torsdag 10. mai 2012

Hektisk hverdag, dog innlegg.

God torsdag!

Det blir ikke et langt innlegg i dag, men et lite et er bedre enn intet. Først vil jeg kort få referere hva herren der nede i Thailand har skrevet i sin ringe dagbok, om mitt blogginnlegg som tok for seg en presentasjon av mine bekjente:

"Ellers leste vi sammen Den lærde quindes nyeste blogginnlegg, der vedkommendes venner og bekjente er behørig omtalt, deriblant Oldboy og Øystein, samt Thomas og mange andre kjente. Man spekulerer fortsatt på hvem den personen som skriver bloggen kan være! Vi har og har hatt mange teorier om den saken opp gjennom årene, men har fortsatt ikke peiling. Det skulle ikke undre meg om det var flere personer, for en ting er sikkert, og det er at der er det ekspertise på diverse kongelige personasjer og arbeid i skoleverket, samt ikke minst hva som skjer på homse- og lesbefronten i Stavanger!"

At det fremdeles skal være slikt et mysterium hvem som skjuler seg bak den lærde quinde, er intet mindre enn uforståelig. Det er allmenn kjent i det lesbiske miljøet hvem jeg er, men det er klart at en gjengs herremann fra vårt skeive miljø (med unntak av de man tidvis omgås) ikke nødvendigvis har full kontroll på oss eldre lesbene. Jeg har selv sett mang en herremann i sving på HoT Open Mind og det eneste de glaner på later til å være ungguttene, selv om de fleste nok i det lange løp hadde hatt mer glede av et hyggelig vennskap med en lesbisk quinde, uansett alder. Herrer som den skallede, Arve, Einar og Hugo kan i alle fall gå god for den lærde quindes eksistens. I sommer lover man å ta seg en tur ut på byen en gang Oldboy med harem på forhånd har kunngjort sin tilstedeværelse. Skål!

Det har vært temmelig hektisk å være lærerinne i går og i dag. I går var det heldagsprøve i norsk, undervisning, og samtale med elev og foresatt efter endt undervisningsdag, mens det i dag har vært møte med skolesjefen fra kl. 15.00 til 16.30, hvor det ble informert en del om fremtiden til skolen vår og om økonomi, arbeidsmengde, sosialt arbeid i skolen o.l. Møtet var felles sammen med ansatte fra Tastarustå skole, noe som var meget hyggelig. Det arbeider nemlig en flott lesbisk quinde omkring de 40 år ved skolen. Jeg kjenner henne dessverre ikke personlig, men flottere antrukket lesbe finnes neppe her i byen. Jeg synes det er flott at det finnes skolerte, oppegående lesbiske quinder, som verken går med skinnjakke eller ullsokker. Dessverre fikk jeg ikke talt med henne denne gangen heller. (Hver gang jeg ser henne håper jeg på en passende anledning til å starte en dannet konversasjon med henne, men jeg blir alltid noget usikker rundt feiende flotte quinder.)

I går aften viet jeg det meste av tiden til å vaske hele tre maskiner med klær, lese litt i en konge-biografi, titte på fjernsynet, tale med mor samt tørke og brette klær. I aften har jeg heller ikke hvilt på mine laurbær, travelt opptatt som jeg er. P.g.a. av møtet på skolen ble det sen middag for mor og meg, men jeg laget likevel en skikkelig middag til oss, bestående av kokte poteter, fiskeboller og deilig hjemmelaget hvit saus. Det smakte fortreffelig med karri på og saft i glasset. Efter å ha inntatt middagsmaten og hvilt en halvtimes tid tok jeg oppvasken, før jeg satte meg ned for å forberede norskundervisningen i morgen. Da jeg følte at jeg hadde gjort nok til å kunne klare resten rett før undervisningen i morgen, satte jeg meg ved computeren for å svare på to e-poster, som begge var relativt viktige å få svart på. Den ene gjaldt en slekt-annonse jeg hadde i Norsk Ukeblad i april, som jeg nu hadde fått et svar på - dette har med slektsgransking å gjøre - mens den andre e-posten skulle til en UIS-student, som har hjemmeeksamen i norsk litteratur, og som via Anki hadde fått kontakt med meg for å få hjelp. Jeg brukte nesten 45 minutter på å skrive til denne studenten om parallellene og forskjellene mellom den norske naturalismen og den Europeiske varianten av den samme litterære retningen.

Naturalismen var på sett og vis egentlig en variant av realismen, men det er slettes ingen enighet innenfor litteratur-kollegiet om dette. Mange mener at naturalismen skiller seg såpass meget fra realismen at den må regnes som en egen litterær retning. Tidsmessig regner man i alle fall at naturalismen i Norge varte fra ca 1880 og til begynnelsen av 1890-tallet, så ikke lenger enn høyst nødvendig, altså. Arne Garborgs roman "Bondestudentar" (fra 1883) skildret hvordan fattigdom, sult og sykdom knekket mange av studentene fra landsbygden. I romanen "Hjå ho Mor" av samme forfatter (1890) er elendigheten, om mulig, ennu større. Forskjellen mellom realismen, som avløste nasjonalromantikken fra omkring 1870-1875, og naturalismen kan på mange måter sies å være graden av elendighet. Mens man i realismen finner mange romaner som tar for seg datidens problemer, som f.eks. kirkens maktmisbruk, kvinneundertrykkelse og fattigdom, finner man i naturalismen stort sett bare død og elendighet fra ende til annen. Realismen ville sette problemer under debatt, men med en viss fremtidsoptimisme; naturalismen hadde på en måte gitt opp og så svart på fremtiden, så vel som nåtiden.

Jeg talte med Turid på telefonen ved 20-tiden i aften og vi ble enige om å nyte sterkere saker på lørdag. Jeg tror jeg skal invitere Hildegunn og Jarlfrid også, men kommer ikke til å bestemme meg sikkert før i morgen. Dog skal jeg informere naboen i morgen. På Facebook ser jeg at det skal avholdes Eurovision-kalas i LLHs regi den lørdagen det er Eurovision Song Contest, men jeg tror heller jeg vil avholde min egen sammenkomst den helgen. Det er bare drøye to uker til den helgen, så da blir det vel edruelig her helgen midt i mellom, antar jeg. Nu må jeg avslutte dagens innlegg, ellers rekker jeg ikke å innta aftensmat før jeg skal finne ensomheten i dobbeltsengen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter