onsdag 7. mars 2012

SV-bråk, allmøte, møkkavær, hodepine, Tomas har bursdag m.m.

God onsdag!

Mandag gikk SV-statsråd Audun Lysbakken av. Den lærde quinde mener det var klokt av herren å trekke seg nu, i lys av de tabbene han og hans departement har gjort i forbindelse med opp til flere pengeutdelinger. Akk, det kan ikke være lett å være statsråd i et land som Norge, hvor sladdermediene har så meget makt. De feilene som Lysbakken har begått er ikke av all verdens betydning, men her i Norge elsker jo TV2, VG og lignende medier og hause opp saker hvor kjente politikere tråkker en smule feil. Det går sport i å avsløre nye "skandaler", særlig er overnevnte medier ledende når det gjelder å hetse enkeltmennesker innen politikken her til lands. Hadde man prøvd seg på dette taskenspilleriet i enkelte andre land, som f.eks. Russland, så tror jeg nok at både en og 5 journalister hadde forsvunnet på mystisk vis. Det er klart at det blir feil å ønske seg slike tilstander, men den gylne middelvei hadde vært å foretrekke. Det blir rett og slett for dumt at statsråd efter statsråd må gå av fordi tabloide medier krever det. Frp mener sågar at SVs tid i regjering nu er omme. Vit følgende, forbaskede Frp-tullebukker, at SVs tid i regjering ikke er over selv om en statsråd går av. Frp kommer forøvrig aldri til å sitte i regjering, i alle fall ikke i min levetid.

I dag registrerer man at en og annen SV-mann kritiserer det kommende valget av Audun som ny leder av partiet. Det blir latterlig å gjøre det når man allerede har pekt på nevnte herre som den beste kandidaten. I tillegg har jo alle de andre kandidatene trukket seg en efter en og i går aften (på NRK) gjorde Kristin Halvorsen det klinkende klart at 15 år er nok, så hun kommer ikke til å utvide sin tid som leder. Grasroten burde heller støtte opp om partiet og ledervalget. Det blir jo bare mer rot og usikkerhet for velgerene om partiet fremstår som om det ikke har kontroll på interne saker av dette kaliberet. Det er rett og slett skammelig av SV-folk og ytre sine meninger ovenfor sladdermediene, i stedet for å ta en saklig diskusjon innad i partiet, i tråd med retningslinjene. Skjerpings! SV er Norges beste parti og skal videreføre sin deltagelse i en rød-grønn regjering i 2013. Da må troppene samle seg!

Efter endt undervisning var det i går personalmøte eller allmøte, som jeg liker å kalle det. Møtet varte fra 15.00 til 17.30. Det var undervisningsinspektør som ledet møtet. På tapetet sto blant annet følgende saker:
- P.g.a. den økonomiske situasjonen så vil sosiallærerstillingen f.o.m. 01/05-2012 skjæres ned (fra 80%) til 50%. Dette er naturligvis ugunstig for alle lærerene, som nå vil få mer å gjøre. Det vil bli jobbet en del med å bevistgjøre lærerene om dette. Rektor har bedt om flere midler.
- Elisabeth begynner i ny jobb den 14/05. Stillingen ble utlyst i forrige uke.
- Foreldreundersøkelsen for 8. trinn har kommet inn. Gjennomgang av de viktigste innspillene i plenum. Gro orienterer.
- Det vil bli avholdt kurs om digital mobbing i starten av april. Flest mulig anmodes om å melde seg på. (Se oppslag på lærerværelset!)
- Tastahallen er stengt i uke 14 og 15. Viktig at alle som bruker hallen får med seg dette.
- Talentiaden vil bli arrangert i begynnelsen av mai. Kom med innspill!
- Gjennomgang av regler for sykefravær og permisjon.
- Diverse

Både på mandag og i går sto det kokte poteter og stekt fisk på menyen. I dag laget jeg tomatsuppe og kokte makaroni til. Jeg gjorde det enkelt, med posevarianten fra Toro. Helsen er ikke helt på topp i dag, men det går tåelig greit. Jeg har hatt en del vondt i hodet både i går eftermiddag og i dag, uten at jeg helt forstår hvorfor. Jeg la meg ved 21-tiden i går og våknet frisk og opplagt i morges, men så kom altså dog hodepinen sigende fra midt på dagen av. I skrivende stund sitter jeg og lytter til en cd av Dana Winner mens jeg nyter en kopp med kamillete. Det er den reneste meditasjonen å lytte til den flotte musikken til nevnte flamske artist. I motsetning til mang en annen artist har hun ikke bare en eller to gode sanger, men mange. Den sangen jeg hører på akkurat nu heter "Duizend mooie dromen".

Undervisningen har forløpt vel, så langt denne uken. Som nevnt sist uke driver man med henholdsvis lyrikk og avis-journalistikk denne uken. I løpet av uken må man avslutte de temaene slik at man kan ta fatt på nye mål i læreplanen neste uke. Ellers kan berettes at det blåser full storm i Stavanger i dag, dessuten har det kommet en god del med nedbør i dag og gradestokken viser bare 4 grader. Det er ikke akkurat ønskelig vær, men den som bor i Rogaland må ta det som kommer av vind og annen elendighet. Sånn er det med den saken. På lørdag er det både LLH-fest og opplegg på HoT Open Mind, således ligger det an til kalas i villaen, hvis hodet blir bedre.

Vil til slutt gratulere herr Tomas fra HoT Open Mind med bursdagen i dag. Det vites ikke hvor gammel herren blir, men man gjetter på 51 år. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter