lørdag 25. februar 2012

Dronning Beatrix på snarvisitt i Nederland

Godtfolk!

Siste nytt angående tragedien i Lech er nu at hennes majestet dronning Beatrix av Nederland (73) i dag har returnert til Nederland p.g.a. omstendigheter som er unntatt offentligheten. Den lærde quinde, derimot, har fra sikre kilder at dronningen er i Nederland for å konferere med statsministeren samt for å møte sine søstre i denne sorgens stund. Planen er at hun skal vende tilbake til Lech over helgen. Det at dronningen har forlatt Østerrike akkurat i dag tyder dessverre ikke godt. Både dronningen selv, familien forøvrig, statsministeren med regjeringen og legene i Innspruck må ganske snart ta standpunkt til hvorvidt prinsen fortsatt skal holdes kunstig i koma eller ei.

Det er skrevet beskjedent lite om de faktiske forholdene i mediene, men det er dessverre slik at det er lite håp om at prinsen kommer til å våkne opp igjen. Jeg har fra sikre kilder, som står kongefamilien nær, at legene tror prinsen har fått såpass alvorlige hjerneskader p.g.a. oksygenmangel at han ikke vil kunne klare å overleve når respiratoren og det andre utstyret kobles fra. Hvorvidt han er hjernedød eller alvorlig hjerneskadet er noget uvisst, men i alle tilfeller ser det ikke meget lyst ut. Øyenvitner til hendelsen i Lech sier at en lege drev med gjennoppliving av prinsen en hel time, før han så ble fløyet til sykehuset i Innspruck. Prinsens hjerte skal ha stått stille i minimum 50 minutter.

Kronprins Willem-Alexander, kronprinsesse Maxima, prins Constantijn og prinsessene Laurentien og Mabel oppholder seg fremdeles i Østerrike.

I dag avsendte man forøvrig et kondolansetelegram til dronningen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter