mandag 20. februar 2012

Vinterferie i Stavanger

God mandag!

Det er vinterferie i Stavanger denne uken, således har man ikke de sedvanlige pliktene i klasserommet og kan tilbringe tiden innenfor villaens 4 vegger, noe som er meget deilig på en dag som denne. Det har nemlig striregnet i hele dag og ikke nok med det, i går kom det en del snø så det er meget glatt og skummelt efter veiene nu i dag. Jeg laget blomkålsuppe fra bunnen av i eftermiddag, som vi nøt med stekte baconbiter til ved 15.30-tiden. Jeg laget nok til at vi kan varme opp igjen restene i morgen. Blomkålsuppe er noe av det beste som kan nytes til middag!

Dronning Beatrix, prinsesse Mabel med datter og prinsessens mor besøkte i dag prins Johan Friso på sykehuset i Innspruck, hvor han fremdeles ligger i koma efter den tragiske skredulykken i Lech sist fredag. Tilstanden er meget alvorlig, men hvorvidt prinsen vil overleve og i såfall med eller uten varige men vil tidligst bli klart mot slutten av uken, opplyste sykehuset i Innspruck i dag. Hele det kongelige Europa har i helgen sendt sine hilsener til dronningen og hennes familie, som nu ser ut til å få en ekstra lang vinterferie i Lech. Under normale omstendigheter skulle dronning Beatrix ha gjenopptatt sine plikter som monark denne uken, men nu er alle offisielle plikter avlyst for alle medlemmer av kongehuset i Nederland hele denne uken. Kronprinsparet befinner seg også i Lech, det samme gjør prins Constantijn med hustru. Den lærde quinde kondolerer.

I dag telefonerte man frøken Turid i Sandnes, som forøvrig sliter med en lei forkjølelse og knapt nok fikk gjort rede for seg på telefonen i dag, men jeg presset henne dog til det ytterste for å få en muntlig rapport fra lørdagens LLH-kalas med foregående konsert. Det Turid kunne berette var at konserten var grei nok og at LLH-kalaset sto til terningkast tre. Mange av LLH-festens deltagere befant seg på HoT Open Mind allerede ved midnatt, opplyste Turid. Hun gikk til HoT Open Mind sammen med Hildegunn, Jarlfrid og Anki ved 00.30-tiden og da var det flere folk dit de kom enn der de kom fra. På nevnte skeive nattklubb observerte hun også min skallede nabo. Han hadde forøvrig vært på vorspiel hos Hansemann, blant annet sammen med Frits, Knut og Børge. Det var Hugo selv som sto i baren, mente Turid, mens hun observerte Tomas som DJ ved dansegulvet. Ordningen med at Tomas er sjef over musikken har man lagt merke til selv også når man har beæret stedet med sitt nærvær, men man har ikke sett Hugo i baren i særlig grad. Han pleier oftest å være den som har kontroll på det hele; han taler med gjestene, går litt mellom Mami og Hot Open Mind og ordner opp når krakilske lesber ypper til slåsskamp. Så vidt Turid fikk med seg foregikk lørdagsnatten fredelig og fordragelig.

Min søster Bente kommer på besøk hit i morgen, tirsdag, og blir til torsdag. Hun gleder seg til å se igjen vår 92 år gamle mor, viss helse for tiden er sånn midt på treet. Min søster har heller ikke vært helt i slaget efter jul. I begynnelsen av måneden var hun sykemeldt en hel uke p.g.a. mageproblemer. Hun har siden vært til undersøkelse både hos fastlegen sin og på et sykehus i hovedstaden. Jeg har ikke hørt siste nytt fra disse undersøkelsene. Min andre søster, Sissel, har først ferie neste uke og skal da til Syden sammen med ektemannen Kjell. Søster nummer tre (når man først er inne på søstre) bor på Klepp og kommer sikkert innom villaen nu da Bente kommer. Hun er forøvrig ikke den som reiser på ferie, men synes det er stas at jeg ferierer med kongelige i Nederland. Hun driver gård sammen med sin mann og er en meget opptatt bondekone. Hun er også Syvenedags adventist med sansen for salviete fremfor kaffe og hjemmebrent.

Vil gratulere enkefru Charlotte Flowers fra Florida, USA, med vel overstått 112-års dag. Nevnte quinde er tipptipptippoldemor(!) og har begravd alle sine 5 barn. Den eldste datteren var født i 1916. I California rundet enkefru Florence Canonic 110 år tidligere denne måneden. Det spesielle der i gården er at hennes kusine, Cleo Hinckley, var nærmere 112 år gammel da hun døde i 2002, så der i gården er det åpenbart gode gener å spore. Moren ble bare 67, mens mosteren (moren til Cleo) døde i barselseng, bare 34 år gammel. Lenger bak i slekten, dog, finner man flere personer som passerte 90 år.

I aften skal jeg støvsuge hele første etasje. Når det er gjort skal mor og jeg kose oss med fastelavnboller med krem og kaffe i stuen mens vi titter på fjernsynet. Det blir nok litt kryssordløsing også, vil jeg tro, både på mor og meg.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter