torsdag 5. april 2012

Så skriver man Skjærtorsdag

Godtfolk!

Verdens 4. eldste (USAs 3. eldste) person, 114 år gamle Leila Denmark fra Athens i Georgia, USA, døde 1. april. (Se bilde!) Nevnte quinde har ved flere anledninger vært omtalt her i min ringe blogg. Hun ble ferdig utdannet lege i 1928 og praktiserte til hun var godt over 100 år gammel. Blant hennes efterkommere er en datter på 81 år. For mer informasjon, se innlegg fra 2. februar i pr. 

I går deltok man i min svogers begravelse i Bore kirke på Klepp. Min søster Anne-Grethe ble brått enke den 1. april, da hennes 59 år gamle ektemann døde få timer efter innleggelse ved Stavanger Universitetssykehus. Han led av hjerteproblematikk og fikk trolig også blodpropp. Seremonien startet klokken 12.30 og varte i omkring 40 minutter. Selv om min søster er ihuga Syvenedagsadventist var ikke Trond Hartvig interessert i den slags, noe min søster respekterte i går ved å å gi han en ordinær begravelsesseremoni. Presten som forrettet var en venninne av familien, forsto jeg.

Efter at den kirkelige seremonien var over og avdøde var kommet vel i jorden fortsatte man med minnesamvær på Orre friluftshus, som ligger der Jæren møter havgapet. Kun de nærmeste var invitert med dit; oss tre søstrene, avdødes søster med datter, mor og 7-8 naboer og venner av Anne-Grethe, foruten om Anne-Grethe og barnene. Min gamle mor ønsket sterkt å vise sin respekt i går, således sørget Sissel og jeg for at hun kunne få være med til Klepp. Bente har vært hos Anne-Grethe helt siden hun kom til Rogaland på tirsdag og er ventet hit først i morgen. Vi fikk servert påsmurte brødskiver og rundstykker med diverse pålegg på Orre, kaffe og brus ble også satt frem. Anne-Grethe og datteren leste begge dikt og talte noget om avdøde, både i kirken og på Orre.

I går aften koste Sissel, mor og meg oss i villaen som best vi kunne. Været har vært fint hele uken, men det er kaldt på nattestid med temperaturer rundt 0, og neppe mer enn 4-5 grader på dagtid heller. I solen har det dog vært nydelig denne uken, i alle fall der vinden ikke har fått så godt tak. Det har ikke blåst hardt, men det skal nu engang heller ikke så meget til når temperaturen er såpass kjølig. Jeg serverte leverpaté, pastasalat og rundstykker til kveldskos i går aften. Sjokoladekake sørget jeg for å bake på mandag. Den tok jeg også frem til kaffen i går aften. Sissel og jeg tok oss også en real dram efter at mor hadde trukket seg tilbake til kammerset for å hvile ut efter en lang dag ved 21.15-tiden. Det var hyggelig å tale med Sissel igjen over noget strekt i koppen. Kjell ble igjen på østlandet, denne gangen, men skal visst være med sin søster på fjellet et par dagers tid, så ensom blir han ikke.

Jeg har kjøpt inn en hel del søtt til påskehøytiden, både belgisk konfekt, hvit sjokolade fra Sveits og norsk melkesjokolade. Kryssord har man også kjøpt inn samt en roman, som heter "Etterkommeren", forøvrig en bok jeg kan anbefale til eder alle, selv om jeg så langt kun har lest 45 sider. Jeg vet at også Bente kommer til å kaste seg over det når hun kommer, men Sissel er mer interessert i kiosk-litteratur, spesielt er hun glad i bøker av Bente Pedersen og Margit Sandemo.

Det får være nok for i dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter