tirsdag 27. mars 2012

God tirsdag!

Skål!

Det blir bare et lite innlegg nu i dag. Man sitter i skrivende stund og nyter en kopp med oppspritet salviete og arbeider med skolerelaterte saker, skjønt akkurat nu tar jeg meg en velfortjent pause for å få skrevet noen linjer her inne. Jeg hadde nettopp min søster Sissel på telefonen, som kunne berette om 12 varmegrader i skyggen - og det i dalstrøkene innenfor i mars måned! Her er det 8 grader, som heller ikke er ille, dog er det meldt noget kaldere og fare for regn fra i morgen av. Mor og jeg har nettopp inntatt pannekaker og stekt flesk, som smakte like fortreffelig i dag som i går. Jeg kjenner på skrotten at jeg nok hadde i meg en pannekake for meget. Jeg er så mett at jeg ikke engang har orket å innta kaffe ennu.

Arbeidsdagen i dag gikk vel for seg. Jeg hadde to undervisningstimer i dag samt et møte på omkring en 20-25 minutter med en klassestyrer, angående en elev som jeg mener kan trenge noget ekstra hjelp. Dessuten var det personalmøte i eftermiddag fra 15.00 til 16.30, hvor også byens skolesjef deltok. Møtet handlet for det meste om fremtidens grunnskole og vi fikk en viss innføring i visjonene om hvorledes skolen bør og skal bli i fremtiden. Med fremtiden menes visstnok at det allerede fra høsten av skal begynne å komme små endringer, som gradvis med årene skal gjøre skolen mer som en arbeidsplass for elevene. Færre lekser hjemme og mer skole på skolen, later til å være en stor del av planen for hvorledes grunnskolen i Norge skal bli. Det som ble sagt om at lærerlønningene skal økes med 15% de neste 5 årene høres dog mer ut som ønsketenkning, efter min erfaring, dog bryr jeg meg bare sånn passe om akkurat den slags. Jeg går i mitt 65. år og kommer snart under torven uansett, i alle fall står jeg ikke i jobb om 5 år, det er like sikkert som at Mulla Krekar skal i fengsel.

På fredag skal hele skolen på skitur i Hunnedalen, som er et stygt dalføre i kommunene Gjesdal og Sirdal. Undertegnede skal ikke være med, men man skal på skolen for å jobbe litt. Efter flere dager med knallvær er det meldt heller labert vær torsdag og fredag, men det er jo typisk at man skal ut på ski når været er som på sitt verste. Jeg er glad for at jeg slipper å være med. Jeg har verken ski eller lyst til å se snø, dessuten kan jeg ikke gå på ski p.g.a. av gikten. (Det har jeg faktisk legeerklæring på, tro det eller ei!) De som har greie på det sier at det fremdeles skal være skiføre der oppe, selv om det har vært temmelig varmt her i flere dager nu. Kollega Sverre Olav var på skitur der i helgen og skrøt meget av snøen som var der da vi spiste lunsj i dag. Han og hustruen hadde til og med kokt med seg kakao og dette var en opplevelse han sjelden hadde vært borti før, mente han. Naturen, snøen, våren, fuglesangen, folkene... Akk ja, den herren har åpenbart ikke oppdaget festelivets gleder ennu, sine 59 år til tross. Skål!

Min frivole venninne, frøken Hildegunn fra Saxemarken, telefonerte i eftermiddag og talte lenge og vel om helgen som var, pliktene på sykehjemmet hvor hun tar ekstravakter, og om helgen som kommer. Hun vil svært gjerne at jeg ringer inn til kalas på lørdag og skal jeg være helt ærlig så er det absolutt en mulighet for at jeg gjør nettopp det. Selv om jeg tok meg en real slurk fra lommelerken i dag kjenner jeg behovet for et noget røffere inntak av sterke saker nu. Dessuten er det snart på tide igjen å samle gjengen til kalas. Hvem vet, kanskje det blir åpen villa? Hildegunn refererte også fra elendigheten rundt Jarlfrid, som både har en syk tante og en syk sønn. Sistnevnte er psykisk utviklingshemmet og lider mer enn meget. I tillegg til at han er stokk dum lider han både av kraftig sukkersyke (diabetes type 1), epilepsi og brokk. Sønnen bor på en institisjon et eller annet sted i byen, så hun slipper den daglige pleien av han, dog er det sikkert vondt å være henne når han er på sitt sykeste. Tanten tror jeg har kreft.

Nu skal jeg gjøre ferdig skolearbeidet her før jeg tar fatt på noen huslige sysler, blant annet må jeg ta oppvasken og få ut søplen. Når det er gjort skal jeg slappe av med romanen jeg holder på med, som heter "I et speil, i en gåte" og bare nyte tilværelsen.

Toril

1 kommentar:

exstra82 sa...

Hei :) Fint og høre en dame på din alder kan ta sæ noe godt i glasse :)
Hadde jo vært spennede og vært flua på vegen :)

Site Meter