søndag 4. mars 2012

Kort søndagsrapport!

Kjære venner og evt. fiender!

I går aften nøt man en stille lørdagsaften i selskap med mor på 92 år og naboen på 66 år. Jeg serverte nøttekake samt påsmurte rundstykker med godt pålegg og kaffe. Nøttekake er en formkake med opphakkede nøtter på toppen, den er delt i to (som bløtkaker) med meget vaniljekrem i midten og den er brun på farge. Smaker forøvrig aldeles fortreffelig! Den skallede refererte et og annet fra homo-fronten, men for det meste gikk det i prat om dagligdagse ting; som været, våren, hagearbeid som må gjøres, hus og hjem ellers, lærergjerningen, slekt og venner og sykdomsplager. Mor satt for de meste og broderte, mens naboen og jeg så på en episode med "Hercule Poirot" i David Suchets skikkelse. Vi så også litt på hva NRK hadde å by på og naboen og jeg samarbeidet om å løse et relativt lite kryssord.

Ved 22.45-tiden telefonerte Hildegunn, som var ute hos Anki i Kvernevik. Hun var saftig påseilet, for å si det pent, således orket jeg ikke tale med henne og sa bare at vi kunne tales nærmere angående neste helg et stykke ut i uken. En knapp times tid senere ringte telefonen igjen og da hadde Hildegunn allerede glemt at hun hadde telefonert, og maste om at vi måtte komme oss til byen fordi det var en meget flott ungjente i Ankis selskap og henne måtte vi hilse på. Jeg ga telefonen til den skallede, som humret godt da han forsto at Hildegunn trodde hun fremdeles hadde den lærde quinde i den andre enden. Akk, slik et styr det blir med lesbiske quinder rundt livets middagshøyde når fluidumet flyter fritt. Jeg ønsket henne hell og lykke for natten og lovet henne kalas om en ukes tid, så la jeg på. Ikke lenge efter gikk naboen hjem og jeg ryddet av bordet og satte ting inn i oppvaskmaskinen før jeg tok med meg en god bok på sengekanten og leste meg i søvn omkring klokken 01.00.

I dag sto jeg opp slik at vi rakk frokost ved 09.15-tiden. Jeg spiste bare to knekkebrød med henholdvis sild og majones og brunost og drakk et glass med lettmelk. Mor ville ha havregrøt og det fikk hun. Til dagens hopprenn fra Finland klokken 11.00 disket jeg opp med nøttekake og kaffe nok en gang, men nu er det ikke meget igjen av kaken, altså. Både mor og jeg har sansen for hoppsporten, skjønt mor klarer ikke lenger å følge med på hva de heter de som hopper for Norge. Det gikk i alle fall godt og Anders Bardal hoppet seg til sølvmedalje. Hurra, hurra, hurra! Neste helg er det skihopping fra Trondheim, hvis jeg forsto rett.

Efter en kjapp vask av badet - jeg klarte det på 10 minutter(!) - telefonerte jeg naboen og lurte på om han ville være med en tur ut i frisk luft. Efter noget frem og tilbake ble vi enige om å spasere oss en tur i Sørmarka. Vi parkerte på parkeringsplassen nedenfor Ullandhaugtårnet og spaserte inn i skogen, men i stedet for å gå mot selve Sørmarka fant vi ut at vi kunne ta en avstikker til Stavanger botaniske hage og der var det folk i full sving med å pynte opp til våren kommer for fullt. Vi spaserte så i retning universitetet og ble begge meget overrasket over å se flere nye blokker rett ved siden av den botaniske hagen. Ut i fra skiltingen i området skjønte vi at det må være Studentsamskipnaden i Stavanger som har fått oppført disse blokkene, garantert til glede for byens mange studenter. Vi spaserte så litt rundt omkring på Campus, som universitetsområdet nu så fint skal kalles (for å forvirre oss opp i årene), og til slutt endte vi opp nedenfor Oljedirektoratet. Derifra gikk vi inn i skogen igjen og påtraff en tursti som førte oss oppover i retning Ullandhaugtårnet igjen. Før vi satte oss inn i bilen spaserte vi en snartur oppom selve tårnet for å nyte utsikten til vår flotte by. Det sies at man kan se 8 forskjellige kommuner fra Ullandhaugtårnet og jeg gjetter da på følgende kommuner; Stavanger, Sandnes, Sola, Strand, Randaberg, Rennesøy, Klepp og kanskje Hå? Ikke vet jeg.

Klokken 16.30 er naboen og mor informert om at det blir stek med kokte mandelpoteter og grønnsaker å få i villaen. Det er fremdeles knappe to timer til den tid, men jeg tenkte å lese litt om de kongelige på internett først, så jeg avslutter herved dagens kortfattede rapport med ønsker om en flott uke f.o.m. i morgen!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter