tirsdag 6. desember 2011

Kort rapport fra den lærde quinde

Godtfolk!

Til høyre sees kronprins Leka av Albania, som døde av hjerte- og lungeproblematikk i Tirana, 30. november. Han ble 72 år. Hans far ble kastet av tronen av fascistene i 1939 og i 1946 ble landet kommunistrepublikk. Faren døde i 1961. Moren, den meget vakre dronning Geraldine, døde i 2002, 87 år gammel.

For mer informasjon klikk på følgende link:
http://www.theroyalforums.com/forums/f186/death-of-crown-prince-leka-aka-leka-i-king-of-the-albanians-30-november-2011-a-32202.html

I dag hadde man en dobbelttime i norsk på begynnelsen av dagen. På slutten av dagen ledet undertegnede årets siste seksjonsmøte i norsk med en saksliste så lang som et vondt år, men den skal jeg ikke gjengi her. Tiden mellom ble stort sett viet forberedelser til eftermiddagens møte samt notatskriving og studier av pensum som forberedelse til en norskprøve jeg skulle lage. Det begynte en hyggelig 26-åring fra Mandal som vikar hos oss i dag. Han skal steppe inn de to siste ukene av skoleåret, slik at vi slipper å vikariere så meget for syke kolleger frem mot jul. Herren studerer egentlig til vernepleier, men vurderer også læreryrket. Han fortalte meg at han har en bror som studerer til å bli lege i Slovakia og en bror som arbeider ved et eller annet sykehjem her i byen. Da vi nøt noget tobakk i kjelleren efter en velfortjent lunsjpause innrømmet min skallede nabo at han ble noget viril på den unge herren, men jeg tviler på at han er homofil. Og om han skulle være det så er det vel heller laber odds for at han skulle være klar for en bestefarsfigur, kanskje? Men hvem vet...

Min kollega Ingeborg på 69 år, som snart skal gå av for aldersgrensen, - hun er nu inne i sitt siste skoleår - var på jobb i dag og fortalte meg at prinsesse Irene nevnte meg ved navn da de to talte om at Ingeborg er hjertelig velkommen nedover til sommeren igjen. Prinsessen mente at jeg burde slå følge igjen - for ingen burde reise så langt alene, mente hun - og hun hadde humret godt over ansiktsuttrykket mitt som jeg fikk da jeg åpnet døren i tresko, slitt stakk og forkle. Jeg merker en viss misunnelse fra en og annen av mine kolleger av samme kjønn når man taler om sitt royale bekjentskap, særlig en viss quinde i 50-års alderen blir snerpete når temaet kommer opp. Jo mer hun blir snerpete og rynker på nesen, jo mer taler Ingeborg og jeg om Irene og jo mer humrer naboen... Man har ikke mer moro enn del man selv lager.

I dag var jeg i bedre form og orket en handletur innom Prix, hvor man faktisk påtraff Per Inge Torkelsen i egen høye person! Jeg handlet inn mat for omkring 350 kroner. På middagsmenyen sto det stekte grønnsaker og kokt ris i dag. Efter middagen var vel inntatt pyntet jeg litt til jul her og der. Jeg tok frem diverse julepynt, blant annet julenisser, julekuler, en juleduk og en liten julesak som forestiller Jesu fødestall. Jeg har også arbeidet med en norskprøve som en av norskklassene mine skal ha mot slutten av uken. Mor beordret meg til å henge opp et bilde av frelseren selv på veggen inne på kammerset i aften. Det er et fint Jesus-bilde hun fikk en eller annen gang. Mor er mer opptatt av det religiøse ved julehøytiden enn det datteren er, så jeg fikk ordnet opp med både opphenging av bilde og jeg la på en juleduk på kommoden der inne. Resten av pyntingen får man ta efterhvert.

Nu skal jeg ned for å smøre meg noget aftensmat, som jeg har planer om å innta inne i stuen mens jeg ser på nyheter og værmelding.

Toril

1 kommentar:

Askeladden sa...

Hehe, herlige skriblerier i dag igjen. Om den akk så virile bestefar og ikke minst om ditt nærvær med adelige og hvordan enkelte reagerer på dette. Kan tenke meg at dere har det meget moro med dette :-)

Site Meter