lørdag 25. februar 2012

Prinsessen skal hete Estelle Silvia Ewa Mary

God lørdag!

Datteren til kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige skal døpes prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary, hertuginne av Östergötland. Det kunngjorde det svenske hoffet midt på dagen i går. De to mellomnavnene Silvia og Ewa er ingen overraskelse; dronning Silvia og Eva Westling er barnets bestemødre. Estelle er et typisk fransk navn og Bernadotte-slekten kommer opprinnelig derfra, dog er det ennu ikke kjent hvorfor det navnet ble valgt. Muligens kan det ha en sammenheng med quindemennesket Estelle Bernadotte (1904-1984), hustruen til Folke Bernadotte. Mary er et typisk kongelig navn i mangt et europeisk land. Kronprinsessen hviler nu ut på Haga slott, som er hennes og prins Daniels hjem. Gratulerer så meget her fra Eiganes!

I en pressekonferranse fra Innspruck i dag kom det heller dårlige nyheter hva angår prognosene til nederlandske prins Johan Friso (43), som for en uke siden ble tatt av et snøskred i Lech. Legene opplyste at prinsens hjerte sto i nærmere 50 minutter før man fikk det igang igjen sist fredag og det er ikke sikkert han noen sinne kommer til bevissthet igjen. Hele den nederlandske kongefamilien oppholder seg for tiden i Lech og besøker sykehuset i Innspruck nærmest daglig.

"De Telegraaf" opplyser følgende: "Dat heeft Wolfgang Koller, hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso, vrijdag op een persconferentie in het ziekenhuis in Innsbruck bekendgemaakt. Koller vertelde dat het hart van de prins ongeveer 50 minuten lang stilstond, waardoor zijn hersenen zuurstoftekort hebben opgelopen."

Det har et par dagers tid gått visse rykter angående HoT Open Mind, byens skeive utested, og nu i eftermiddag sendte en herremann ved navn Alexander Ulseth ut følgende melding på Facebook:

"Hei alle sammen :-) Som dere sikket har lest i avisen, RA i dag, så er det en sak vedr HoT Open Mind. Saker er den at Thomas Spinola og Hugo Ferkingstad har overlatt den daglige driften til et annet driftselskap, og jeg skal overta som Daglig Leder. De eier fremdelses stedet.
HoT open mind er og skal selvfølgelig et naturlig møtested for homofile og deres venner. HoT Open Mind ønsker være dette fo...r alle, uansett bakgrunn og legning.
Jeg ser frem til et godt å nært sammarbeid med Tomas Spinola, som fortsetter som den gode DJ han er :-) 
Hugo ønsker dere alle velkommen på MaMi Open Mind!
Så det at det står at Hot ikke er skeivt stemmer ikke, det er for alle skeive, men også for alle andre :-) Som Tomas sier: Regnbueflagget signaliserer frihet for ulike mennesker. Open Mind handler om å tenke åpent og ha en fredelig atmosføre for alle. Uasett hva en har i "ryggsekken"
Vi ønsker alle velkommen :-) HoT Open Mind blir om kort tid 1 år, så uken 5 - 11 mars vil det skje masse gøy :-)"


Her i villaen har uken forløpt normalt. Min søster Bente var på besøk fra hovedstaden fra tirsdag til torsdag og på onsdag var vi to på Kvadrat og koste oss stort. Vi koste oss nok mer enn vi handlet, tror jeg trygt man kan si, men det ble også handlet litt. Jeg kjøpte meg både ny stakk, nye truser, en ny bh og en pose kamillete. Bente kjøpte seg to romaner og litt klær. Vi ble også enige om å kjøpe med oss et eller annet hjem til mor og det vi til slutt fant ut kunne kjøpes var et flott teppe, som mor kan bruke i sengen når det er ekstra kaldt. Vi satt på en kafé på Kvadrat og koste oss i nærmere 45 minutter mens vi nøt hver vår kaffekopp med kakestykker til. Vi traff også på vårt søskenbarn Liv-Åse og ble stående å tale lenge og vel med henne i korridoren. Hun bor på Undheim i Time kommune, faktisk i en nedlagt skole. Efter at ungene vokste til og ektemannen gikk hen i evigheten (i 2003) har hun bodd alene i det relativt store huset.
Både tirsdag eftermiddag og onsdag aften ble det servert god middag her i villaen. Tirsdag sto skinkestek på menyen, mens vi onsdag inntok hjemmelaget blomkål- og brokkolisuppe igjen. Det smakte så godt sist uke at jeg ville lage det så min søster fikk smake det også. Denne gangen stekte vi ikke baconbiter ved siden av, dog er jo heller ikke det en nødvendighet til denne type suppe. Vår søster Anne-Grethe kom på besøk ved 18.30-tiden onsdag og ble med på et meget hyggelig kaffeslabberas i villaens ringe stue. Anne-Grethe er forøvrig den eneste av oss 4 søstrene som pleier en form for kontakt med Liv-Åse, blant annet er de begge interessert i å sette sammen lappetepper. De sysler også begge med diverse saker og ting innen sanitetsforeningen og de liker å gå tur i det flate Jær-landskapet, en sysle som rett og slett byr meg i mot. Det er stygt på Jæren, så enkelt er det med den saken.

Bente underviser ved Ellingsrudåsen barneskole, men hun nærmer seg nu stygt de 62 år og karrieren er på hell. Anne-Grethe er som sagt bonekone i Klepp kommune, mens Sissel arbeider som tannlegesekretær i dalstrøkene innenfor. Således er vi hardtarbeidende alle 4, men nu har vi jo alle rotet oss borti noe dvaskenskap av mannfolk og da må man ta i et tak selv. Mine barns far var knapt nok inne i bildet og døde av hjerteinfarkt, 50 år gammel. Bente mistet også sin mann i hjerteinfarkt for noen år siden. Han ble bare 55. Anne-Grethes mann hadde hjerteinfarkt i høst, så han er heller ikke den han engang var. Kjell, som er gift med Sissel, er rett og slett et døgenikt, som helst vil ligge på sofaen og se på fjernsyn, under påskudd av at han har vondt i ryggen. Akk og ve, slik en elendighet. Vi Johannessen-søstrene rotet oss borti svakhelsede herremenn alle som en. Far døde jo også tidlig av hjerteinfarkt, så mor opplevde også å bli enke relativt tidlig, som 64-åring, dog var i alle fall far en hardtarbeidende og real kar. Vi talte meget om far mens Bente var her, denne gangen. Det startet med at Anne-Grethe begynte å spørre efter en jakke far hadde og senere ble det meget snakk om far.

Før Bente reiste på torsdag var vi i sentrum, hvor Bente gikk til innkjøp av et maleri av den fantastiske Ingunn Fyllingen, mens jeg myste på resten av kunsten i butikken. Jeg hadde også lyst til å forære meg selv et maleri, men akk, jeg har dessverre ikke råd til å betale 5000 kroner, selv for flott kunst. Jeg har dog ikke gitt opp helt ennu og satser på å ta meg en tur ned til sentum igjen til uken - på jakt efter et flott maleri. For de som ikke har hatt æren av å besøke villaen (ennu) kan jeg informere eder om at det henger meget bilder på veggen i stuen, men kun ett maleri. Det henger bilder av slektninger, bilder som mor har brodert og et par innrammede tegninger, blant annet en fra omkring 1870, av Hindal gård i Hillevåg. Det henger også et teppe på veggen i stuen, men det er modent for å tas ned nu, så jeg bør absolutt gå til innkjøp av et maleri snart.

I aften kommer Turid på besøk og planen er å ta seg en tur ned til sentrum, men først skal det inntas hjemmebrent og kaffe samt eggelikør. Naboen kommer ikke i aften, han var nemlig ute på livet i natt. Jeg fikk referat av han på telefonen i eftermiddag. Han var på vorspiel hos Frits, sammen med blant andre Hansemann, Einar, Odd og Torstein. En annen kamerat av nevnte herrer, Carsten, som holder til i Oldboys ringe villa i Murgaten, hadde visstnok også vorspiel, jmf. den skallede. Der var blant andre Øystein og Morten, men også et par quindemennesker samt noen til. Det ble visst avtalt at de to gjengene skulle påtreffes på HoT Open Mind og slik ble det. Både naboen og flere av kameratene hans prøvde å få med seg noen mer eller mindre skeive militærgutter hjem på nashspiel, men så vidt han fikk med seg så hadde ingen i gjengen hans fiskelykken med seg, denne gangen. Mon tro om Turid og undertegnede har bedre lykke i natt? Ikke det at jeg har planer om å ta med meg noen hjem, men om jeg påtreffer noen hyggelige og flotte quinder kommer jeg definitivt til å invitere vedkommende bort til bordet. 

En god aften og natt bedes eder, enten det er planer om alkohol på bordet eller ei!

Toril

2 kommentarer:

0ldboy sa...

Bare en liten korreksjon: Nevnte herre som holder til i min ringe bolig heter Karstein og ikke Carsten, rett skal være rett. Og på fredag hadde han komlefest med fullt hus. Skulle ønske jeg var med, for komler er det smått med her i landet. Og med det samme jeg er i det kritiske hjørne, vil jeg mene at Hindal Gård ligger enten på Hinna eller Vaulen (eller midt imellom), i hvert fall ikke i Hillevåg. For øvrig takker man for verdifull informasjon fra hjembyen :-))

Toril sa...

Tusen takk for korreksjon. Karstein er et såpass uvanlig navn at det ble oppfattet som Carsten da naboen nevnte han. Dog, rett skal være rett.

De har, som vanlig, rett når De korrigerer mine små feil. Jeg har kun vært på Hindal gård en eneste gang, således mente jeg å huske at den lå i Hillevåg sør, men det er vel heller Vaulen, ja. Ikke vet jeg hvorledes det har seg at vi har disse gamle tegningene av gården.

Toril

Site Meter