søndag 6. mai 2012

God søndag!

Godtfolk!

Fredag aften slappet man av i hjemmets lune rede. Jeg droppet den skrekkfilmen jeg kom i skade for å nevne at jeg hadde planer om å se på. I stedet ble det eggelikør og roman ved kjøkkenbordet. Dog så jeg på en del fjernsyn før jeg roet meg ned ved kjøkkenbordet. Forutenom det jeg nevnte fredag så jeg også på NRK-programmet Lindmo. Min gamle mor la seg før klokken var 22.00, så det ble ganske ensomt å være enslig quinde på en fredags aften. Naboen er jo i hovedstaden, som nevnt, og mine venninner vil bare komme når det er kalas, så da ble det som det ble. Dog har jeg bare godt av en rolig helg, så det skal jeg ikke klage på. Jeg la meg før midnatt.

I går morges våknet jeg uthvilt ved 08.30-tiden og tok meg en god vask på badet før jeg dekket bordet til frokost. Jeg satte frem både brødskiver og knekkebrød, en del pålegg (blant annet åpnet man en ny nøkkelost), kulturmelk, juice, lettmelk og kaffe. Selv inntok jeg en brødskive med syltetøy og et knekkebrød med meierismør og nøkkelost. Til maten drakk jeg et glass med kulturmelk og en kopp svart kaffe. Mor spiste halvannen brødskive med henholdsvis nøkkelost og noget prim. Hun er ellers meget glad i syltetøy og da særlig eplemos, så hun tok også en god spiseskje med eplemos fra et glass, som kos til kaffekoppen. Efter oppvasken gikk jeg en spasertur i nabolaget på omkring en 25 minutter. Det var kjølig i luften i går samt noget vind, men heldigvis solskinn.

Klokken 13.20 gikk det program om den kommende Grand Prix-finalen - Eurovision heter det vel nu for tiden - og det programmet hadde jeg lyst til å se på. Det er kjekt å vite litt om sangene før selve finalen, som i år faller på den siste lørdagen i mai. Jeg antar dette var en reprise, men det var nytt for meg. Jeg kjente igjen tvillingene fra Irland. De var også med i fjor. Både før og efter dette programmet utførte jeg en del huslige sysler. Jeg vasket badet, vasket gulvet i alle rom i første etasje, tok ut matavfallet, banket teppet i gangen, ryddet litt i stuen og jeg betalte to regninger på nettbanken. I løpet av eftermiddagen tok jeg også en telefon til min søster Sissel, som fortalte at hun skulle på bygdefest med ektemannen Kjell i går aften, noe hun gledet seg stort til. I likhet med undertegnede brenner Sissel og Kjell til eget bruk i egen kjeller, så det er ikke meget Vinmonopolet tjener på de to i alle fall. Jeg kjøper meg jo både eggelikør og lakrisbrennevin fra tid til annen, men de to holder seg utelukkende til godsakene fra egen dunk. Jeg trenger litt variasjon.

Jeg var en tur på Prix og handlet ved 16-tiden, mest fordi jeg kjedet meg og hadde lyst på en spasertur, men jeg hadde også lyst til å tippe lotto til aftenen. Det ble også til at jeg handlet for 140 kroner, i tillegg til lottoen. Jeg påtraff selveste Per Inge Torkelsen på Prix, men siden vi nærmest er for gamle kjente å kalle nikket jeg bare kort med hodet og gikk videre. Nevnte herremann og den lærde quinde har begge Prix som sin nærmeste butikk. På 80-tallet var Per Inge "barne-tv-onkel", men mest kjent er han som lokal gjøgler, komiker og taskenspiller. Han har ofte show på Stavangeren eller ved byens lokale teater. Hva som er hans prosjekt i skrivende stund, vet jeg ei, men jeg vet at han nærmer seg stygt de 60 år og da kan alt skje. Hans far var forresten skraphandler i sin tid, men han har nu vært død i over 20 år, så de færreste av bloggens lesere kjenner nok til han. Efter å ha pakket ut matvarene satte jeg meg ned med en god bok ved kjøkkenbordet og leste i over en time.

Klokken 19.00 serverte jeg sen middag til mor og meg inne i stuen. På menyen sto kalvestek med kokte poteter, stekt sopp og hjemmelaget brun saus og erter. Jeg laget så meget av denne flotte middagsmaten at vi skal spise av den senere i dag også. Til dessert ble det kaffe, sjokoladekjeks og iskake. Før vi rakk å bli ferdige telefonerte Hildegunn og ville høre om hun kunne få komme hit til meg, fordi festen hun egentlig skulle på hadde blitt avlyst p.g.a. av et eller annet tullball, men jeg orket ikke å ha noen drikkfeldige rundt meg i går, så jeg tipset henne heller i stedet om å ta kontakt med Elisabeth eller Unni, som jeg visste muligens skulle innta vin i går aften. Jeg vet ikke hvorledes det gikk, men det pleier å ordne seg for slike som Hildegunn, så jeg er ikke bekymret for at hun ble sittende alene i egen leilighet.

Senere i går aften tittet mor og jeg på fjernsynet, blant annet så vi på Dagsrevyen, et program om prins William og hans Kate og britisk krim. Jeg fulgte også med da lotto-tallene ble lest opp, men klarte dessverre bare 4 rette, som altså ikke ga premie. Svarte hannkatte! Sent på aftenen - da hadde mor lagt seg - nøt jeg en kopp med oppspritet kaffe, før jeg tok med meg en god bok og leste på sengen til jeg sovnet en eller annen gang ved midnatt.

I dag var det frokost klokken 09.30, efterfulgt av kaffe og kake. Efter en knapp times økt med forberedelser til morgendagens undervisning gikk jeg meg en tur bort til gravlunden og tilbake. Det er ganske kaldt i dag, men sol og lite vind. Dog er det spådd dårligere vær når det blir ny uke. Mor hørte på høymesse på radioen midt på dagen i dag, noe jeg synes er kjedelig. Dog observerte jeg både dress- og bunadskledde mennesker og flagg på full stang i dag, så det har nok vært konfirmasjoner i Stavanger i dag. Det var konfirmasjoner i går i alle fall, men det er ganske vanlig at man benytter både lørdager og søndager til den slags, for å få unna alle som skal tvinges igjennom dette ritualet. Ellers har man lest en del i dag, løst kryssord og ryddet litt i hagen. Den skallede har ennu ikke kommet hjem fra heisaturen til hovedstaden, men han har undervisning i morgen formiddag, så jeg regner med at han kommer ganske så snart.

Til middag i dag spiste vi restene av gårsdagens kalvestek, som smakte like fortreffelig i dag som i går. Rett før jeg satte meg ned for å forfatte noen ord her i bloggen, tittet mor og jeg på lampeskjermen hennes inne på kammerset og konkluderte med at den må repareres. Jeg tar den med meg i bilen til naboen i morgen tidlig når vi skal kjøre til skolen og håper han er så grei at han kjører meg til Storhaug efter arbeidsdagens slutt, slik at jeg kan få levert lampeskjermen hos Skjermspesialisten i Weisenhusgaten. Jeg skal også se om han har en skjerm som kan passe på soverommet mitt.

Nu skal jeg telefonere min søster Bente og når det er vel overstått skal jeg spise kveldsmat. I morgen kommer jeg til å skrive et innlegg, hvor jeg presenterer en del av de mange nære og fjerne bekjente, som omtales her i min ring blogg.

Toril

1 kommentar:

exstra82 sa...

hei hei :) Du har hatt en fin dag ser æ :)D har æ også. va på kamp i dag sandnes ul mott hønefoss. blei hjemme seier...

Kansje vi kan treffes til uka viss du har tid og lyst... Får en kopp kaffe. Ska legge mæ æ også.. go natt min ukjente vænn :)

Site Meter