mandag 13. februar 2012

Lilleba (1905-2012), virile politikere, klageskrift, besøk av virile quinder og besøk av dannede quinder

Godtfolk!

En av Norges eldste personer, Lilleba (Ellen Serine) Ihlen, fotografert til høyre i anledning 100-års dagen, er død, vel 106 år gammel.

Lilleba kom fra en seiglivet slekt. Faren, lege Reidar Gording, var 79 år da han ble påkjørt og døde på 50-tallet. Moren, født Borghild Jeremiassen, ble 86 og hadde en søster som ble 107 år. Mormoren var 91 år da hun døde i 1937. Farfaren ble 83. Lilleba hadde også en søster, som ble 94, og en bror, som ble 82. Hennes første ektemann døde ung, men hennes andre ektemann (Alf Ihlen) var 105 år gammel da han døde i 2006, efter 65 års ekteskap.

Da hun passerte 100 år var hun fremdeles i full sving i egen villa på Slemdal, men da hun var 103 år flyttet hun inn på Smestadhjemmet. Den siste tiden skranten helsen og den engang så slagkraftige quinden - hun spilte meget golf i en årrekke - ble til slutt avhengig av gåstol og så rullestol. Som 100-åring ble hun spurt om hemmeligheten bak hennes gode helse og den gangen svarte hun slik på spørsmålet: "Det spør alle om. Vi lever fornuftig, vi spiser og drikker med måte og driver med masse sport. Gymnastikk har vi gjort hver eneste morgen, både min mann og jeg. Jeg tror det har litt å si."

Her i Stavanger har det meste dreiet seg om politiske sex-skandaler den siste uken. Ikke nok med at Venstre ble rammet av et stort sjokk i begynnelsen av uken, men rettsaken mot Trond Birkedal fra FrP pågår også for full rulle ved Stavanger tinghus. Det er ganske utrolig at en nestleder av et politisk parti ikke klarer å holde seg på matten under et årsmøte i partiet. Det er greit nok at herremenn er og blir noen virile dyr, men det å tvinge seg innpå en uskyldig 17-åring er rett og slett forkastelig. At det går an! FrPs Birkedal er ikke særlig bedre. Han har visstnok bedrevet erotisk massasje av temmelig mange FpU-tenåringer. At han også har smugfilmet flere uskyldige ungdommer mens de har tatt seg en velfortjent dusj og attpåtil tafset på en gutt under den sexuelle lavalderen gjør skandalen komplett. Det som ennu verre er; han har ikke tilbydd heftig massasje til noen over 30 år! Bank i bordet og skål!

Mor har i helgen forfattet et klageskrift til Stavanger Venstre, hvor hun gjør det klart at hun kommer til å melde seg ut av partiet, efter 65 års medlemskap, dette som en direkte følge av den udannede oppførselen enkelte innad i partiet har vist den senere tiden. Tiden med Sponheim bak roret var i seg selv en skuffende periode, mener mor, og jeg er nok enig i hennes vurdering der. Den mannen var og er en sauebonde uten vett og forstand. At det fremdeles er meget taskenspilleri og lurendreieri i partiet og langt mellom fornuftige forslag gjør at begeret nu er fullt. Her følger klageskriftet:

"Kjære Stavanger Venstre, ved Per A. Thorbjørnsen.

Tiden er nå moden for å melde meg ut av Deres parti, tross 65 års medlemskap. Som datter av en Venstre-høvding er det så alt for trist å ha bivånet Venstres fall de senere år fra alle de verdier som tradisjonelt har kjennetegnet partiet. Dårlig dømmekraft i valg av de personer som skal fronte partiet - herunder blant annet Lars Sponheim og Helge Solum Larsen - har ført partiet inn i en bølgedal, både politisk og hos menigmann i gaten, som jeg vanskelig ser kan snus med den generasjonen som nå er bak roret.

Jeg takker for meg og ønsker alt godt for partiet som jeg nå forlater.

Vennlig hilsen, fru Elida Johannessen."

Nu over til et kortfattet referat fra helgens herjinger i villaen. Man fikk nemlig besøk av Hildegunn og Jarlfrid samt en kasse pils ved 21-tiden fredag aften. En knapp times tid tidligere hadde en bedugget Hildegunn telefonert hit og klarte, efter en viss tid, å overtale meg til å låse opp ytterdøren for å ta de virile quindene i hus. Mor ble mildt sagt arg da jeg informerte henne om hvem som var på vei. Jeg tror hun uttalte noe sånn som: "De hekkans drukkenboltene der..." Det var greit nok med besøk, altså, da skjer det i alle fall noe annet i villaen enn det som foregår på fjernsynet.

Hildegunn var mer enn bedugget allerede da hun ankom villaen, mens Jarlfrid var noget mer tilregnelig. Dog oppnådde også sistnevnte ønsket promille og vel så det i løpet av de timene de var her. Selv inntok jeg heller beskjedne mengder i forhold til all den pilsen de to andre helte nedpå, men 2-3 dl. med hjemmebrent og 4 kopper kaffe samt 4-5 glass med eggelikør er da heller ikke å kimse av. Jeg fikk en grundig oppdatering på de siste hendelsene innenfor det lesbiske miljøet mens de satt her. Jeg skal ikke gjengi noe her, denne gangen, men fikk greie på meget nytt om kjente og ikke fullt så kjente. I bakgrunnen spilte vi diverse musikk for å få den rette stemningen i stuen, blant annet sanger av Loletta Franklin og June Carter.

Til tross for at jeg ikke ble med de to andre nedover til sentrum da de dro ved 00.45-tiden og det faktum at jeg ikke følte jeg inntok så alt for meget fluidum, ble jeg dog temmelig redusert dagen derpå. Jeg la meg riktignok ikke før klokken var mellom 02 og 02.30, dessuten tok jeg meg en skvett med hjemmebrent og en valium for å få sove rett før jeg la hodet nedpå puten, dog har jeg da inntatt så meget mer mang en gang før... Jaja, jeg skal ikke legge ut i det vide og det brede om helseproblemene mine; det har jeg gjort mange nok ganger før. Efterhvert gjenvant man da sitt gamle jeg og fikk en hyggelig aften sammen med mor og naboen mens vi så på Grand Prix. Jeg serverte til og med påsmurte rundstykker samt kaker med kaffe til. Hildegunn telefonerte også, det tror jeg var ved 20-tiden, i alle fall hadde Grand Prix-sendingen startet da hun var på tråden. Hun ville bare rapportere fra nattens hendelser på Champs og HoT Open Mind, hvor hun og Jarlfrid hadde vært. Bortsett fra at hun fortalte om et sammenstøt mellom en røff lesbisk quinde og en aggressiv quinde fra Romania, som prøvde å prakke roser på snydens fulle mennesker rett utenfor inngangen til HoT Open Mind, hadde hun lite å rapportere av hendelser som er verdige en plass her i min ringe blogg.

I går, søndag, hadde man besøk av Tove Johs-Castell. Vi spaserte en liten tur her oppe på Eiganes, men det var såpass såpeglatt i mange sidegater og på diverse fortau at vi snudde før vi hadde kommet dit vi egentlig ville gå. Hun fikk heller kaffe og kaker i villaen. Mor kom også inn på kjøkkenet for å ta seg en skvett av det svarte, og før Tove rakk å komme seg hjem kom faktisk også min søster Anne-Grethe på visitt. Det var hyggelig. Det eneste aberet med alt dette besøket var at søndagsmiddagen ble servert først klokken 16.45, i stedet for klokken 16.00, som egentlig var planen. Naboen var nemlig invitert, så jeg måtte telefonere han slik at han slapp å komme hit mens man hadde besøk av flere quinder. Anne-Grethe takket ydmykt nei til å nyte god mat fordi hun hadde lovet ektemannen på gården på Klepp at det skulle bli kokte poteter med smør på senere på dagen, og Tove gikk hjem en stund før min søster dro. Søndag aften var viet en god bok, kryssord, forberedelser til dagens undervisning samt litt fjernsynstitting.

Takk for meg for denne gang.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter