lørdag 24. desember 2011

Julehilsen fra villaen

Kjære flotte lesere!

Nu står ribben til steking i komfyren, potetene er klare til å settes til koking og min kjære søster Bente, som kom hit tidligere i dag, har lovet å stå ansvarlig for surkål, rødkål, erter og saus. Jeg har tidligere i dag laget riskrem og rød saus. Forøvrig har man også fått opp juletreet i formiddag, men først ved 14-tiden ble man ferdig med å pynte det. (Man lette meget efter spiret som nu står i toppen, men det dukket opp til slutt.) Nu driver Bente og hjelper min gamle mor med å kle på seg julestasen, således så jeg en god anledning til å få forfattet noen ord i min ringe blogg.

Det blir ikke kirkegang for Bente og mor i år, for første gang i manns minne. Mors høye alder og hennes reduserte helsetilstand gjorde at hun selv innså at dette var et klokt valg. Selv har jeg ikke vært med på dette med at julen ringes inn i kirken på aldri så mange år, men Bente har pleid å være med mor de senere årene. Det var noen år at mor gikk alene også. Planen er i alle fall at jeg skal pynte meg når jeg har skrevet ferdig de få ordene jeg har planer om å skrive her, så, klokken 18.00, skal man nyte god mat ved spisebordet i stuen. Noget senere blir det dessert, kaffe og kaker og en enkel seremoni med utveksling av julegaver. Min skallede nabo kommer også på mat - jeg ba han komme 17.30 - det har nærmest blitt en tradisjon at han kommer hit, i stedet for at han sitter ensom og alene hos seg selv.

I dag har man også tatt seg tid til å titte litt på NRKs mange tradisjonsrike juleprogram, som Disney-kavalkaden (som har gått siden 80-tallet) og Tre nøtter til Askepott. Riktignok fikk jeg kun sett på litt av sistnevnte program i dag, i.o.m. at det gikk samtidig med at jeg pyntet juletreet, men jeg fikk altså sett på litt. I morges så man også på "God morgen Norge" på TV2 mens man nøt en lang frokost med blant annet godt pålegg og svart kaffe. Atle Pettersen og Benedikte Adrian var blant de mange gjestene som stakk innom for å synge og for å tale om sine juletradisjoner. Det er ikke det beste juleværet, dog, med regnbyger og vind, men det viktigste er at helsen holder og at julematen blir bra!

At Bente ville feire jul her hos oss i år gleder mitt hjerte stort. Mor setter også pris på at det kommer julegjester på besøk. En gledelig jul ønskes eder alle her fra villaen!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter