søndag 13. mai 2012

Full rulle i natt!

God søndag!

Nu har jeg nettopp lest mitt eget innlegg - skrevet i en bedugget tilstand i går aften - og jeg må innrømme at jeg har skrevet en god del, som kanskje ikke burde vært skrevet. Dog, gjort er gjort. Jeg synes det ville vært feigt om jeg nu gikk tilbake og slettet de røffere delene av gårsdagens skriverier, så jeg lar det få stå. De som tror at det ikke skjedde mer i går aften og i natt, tar dog feil.

Vi kom oss omsider ut på byen i natt, men vi rakk ikke å ankomme HoT Open Mind før ved 00.30-tiden, rett og slett fordi Turid og jeg ble sittende så lenge her oppe i annen etasje at jeg ville drikke litt mer og hygge meg med resten av gjengen her i stuen en stund, før vi dro. Hildegunn og Jarlfrid klarte å fullføre aftenens prosjekt, nemlig å innta en hel kasse med pils. Den skallede drakk konjakk, Turid nøt øl (fra boks) samt litt eggelikør, mens jeg for det meste holdt meg til kaffe og hjemmebrent. Jeg spilte meget flott musikk mens vi satt her i går; kan nevne Loletta Franklin (55 år, countrysangerinne), Cowboy-Laila (også countrysangerinne, visstnok fra Løten i Hedmark), Tina Turner, Elsie Bull og Samantha Fox. Jeg kommer nærmest automatisk i feststemning når jeg hører røffe kvinner med gode sangstemmer som stemmer i med en eller flere tidløse slagere.

Da vi ankom HoT Open Mind (Stavangers eneste nattklubb for lesbiske og homofile) var det allerede full rulle og mange gjester i lokalet. Begge innehaverene (herrene Hugo og Tomas) var på plass i lokalet. Mens Tomas sørget for å holde musikken i gang på dansegulvet sto Hugo enten i baren eller gikk rundt og talte om løst og fast med feststemte gjester. Jeg synes 100 kroner i inngangspenger er i drøyeste laget, men jeg vet bedre enn å ta en diskusjon med vaktene om den saken. LLH-rabatt på kroner 50 var det vanlige, men efter at de ansatte en daglig leder ble det 100 kroner uansett. Det har man altså ikke gått tilbake på, selv om Hugo og Tomas nu selv har tatt tilbake styringen over nattklubben. Det første vi gjorde da vi hadde kommet oss ned i lokalet var å kjøpe oss drikkevarer i baren. Jeg kjøpte meg et glass med rødvin av en flott quinde bak baren, mens naboen ble ekspedert av innehaveren. Hildegunn og Jarlfrid ble stående å tale med noen yngre quinder, mens vi tre andre omsider klarte å finne oss et bord, som nesten var ledig. Det satt et menneske der fra før av, men han sa det var greit at vi slo oss ned.

Jeg observerte mange kjente fjes ute på byen i natt, blant annet Anki, Michelle, Sissel, Gro, Mette og Elin og herrer som Odd, Glen, Kristian, Tommy, Helge, Kjell Inge, Hans og Sivert. Akk, det er mange faste gjengangere på dette utestedet, men det er også mange ukjente fjes fra gang til gang. Hugo har sagt til min skallede nabo en gang at omkring 50% av stedets gjester ikke er skeive, faktisk, så det er med andre ord god blanding, om herren har rett. For mitt vedkommende ble det ene rødvinsglasset fort til tre glass med henholdsvis vin av begge farger samt øl. Turid og jeg satt stort sett ved bordet vårt og talte om det som falt seg naturlig. Naboen holdt oss en del med selskap, men han liker også å ta seg noen rundt i lokalet for å tale med diverse herremenn; sikkert mer eller mindre kamerater av han. Hildegunn og Jarlfrid er det alltid vanskelig å få til å sette seg ned. Det var ikke noe unntak i går. Jeg observerte at de var innom dansegulvet mer enn en gang. Turid og jeg var ute for å røyke et par ganger, en gang sammen med bl.a. Anki. Været var ikke det beste i natt, så det holdt med de to gangene. Jeg er sikker på at det blåste sterk kuling, i alle fall.

Det koster 72 kroner for rød- og hvitvin nu, opp 4 kroner fra i vinter. Denne endringen kom også parallelt med at det ble daglig leder der. Vi er mange som ikke helt forstår hvorfor det skulle være nødvendig med en daglig leder i.o.m. at det uansett bare varte i noen uker, men det har vel skjedd ting i kulissene som verken lærde quinder eller skallede naboer er informert om. Det viktigste er uansett ikke at man har økt prisen med 4 kroner. At Stavanger nu har et oppegående uteliv på den skeive fronten er stort. Ryktene om dette fantastiske utestedet går landet rundt, og det går knapt nok en eneste helg, uten at skeive østlendinger eller røffe quinder fra Bergen beærer utestedet med sitt nærvær. Dog synes jeg at LLH-Rogaland kunne sluttet med de dårlig besøkte festene sine og heller konsentrert seg om "Stavanger på skeivå", en og annen temafest (som den om knappe to uker, i forbindelse med Eurovision) og heller fått i gang den gode gamle "Søndagskafeen" igjen, som var oppegående og godt brukt under mang en LLH-leder. Jeg husker godt at jeg talte med mang en quinde under mine visitter på Søndagskafeen i årene 1998-2003. (Tror dette tilbudet forsvant en eller annen gang mellom 2003 og 2005.)

Hildegunn ordnet et fantastisk nashspiel til alle oss som hadde vært sammen i villaen tidligere på aftenen. Hun hadde talt med en homofil herremann omkring de 25-30 år og allerede ved 02-tiden var vi på veg til leiligheten hans i Blåsenborg. (Se fotnote!) Da vi hadde ankommet leiligheten og alle mer eller mindre hadde fått seg en plass å sitte, talte jeg 11 personer; Hans, Kenny, Magnus, Inge, Roy, Fredrik (verten!), Hildegunn, Jarlfrid, Turid, den skallede samt undertegnede. Det ble en god blanding av gammel og ung, viril og mindre viril. En god del senere - anslår at klokken da var 03.30 - ankom også to eldre herrer ved navn Knut og Arild, men de satt ikke mer enn kanskje 20-30 minutter. Det var litt trangt hos Fredrik, men der hvor det er hjerterom er det som kjent også husrom. Drikkevarer var det i alle fall nok av. Verten fortalte at han har en kamerat som smugler både vin og brennevin fra Sverige og tok frem både tørr hvitvin (fra dunk), genever og whisky til oss.

Stemningen var meget utagerende og vill på Blåsenborg. Min skallede nabo fikk sågar ordnet seg med noget kos inne på toalettet, godt hjulpet av en temmelig bedugget og viril unggutt i 20-års alderen. Hildegunn og Turid var mest opptatt med å fortelle røffe historier fra det lesbiske miljøet til lydhøre tilhørere, som fant det interessant å høre litt fra tidligere år. Noe sa meg at Hildegunn dro enkelte av historiene vel langt, i alle fall har aldri jeg hørt om en LLH-Rogaland-leder som har blitt politianmeldt grunnet usedelig oppførsel med en eller flere ungdommer, men hun om det. 6-7 av oss som var i leiligheten røyket - og alle gjorde det innendørs - så det ble temmelig røykfylt til slutt, men heller inne enn ute, mener nu engang jeg. Fredrik var en hyggelig vert, dog tror jeg muligens Hildegunn og Jarlfrid ble litt skuffet efterhvert som det gikk opp for dem at det ikke kom til å komme noen virile lesber til leiligheten. Det skal ikke være lett bestandig.

Da klokken var temmelig nøyaktig 04.10 bestemte naboen, Turid og jeg at nok fikk være nok. Jeg tenkte på helsen min, naboen hadde fått det han kom for å få og Turid var rett og slett trøtt. Vi takket for oss og forlot festlighetene til fots - i retning Eiganes. Vel fremme sto vi og talte i gaten en stund før Turid satte seg oppå mopeden og naboen ruslet til eget hus. Jeg sørget for å innta to glass med solo, en paracet og en kald karbonade før jeg gikk og la meg. Jeg sovnet ganske rakst og våknet ved 09.45-tiden neste morgen. Jeg sto opp og drakk et glass med kulturmelk, men gikk ganske raskt til sengs igjen med "tungt hode" og giktsmerter. Heldigvis var formen bedre da jeg sto opp igjen midt på dagen.

I dag har jeg slappet av i villaen, prøvd å gjenvinne helsen, laget middag til mor og meg (kjøttkake-middag) og kommunisert med herr Oldboy der nede i Thailand. Herren ble noget imponert over mitt lange blogginnlegg fra i går og da jeg kunne informere han om at jeg visste hvor gamle hans besteforeldre (på morsiden) var da de døde, ble han ytterligere imponert. Han kom også med tilleggsopplysninger til forskjellige ting i blogginnlegget mitt, blant annet kunne han avkrefte at han arbeidet på Toppen bar og han kunne bekrefte at herren bak prosjektet for lengst har avgått ved døden (og det under heller tragiske omstendigheter.) I aften har jeg sett på fjernsynet, prøvd å løse kryssord og jeg har lest en del i en roman av Herbjørg Wassmo, som efter sigende fremdeles sørger tungt over forfatterinne-kollega Anne-Karin Elstad, som døde av slag tidligere i år.

Amen. Toril

Fotnote:
Blåsenborg er et området i Stavanger, som regnes til Storhaug bydel, men som ligger så og si i sentrum. Området er noget tarvelig, med gamle og til dels skrale hus og med et relativt multikulturelt miljø. (I området finnes alt fra den røffe porno-butikken Love Shop via et utall take away-matbuler og til flere kirkebygg.) Området ble for det meste utbygd mellom 1820 og 1900 og kan deles inn i Øvre- og Nedre Blåsenborg, hvorav nashspielet foregikk i sistnevnte område.


1 kommentar:

exstra82 sa...

Hei :) Ja har lyst til og treffe dæ :) Bare si en hælg du ska ut så kommer æ... Har jo skat æ gleder mæ til og treffe dæ :) Nu ska æ legge mæ.. Trøtt etter treninga i dag.
lasse

Site Meter