for min noget stive skrott å få beveget såpass skikkelig på seg, for en gangs skyld. Det skal dog sies at Tove er meget sprekere enn undertegnede, selv om hun er noget eldre. Tove ble med inn på kaffe og sladder ved kjøkkenbordet da vi hadde spasert ferdig. Da kom også mor inn fra kammerset, selv om hun knapt nok orket å stå opp av sengen ved middagstider. Akk, gamle og senile quinder er seg selv like.

Nu skal jeg slappe av og hygge meg videre med den nyeste Anne B. Ragde-romanen mens jeg ser på Tv2-nyhetene om litt og inntar aftensmat med svart kaffe til. Ingen husvask i aften, nei, men det får heller bli gjort noe mer huslig utover i uken. Jeg har tross alt vært i varierende form i helgen, så det er viktig å slappe av og vie tid til seg selv og helsen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter