mandag 23. april 2012

Cher, trimtur rundt Mosvannet, lesing, horer herjer, mor noget dårlig, fjernsynstitting m.m.

Ærede lesere!

Til høyre sees artisten Cher (som fyller 66 år i mai) sammen med sin mor, Georgia Holt. Det er åpenbart at Cher har arvet gode gener fra sin spreke mor, som forøvrig fyller 85 år i sommer, selv om Cher riktignok også sørger for å kline på seg et meget tykt lag med sminke før hun møter offentligheten utenfor egen dørstokk. De som tror at dette bildet er gammelt, tar feil. Georgia Holt holder seg nemlig meget godt for alderen, såpass godt at datteren nok efterhvert skal slite hardt med å holde tritt med henne.

Gode gener ligger til slekten. Artistens bestemor, Inez Lynda Walker, levde helt til 2009 og deltok i feiringen både da Cher rundet 50 i 1996 og da hun ble 60 i 2006. I følge Cher møtte hun sin tippoldemor da hun var barn. Cher har selv to barn, hvorav datteren (født 1969) sto frem som lesbisk i voksen alder. I 2008 begynte datteren på forvandlingen til å bli mann og nu heter han Chaz Bono og har siden 2010 vært en heller fyldig herremann, som bruker en del av tiden sin på å kjempe for de skeives rettigheter.

I dag har det vært godt vær med et lett skydekke her i Stavanger. Jeg har fått med meg at det er spådd elendig vær nærmest resten av uken, således benyttet jeg anledningen til å gå meg en skikkelig lang tur i dag. Jeg gikk rundt Mosvannet, riktignok i et bedagelig tempo, men jeg gikk rundt hele vannet. Det jogget opp til flere skoleklasser rundt Mosvannet mens jeg gikk tur, og enkelte løp forbi meg hele 4 ganger. Det står det respekt av. Da jeg kom hjem hadde jeg vondt i hele skrotten, men det er noe med det å vite at smertene kommer av at man har trimmet, i motsetning til når man blir dårlig uten grunn. Jeg kjenner fremdeles godt i føttene og i ryggen at jeg gikk litt lenger enn jeg burde midt på dagen i dag, men nu kan jeg i alle fall med god samvittighet sitte inne når regnværet begynner i morgen.

Jeg har ellers lest en hel del i dag, mest i Tor Bomann-Larsens siste bind i verket om kongehuset vårt, som tar for seg årene 1929-1940. Aldri før har jeg lest et såpass grundig utført verk om kongelige, som det nevnte herre skriver. Han har rukket å skrive 5 bind allerede og bind 6 skal visstnok ta for seg årene 1940-1945. Det mest spennende for meg ved dette bindet er detaljene omkring dronning Mauds sykdom og relativt uventede død høsten 1938. Jeg skriver relativt, for selv om det norske folket ble tatt på sengen da nyheten om hennes død kom, visste både kong Haakon VII og den britiske kongefamilien at det sto dårlig til med dronningen. Så dårlig var hennes helsetilstand de siste dagene at det konstant satt en sykesøster ved sengekanten hennes på klinikken i London, hvor hun var innlagt. Dronningen hadde gjennomgått en kreftoperasjon noen dager tidligere, men den direkte dødsårsaken skal ha vært hjerteslag. Hun var nesten 69 år gammel da hun døde og ble således eldre enn sine søstre (som ble henholdsvis 63 og 67), men langt i fra så gammel som moren hadde vært. Dronning Alexandra manglet bare 10 dager på 81 år da hun døde 13 år før sin datter.

Jeg har også saumfart både Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad grundig i dag. Den store saken her i byen for tiden er visst hore-problematikken, som omsider har gått opp for de styrende her i byen. (Gratulerer med oppvåkningen, kjære lokalpolitikere!) Man hadde en rydde-aksjon i de "hore-områdene" som så mest ille ut sist uke, men nu har visst både horene og kundene funnet seg nye områder. Akk, slik en elendighet. De bitre og meget aggressive quindene i Ottar-organisasjonen er i harnisk og gir politiet skylden for at horkundene får gå fritt omkring her i vår ringe by. Personlig mener jeg horene selv skal ta 50% av ansvaret for at dette nu har eskalert og blitt et problem. Så sent som i helgen ble to horer av nigeriansk opprinnelse tatt med til kasjotten av onkel politi, efter å ha vært dumme nok til å gripe en sivil politimann i skrittet. De er ikke bare klare for en omgang i høyet rundt klokken, de er altså også stokk dumme. Når man tafser på både homofile herremenn og sivile politimenn, da har det gått såpass langt at man kanskje burde begynne å handle?

I tillegg til Ottar mener også SV (i alle fall lokalt, men sikkert også sentralt) at horeproblemet ene og alene skyldes virile herremenn med penger på innerlommen. Men kanskje er det nettopp på grunn av dette ensidige fokuset at problemet vedvarer? Kanskje burde man også riste litt i de dvaske horene og, ikke minst, burde man holdt et skarpere øye efter evt. bakmenn. Ryktene sier at en og annen hore opererer på egenhånd, men det er ikke saken for flertallet. Jeg har personlig observert at horene nu beveger seg helt inn i gaten der HoT Open Mind holder til (mens de før stort sett holdt seg på andre siden av kaien) og når man i tillegg vet at pågående rumenske roseselgere også herjer utenfor HoT Open Mind, da kan man begynne å lure på hvor denne galskapen skal ende. Takket være røffe lesbiske "voktere" med skinnjakker tror jeg ennu ingen av disse quindemenneskene faktisk har fått solgt noen roser til skeive gjester, men det burde vitterlig ikke være nødvendig med maskuline lesber i aksjon for å kunne nyte en rød mikstur i fred og ro. Jeg har personlig observert at både Anki, Bente og Sissel har jaget bort disse quindemenneskene fra røykeområdet utenfor HoT Open Mind. All honnør for den jobben! Jeg kan sikkert dra frem paraplyen og prøve å jage unna disse quindene selv også, om nødvendig, men det skulle nu engang ikke være nødvendig å bevepne seg med paraply for å få seg frisk luft og en pause fra dansemusikken. Bank i bordet!

I dag sto det hjemmelaget lapskaus på menyen her i villaen. Min mor har ikke vært helt i slaget i dag - hun har holdt sengen det meste av dagen - men hun kom til bords for å spise middag ved 16.30-tiden. Selv kjenner jeg endelig en viss bedring i heletilstanden, men jeg er fremdeles sykemeldt i to dager til, noe jeg vet at jeg trenger. Det er ikke gjort i en fei å riste av seg giktsmerter, dårlige nerver og andre eftereffekter fra en vellykket sammenkomst. Forøvrig har man slappet av i eftermiddag og i aften, man har kost seg med noget sjokolade og kaffe og man har tittet på fjernsynet. Jeg unngår alt fra rettsaken og ser i stedet på programmer med mindre elendighet på tapetet, som f.eks. et program om Eli Rygg, som gikk på TVNorge nu i aften. Jeg så også på et spennende historie-program om 1800-tallet på NRK2 i aften.

I morgen må jeg tidlig opp for å telefonere en kollega av meg. Hun skal vikariere for meg i norsktimene mine i morgen og onsdag, således trenger hun litt informasjon om hva jeg vil at hun skal undervise i. Hun har norsk i fagkretsen sin, så hun trenger ikke mer enn litt informasjon om hva jeg hadde tenkt å ta for meg, hvis jeg hadde hatt helsen.

Med disse ordene vil jeg ønske alle en flott uke!

Toril


2 kommentarer:

exstra82 sa...

Hei hei :) Håper du svarer på noe av d æ har spurte om på innlegen dine... Æ Har hatt en rolig dag... klæm

Toril sa...

Det kunne jo vært hyggelig å påtruffet Dem ved en anledning, men først må jeg gjenvinne helsen. Hvor gammel er De? Regner med at De er herremann?

Site Meter