tirsdag 20. mars 2012

Erna 97 år, "Åpen post", bilder fra 90-tallet, kalas og bytur...

(På grunn av tekniske problemer og andre forskinkelser skulle dette innlegget ha vært publisert før helgen. Det omtalte kalaset foregikk således ikke denne helgen, men sist helg.)

Godtfolk!

Først vil jeg gratulere enkefru Erna fra hovedstaden med vel overstått 97-års dag sist uke. Nevnte quinde er mor til en av de få herrer jeg virkelig satte pris på tilbake til min tid på gaysiren, nemlig Ketil, som visstnok for tiden opererer under nicket Quetil, i følge min skallede nabo. Herren har allerede publisert bilder av sin flotte mor på Facebook, tatt på bursdagen hennes. I følge herren ble bestefaren hans innpå 98 år, så det er åpenbart at gener har meget å si for lengden på det livet man nu engang lever. Min egen mor er 92 år, så om 30 år fra nu av er det temmelig sannsynlig at den lærde quinde kan nyte eggelikør sammen med Quetil på en eller annen omsorgsbolig i varmere strøk. Skål!

Når man først er inne på gaysiren, man var temmelig aktiv på "Åpen post" den gangen man herjet som verst på dette skeive nettstedet (mellom 2003 og 2007). Quetil var en av de man satte meget pris på å akkedere med på "Åpen post" den gangen. Det var flere som temmelig regelmessig konverserte dannet eller udannet på denne kanalen. Blant annet husker man godt en viril slave-mann av det frodige slaget og en hissigpropp som kalte seg for "Sykkelbudet". Førstnevnte var ihuga kommunist med interesse for røff sm, mens sistnevnte rett og slett var en taskenspiller. En ungdom fra Bergen, en herremann omkring de 50 fra hovedstadsområdet og en som kalte seg "Nettel" har også alle satt seg på netthinnen til den lærde quinde. I tillegg husker man vagt 2-3 andre som brukte denne slarve-kanalen temmelig ofte, men tiden har gjort at man ikke lenger husker hvem disse var. Akk, det var (og er?) meget rart på gaysiren.

Vil også benytte anledningen til å gratulere enkefru Mamie Wilson fra New Jersey, USA, med vel overstått 109-års dag den 18. mars. Enke ble hun allerede i 1925, men den største sorgen i hennes lange liv inntraff dog sist sommer da datteren Ethel (87) døde. Man gratulerer! Her hjemme fyller Norges eldste mann 106 år den 27. mars. For 18 år siden mistet han både sønn, svigerdatter og to barnebarn i en høyst tragisk bilulykke. Hvis alt går vel kommer det nok en kortfattet rapport fra feiringen.

Årsaken til at man ikke har publisert nye innlegg den siste uken skyldes at man har hatt meget å henge fingrene i denne uken. (Og i helgen var man opptatt med fyll og fyllesyke.) Gjorde dog et forsøk i går, men da fikk jeg bare opp feilmeldinger i et slitende renn... Hun som underviser i heimkunnskap falt syk denne uken, således måtte man steppe inn og ta tre vikartimer for henne på mandag og tre timer på onsdag. På tirsdag var det full rulle med møtevirksomhet, kurs og undervisning til klokken passerte 16.30. Man har dessuten begynt med temaet "dialekter", denne uken. Jeg har brukt meget tid på å lage arbeidsoppgaver til temaet fordi jeg ikke er fornøyd med opplegget pensumboken legger opp til. Jeg akter å undervise såpass grundig i temaet at elevene blir godt rustet til å gjennomføre en dialekt-prøve neste uke. I den andre norskklassen min vier man tiden til grammatikk og lesing av noveller denne uken. To timer hver uke er jeg dessuten "spesiallærer" i norsk, hvor jeg stepper inn i klassen til en kollega for å ta meg av to elever med lærevansker. Jeg pleier som regel å undervise disse to (eller tidvis bare en av de) på et eget grupperom, men det hender også at vi oppholder oss sammen med de andre i klassen.

På lørdag hadde man åpen villa med følgende gjesteliste; den skallede, Hildegunn, Turid, Jarlfrid, Elisabeth og Bente. De to sistnevnte hørte faktisk om åpen villa via Facebook! Det hjelper tydeligvis å annonsere slike opplegg der. Jeg serverte påsmurte rundtstykker, noget sjokolade og kaffe til gjestene, som ellers medbrakte henholdsvis pils, rom og konjakk. Selv nøt jeg hjemmebrent og svart kaffe. Jeg brant hjemmebrent sist uke og har nu litervis med godsaker på lur. Denne gangen har jeg til og med solgt en skvett. En kollega av naboen og undertegnede kjøpte en knapp liter for 150 kroner på tirsdag. Tilbake til lørdagen. Det var en trivelig sammenkomst i villaen. Elisabeth og Bente er sjelden innom her, selv og de dog begge to har vært her før. Jeg vet ikke om jeg har sagt det før eller ei, men uansett, Elisabeth er en penslig og noget forsiktig lesbe, mens Bente er røff og tøff. Begge to er meget hyggelige når man bare kommer innpå dem.

Hildegunn og Jarlfrid må vel sies å være de to som ble mest beruset under sammenkomsten. Akk, Hildegunn ville sågar spille klespoker med en kortstokk, men heldigvis var det såpass tidlig på aftenen at det ikke var stemning for forslaget, dog fikk hun vist frem sitt nyeste innkjøp, en vagina-dildo for lesber, av alle ting. Ved siden av god musikk gikk den gode samtalen om løst og fast. Jeg viste frem gamle bilder fra diverse sammenkomster anno 1990-tallet, blant annet et bilde fra et drikkegilde i 1996 hvor min daværende venninne Ruthborg (død 2002) - hvil i fred - hadde klistret på seg falsk bart for å prøve å legge an på homofile herremenn på byen, naturligvis bare for moro skyld. Det var mange morsomme fester i det tiåret. Vi moret oss også grundig over noen bilder, som jeg tok på hotel Alstor i 1999. På de bildene observerte vi både Nina, Gunda, Bjørn Roar, Finn, Anne Louise, Lill, Tone og Sølve, som alle for lengst enten har gått bort eller har gått under jorden.

Det å se på alle bildene fra dette tiåret fikk oss virkelig til å innse at det er en totalt ny generasjon med homofile og lesbiske som hersker i miljøet nu i dag, selv om en og annen fra 90-tallet fremdeles henger igjen. Det er rart at såpass mange forsvinner og såpass mange kommer til på bare en periode på kanskje 15-16 år, dog er det kanskje et tegn på at vårt skeive miljø krever sine offer. At mange har gått bort før sin tid tyder både på psykiske problemer og en røff livsstil med meget alkohol, tobakk og det som verre er, som dessverre har preget vårt miljø i alle år. Mange har jo også trukket seg bort eller flyttet ut av byen. (Oldboy bor jo i Thailand, Nina og Anne-Louise bor i Sverige.) Min skallede nabo poengterte dog at han godt husket en vill herremann ved navn Jan Erik fra 80-tallets skeive miljø, som allerede hadde "forsvunnet" da man skrev slutten av 90-tallet. Poenget hans var at folk kommer og folk går, det er livets gang. (Nevnte herre døde forøvrig av kreft i Spania i 2006.)

Ved midnatt bar ferden ned til sentrum - til fots, attpåtil. Klokken var allerede 00.20 da vi kom til sentrum, således gikk vi rett til HoT Open Mind, i stedet for å kaste bort inngangspenger på De røde sjøhus, hvor det uansett ville stenge mellom 01.30 og 02.00. Ved inngangen til nattklubben påtraff vi Anki, som kom sammen med et quindemennesket jeg ikke kjenner til, og de kom rett fra LLH-festen og kunne rapporere om halvtomme lokaler. Akk, det er synd at folk ikke benyttet seg av tilbudet, men i.o.m. at jeg ikke kom meg dit selv heller bør jeg vel egentlig holde munn. På HoT Open Mind, derimot, var det allerede temmelig fullt da vi ankom, selv om vi ankom relativt tidlig. (Alt før 01.00 regnes visstnok som relativt tidlig der i gården.) Vi var jo forsåvidt en god gjeng selv, vi, men påtraff også mange kjente i lokalet, inkludert Bitten, Sissel, Heidi og Michelle.

Naboen, Turid og jeg fant oss et bord inntil veggen på den lille høyden. På den høyden satt det også en gjeng med thaigutter. Resten av gjengen, med unntak av Bente, kom også bortom bordet efterhvert, men gikk først en myserunde i lokalet samt innom baren. Det er en del nye folk som arbeider i lokalet for tiden, men Tomas styrer fremdeles med musikken på dansegulvet. Naboen slo av en hyggelig prat med han, så jeg, og da jeg senere ville vite hva de to hadde talt om ble jeg informert om at naboen hadde spurt om detaljer vedrørende dette med nye eiere o.l. Det er visst slik at Hugo og Tomas fremdeles er eiere, men at de har ansatt en daglig leder til å gjøre drittarbeidet, så enkelt var det visstnok med den saken. Naboen humret godt da han refererte fra noget Tomas hadde fortalt om at en eldre herremann hadde vært innom tidligere på aftenen og spurt efter mørkerommet, og med det hadde han trodd at det skulle finnes et eget rom uten lys hvor man fritt frem kunne ha sex og herje som på saunaer. Himmel og hav til toskenskap!

Man kjøpte seg to glass med rødvin samt en kaffekopp på HoT Open Mind. Jeg tror naboen nøyde seg med et ølglass og hva de andre fra kalaset i villaen hadde i seg, mistet jeg ganske fort kontrollen på. Både Hildegunn, Jarlfrid og Elisabeth - kanskje også Bente, men hun holdt seg mest med andre quinder - var utpå dansegulvet opp til flere ganger, men vi andre holdt betryggende avstand til den høye musikken og de dansende festløvende, dog tror jeg vi hadde det minst like trivelig vi, som de som på død og liv skulle inn i danselokalet. Naboens kamerat Frits kom bort til bordet vårt på et eller annet stadium av aftenen, det samme gjorde en viss herremann omkring de 40 ved navn Morten. Som alltid hadde jeg det som kjekkest da jeg var utendørs for å kose meg med rød mikstur sammen med Turid eller naboen. Det er alltid mange andre utendørs samtidig og som regel er både kjente og ukjente snakkesalige over en blås. Jeg talte både med flotte ungjenter og herremenn i livets høst; jeg gjør aldri forskjell på ung og gammel. Man var også innom den mindre, mer private baren i løpet av natten. Der kan man sitte og nyte stillheten, om man vil. Innenfor der er det et rom med sofaer og de var meget gode å sitte i.

Ved 02.20-tiden vandret man hjemover til villaen igjen, i selskap med Turid og den skallede. Jeg serverte nattmat til oss da vi kom frem, bestående av stekte egg på brødskiver med solo til. Vi inntok også noget av det sterke, men avsluttet i dannet tid, ved 03.30-tiden. Turid kjørte da hjemover på mopeden sin, mens jeg så naboen vel hjem fra trammen. Akkurat i det vi sto utenfor og sa farvel til hverandre gikk det forbi tre meget høylytte ungdommer, som åpenbart også hadde vært i sentrum på festligheter. Akk, det er kjekt med liv i gaten om nettene i helgene, men ellers i uken kan det godt være ro og fred. Efter en god natts søvn ble det frokost ved 10.30-tiden søndag. Maten ble inntatt i stuen for mitt vedkommende p.g.a. sesongens siste skiflyvningsrenn. (Anders Bardal vant verdenscupen!) Noget senere utpå dagen var Anne-Grethe innom på visitt, men jeg var temmelig redusert fra natten, så dagen forløp ellers rolig og stille for seg, for det meste med en roman i fanget eller liggende på sofaen i stuen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter