søndag 12. februar 2012

Prinsesse Astrid 80 år i dag!

Ærede lesere!

Til høyre er dagens O' store jubilant (i midten) fotografert sammen med sine to søsken, kong Harald V og prinsesse Ragnhild.

Følgende bulletin ble sendt ut fra slottet i morgentimene i dag: "Prinsesse Astrid 80 år. DD.MM. Kongen og Dronningen holder middag for Prinsesse Astrid, fru Ferner i anledning 80-årsdagen, kl. 19.00. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen og Prinsesse Märtha Louise vil også være til stede."

Det er ikke kjent hvorvidt hennes søster, som lider av giktbruddenhet og røykhoste, har ankommet landet for å delta i festligheten i forbindelse med prinsesse Astrids 80-års dag. Selv er hun 81 år gammel.

Prinsesse Astrid fungerte nærmest som Norges førstedame efter sin mors død i 1954 og frem til dronning Sonja kom inn i familien som kronprinsesse i 1968. Morens tidlige død (av kreft), 53 år gammel, kom til å prege prinsessen resten av livet. I 1961 ble hun viet til disponent Johan Martin Ferner, som fremdeles lever, 83 år gammel. Sammen har de 5 barn og en rekke barnebarn. Til daglig bor hun i en flott villa på Slemdal i Oslo, men både titt og ofte gjester hun sin bror på slottet. Stor var sorgen da hun den 17. januar 1991 mistet sin far i hjerteinfarkt, 87 år gammel, men tiden leger som kjent alle sår. Helsen er relativt god, med unntak av en vond fot og noget skjelving, og i aften kommer det et lengre intervju med henne på Tv2.

Den lærde quinde gratulerer så meget!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter