mandag 7. mai 2012

Hvem er hvem i kretsen rundt bloggens O' store forfatterinde!

Kjære trofaste blogglesere!

I den senere tid har min fanskare økt noget og man har ved flere anledinger fått spørsmål om hvem de forskjellige personene jeg omtaler i min ringe blogg er o.s.v. Noen lurer blant annet på om enkelte jeg tidvis omtaler kan være den eller den personen fra vårt skeive miljø, som de selv kjenner til. Således har jeg bestemt at dagens blogginnlegg vies en kort omtale av de fleste personene som nevnes her i min ringe blogg:

- Min skallede nabo: Den personen som oftes omtales i forbindelse med mine efterhvert så mange innlegg her i min ringe blogg er min gode nabo og kollega, Leif. Han ble født fredsvåren 1945, er singel og arbeider som lektor i fysikk og nærliggende fag ved samme ungdomsskole som undertegnede. For de som måtte lure på det så kan jeg informere eder om at han er homofil, og han er ofte å finne i Bjergstedparken i ly av mørket eller sammen med undertegnede når gjengen er ute på byen.

- Mor: Min 92 år gamle mor, som har vært senil i årevis, bor også i villaen. Hun arbeidet som lærerinde i yngre år, men pensjonerte seg i 1979. Mor er stor fan av å løse kryssord og å lese aviser og ukeblader, dessuten har hun på radioen store deler av dagen. Hun holder til på kammerset i villaen, et rom som ligger innenfor kjøkkenet. Mor liker godt å høre på andakten og pleide å gå i kirken nærmest hver eneste søndag, frem til helsen skrantet for noen år siden. Mor lider av gikt, åreforkalking og har hatt et par slagtilfeller, men er for tiden sånn tåelig bra. Hun har hjemmehjelp som stikker innom henne hver dag når jeg er på arbeid. Vi låner en spesialseng av Norske Kvinners Sanitetsforening, som mor ligger i.

- Hildegunn: Dette er den villeste quinden jeg noen sinne har påtruffet, og selv om inntrykket var temmelig dårlig den første gangen vi møttes på 1990-tallet, har vi nu vært gode (fest)venninner i en årrekke. Ord som beskriver min gode venninne Hildegunn godt er viril, frivol, frodig og utagerende. Hun er konstant på jakt efter ungjenter, i alle fall når det er helg og kalas, sine snart 54 år til tross. Selv om hun kan være noget brautende i festlig lag og når hun herjer på utesteder à la HoT Open Mind, Hexagon, Mami og Taket er hun egentlig en meget snill og god quinde, som stiller opp for deg med oppbrettede ermer om noen ypper til bråk. Hun er glad i jurmassasje, dansing og lek med strap-on, for å nevne noget. For å tjene til livets opphold, ved siden av en pen arv fra sine foreldre, tar hun ekstravakter ved Haugåstunet sykehjem, som bare ligger 10 minutters gange unna leiligheten hennes i Saxemarken.

- Jarlfrid: Dette er bestevenninnen til Hildegunn og er i likhet med nevnte quinde også lesbisk. Både Hildegunn og Jarlfrid har barn fra en fjern fortid som "heterofile". Jeg fikk æren av å bli kjent med Jarlfrid en eller annen gang omkring tusenårsskiftet. Hun holder til i en leilighet på Storhaug og livnærer seg som kantinemedarbeider i 80% stilling, visstnok i et eller annet oljeselskap. I likhet med Hildegunn er hun glad i pils og en god fest, men hun er ikke like utagerende som bestevenninnen. Utseendemessig er hun noget slankere enn Hildegunn og undertegnede og noget morsk i ansiktet. Hun går som regel kledd i bukse og genser og befinner seg aldersmessig et eller annet sted mellom 45 og 50 år.

- Turid: Dette er en meget god venninne, som jeg har kjent i omkring en 15 år. Vi påtraff hverandre for første gang på en LLH-fest på hotell Alstor på Tjensvoll og har siden holdt kontakten. Turid er en ekte traktorlesbe og hennes varemerke er kortklipt hår, skinnjakke og grov humor. Hun bor sammen med sin mor i Sandnes og kjører moped. Tidligere var hennes tilværelse preget av psykiske problemer, men nu for tiden får hun trygden i posten en gang i måneden og har det godt både med seg selv og andre. Jeg setter meget pris på Turid, som aldri drikker seg fra sans og samling når det går over stokk og stein for enkelte av oss andre ute på byen, men i stedet inntar akkuret passe mengde med fluidum og passer på oss andre. Det eneste jeg ikke liker er at hun tidvis fyllekjører på mopeden sin. I motsetning til Hildegunn og Jarlfrid hender det at Turid kommer på besøk selv om det ikke er kalas i villaen. Sin røffe fremtoning til tross, innerst inne er hun snill og god som få.

- Anki: Egentlig en venninne av Hildegunn og Jarlfrid, men har med årene blitt en stadig hyppigere gjest i villaen. Til vanlig arbeider hun i en butikk i Kvernevik og det er også i Kvernevik at hun eier egen blokkleilighet, hvor undertegnede har hatt æren av å være gjest på kalas ved noen få anledninger. Anki er en hyggelig lesbe, verken spesielt maskulin eller spesielt feminin. Jeg har kjent henne siden 2003, men jeg vet at hun kom ut i miljøet allerede mot slutten av 1990-tallet.

- Heidi: Dette er et quindemenneske, som i likhet med Turid kan sies å være en ekte skinnjakke-lesbe. Heidi trives best i mørke kroker på De røde sjøhus og Hot Open Mind, hvor hennes sorte og kortklipte hår i kombinasjon med mørk skinnjakke, gjør henne nærmest usynlig. Kan virke noget røff og dominant i sin stil og væremåte, men er meget hyggelig når du først blir kjent med henne. Dessuten har hun rykte på seg for å være en fantastisk kysser. Det tror jeg mang en lesbisk quinde i miljøet kan skrive under på. Heidi er tidvis gjest i villaen, men trives like godt med å gå rett ut på byen fra egen sofa - dog via en rask munnfull med brennevin fra kjøkkenbenken.

- Nina: Ikke en av mine nærmeste venninner, ei heller har jeg kjent henne i årevis, men de siste 6-7 årene har hun dukket opp i villaen fra tid til annen, i alle fall i de periodene hvor hun ikke har hatt kjæreste. Nina er også en hyggelig quinde. Aldersmessig tror jeg hun nærmer seg stygt de 40 år, men skal jeg si som sant er så vet jeg verken hvor gammel Nina eller Heidi er. Lesbisk er hun i alle fall og hun har kjent Jarlfrid i en årrekke. Hun var også med i LLH-styret for 10-15 år siden, men havnet i krangel med daværende LLH-leder Bjørn Roar og har siden holdt betryggende avstand til LLH, med unntak av at hun har tittet innom festene på Handelens hus og De røde sjøhus. Nina er alminnelig forsiktig i sin fremtoning, verken røff eller tøff.

- Bitten: Rett og slett en mann i dameklær, som er selverklært transe. Hin omtaler seg selv som en flott quinde, men p.g.a. en heller dårlig gjennomføring av "utkledningen" - blant annet stiller hin opp med ubarberte legger - går dessverre Bitten for å være en noget eksentrisk og mentalt ustabil person. Som en venninne av hin kan jeg dog gå god for at hin er både festlig og interessant å ha som gjest når det er sammenkomst. Historiene Bitten serverer fra diverse sex-fester og andre udannede sammenkomster, både i Stavanger og i hovedstaden, overgår selv Hildegunns nashspiel-referater. Det er visstnok ganske mange menn som blir opphisset av tanken på en mann i dameklær. Sånn er det med den saken. I likhet med Turid bor Bitten i Sandnes.

- Elisabeth: Her har vi med en høyst dannet lesbisk quinde å gjøre. Hun bor i en flott leilighet på Storhaug og interesserer seg for kunst, kultur og homopolitikk. Hun har vært sammen med både Unni og Anki, men for tiden lever hun sitt liv som enslig, i likhet med den lærde quinde og akk så mange andre av oss skeive. Når hun drikker alkohol går det aldri i sterkere saker enn vin, dog skal det sies at det er kjekt å tale med henne, selv om promillen aldri når takhøyde. Hun er en av få lesbiske quinder man faktisk kan tale med om litteratur og kunstutstillinger. Efter en periode "i skjul" dukker hun nu som regel opp på HoT Open Mind 1-2 ganger i måneden. Av hennes nærmeste venninner kan nevnes Tone, Anne-Louise og Janne.

- Hildegunns fiende nummer en: Dette er en lesbisk quinde i slutten av 40-års alderen, som av en eller annen grunn går særdeles dårlig overens med frk. Hildegunn. (Dette er dog gjensidig - og det til fulle!) Går som regel rundt i sorte klær og med mer enn meget sminke i ansiktet. Hun har et helt harem av mer eller mindre trofaste venninner omkring seg og utgjør derfor en egen "klikk" i det lesbiske miljøet. Enten er du med henne eller mot henne. Hildegunn har mer enn en gang havnet i håndgemeng med dette quindemenneske, viss fartstid i miljøet skriver seg tilbake til omkring 1997.

- Oldboy: Her har vi en festløve av de ytterst sjeldne. Hans rette navn er Ivar og hans mange sammenkomster i hans ringe villa på Vestre Platå går det fremdeles gjeteord om landet rundt. Omkring årtusenskiftet gikk sammenkomstene i bakgården hans for å være de mest utagerende i hele det homofile miljøet her i byen, med både 20 og 30 skeive gjester på en og samme gang. Han arbeidet ved byens universitet i en årrekke, men gikk for få år siden av med AFP og har siden den gang kost seg i en flott leilighet der nede i Thailand. Hver sommer, dog, kommer han hjem til Vestre Platå for å samle homofile unggutter og herremenn til kalas i bakgården. I år kommer han visst hjem til gamlelandet, som han liker å kalle Norge, i slutten av juni. Den lærde quinde har store planer om å invitere seg selv en eller annen lørdagsaften hvor latteren kan høres helt bort til Torfæusgaten fra Vestre Platå. Skål!

- Øystein: Dette er Oldboys nærmeste venn i tykt og tynt. Min skallede nabo mener de to ble kamerater allerede på 1990-tallet, i alle fall husker han at de to satt ved samme bord på Sting i det herrens år 1999. Øystein har sitt daglige virke som bartender ved byens skeive bar Mami, men besøker Oldboy i Thailand opp til flere ganger hvert eneste år. I likhet med flere av de overnevnte har også Øystein barn fra en fjern fortid som "heterofil".

- Thomas: Kalles ofte bare "Over there" fordi han har en nær fortid i USA. Thomas er en av de faste gjestene når Oldboy ringer inn til kalas og han arbeider ved Clas Ohlson på kjøpesenteret Madla Amfi. Har forøvrig utviklet heftig støvallergi og lider visstnok meget av dette. (Oldboy: Husk å banke teppene før Thomas kommer til villaen nu i sommer!) Herren, som forøvrig er meget festlig og har god humor, er over 40 år, men holder seg godt. Når han ikke herjer som verst hos Oldboy henger han meget sammen med sin gode venninne, Sissel, som ikke må forveksles med lesbiske Sissel fra det skeive miljøet. I sommer har man store planer om å prate tull sammen med vedkommende i den berømte bakgården.

- Hansemann: Min skallede nabo har flere kamerater, som han møter for å drikke seg full sammen med fra tid til annen. En av dem er Hansemann, som for tiden er i ferd med å flytte fra Kampen og ned til Gamle Stavanger, rett ved sentrum. Hansemann befinner seg et eller annet sted i 50-års alderen, trolig nærmere 50 enn 60, og er i likhet med Oldboy og Øystein meget glad i Thailand. Hansemann er homofil og har sansen for unggutter, særlig de fra Thailand og omkringliggende land. I følge naboen, og i likhet med naboen, liker også Hansemann brunt brennevin og han er som regel innom HoT Open Mind i løpet av en gjengs måned. Av Hansemanns andre kamerater kan nevnes Knut, Marvind og Odd.

- Einar: Dette er en av min skallede nabos mange homofile kamerater, som i likhet med de fleste i kretsen rundt naboen, har mer enn 10 års fartstid i det homofile miljøet her i byen. Som naboen er også Einar over 60 år, men i motsetning til de fleste andre i kretsen rundt naboen er Einar i fast forhold med en unggutt. Han bor på beste Eiganes, ikke så alt for langt unna den lærde quinde. Herren inntar alt fra øl til brennevin, men trives best med et glass rødvin og rød mikstur i betryggende nærhet.

- Frits: Dette er den av kameratene, som naboen har kjent lengst. De ble gode venner allerede i 1992, efter å ha påtruffet hverandre på Sting ved flere anledninger den sommeren. Frits er 63 år gammel og homofil, selv om han har en sønn på 40 år. Hans mor døde under tragiske omstendigheter, efter å ha blitt overkjørt av en bil i Løkkeveien høsten 1996. I likhet med den skallede er Frits trofast gjest i Bjergstedparken når mørket faller på, og han trives godt på Mami og HoT Open Mind. Frits har en lei tendens til å bli noget innpåsliten i sin omgang med ungdommen på utesteder, har jeg latt merke til, men naboen synes han er en flott kamerat å ha. Han er den eneste skeive personen (forutenom naboen selv) jeg kjenner til som røyker pipe. Dessuten (som undertegnede) liker han å tygge skråtobakk. Han har en god tone med begge av innehaverene bak Mami og HoT Open Mind.

- Odd: Relativt ny i gjengen rundt den skallede og Frits, visstnok med bosted et eller annet sted rundt Bjergsted, som sikkert er hendig, i.o.m. at han også liker å ferdes i den hersens parken der. I følge naboen er han i 40-års alderen og temmelig pervers av natur. Han inntar alt som inneholder alkohol, men gjør lite av seg på byen, hvor han helst gjemmer seg bort i et av de minst belyste hjørnene. Naboen har nevnt at Odd også er kamerat med Glen, Bjørn Roar, Lars Jonny og Karstein, selv om disse ellers ikke i særlig grad dukker opp på vorspiel hos Einar eller Frits.

- Hugo: Han er innehaver av både Mami og HoT Open Mind, byens to skeive uteplasser. Går for å være en real kar; hendig, utadvendt og glad i det som finnes i baren. Hugo er homofil og sammen med en herremann ved navn Tomas. De er begge over 50 år, men helsen holder fremdeles. Ryktene sier at herrene har en fortid som innehavere av et fargerikt utested i Amsterdam. Herren er ansiktet utad på begge de skeive utestedene, men har nylig overlatt det daglige drift-ansvaret av nattklubben til en yngre herremann ved navn Alexander. Naboen har også hørt rykter som bekrefter herrens virilitet.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kortomtale av enkelte som nevnes i bloggen i ny og ne, men som ikke fikk en grundigere omtale:
- Tove Johs-Castell: Venninne, lyriker, x-kollega i 60-års alderen.
- Ingeborg: Kollega på 69 år, som er en nær venninne av prinsesse Irene.
- Elin: Flott lesbe omkring de 30 med bosted Haugtussa.
- Turid T: Lesbe, politiker, skolequinde og fantastisk LLH-historiker.
- Elisabeth: Noget røff lesbe omkring de 30, med bosted Stokka.
- Unni: Lesbisk quinde, x-LLH-leder.
- Vicky: Bifil quinde i slutten av 20-års alderen.
- Janne: Lesbisk quinde omkring de 50 år.
- Anne-Louise: Lesbisk quinde med interesse for kunst.
- Glen: Homofil bekjent av naboen, 60+.
- Hege: Viril bifil quinde med sansen for spetakkel.
- Karstein: Leieboer i Oldboys ringe villa.
- Tomas: DJ og eier av HoT Open Mind og Mami sammen med samboeren Hugo.
- Jan: Kollega av Hugo og Øystein fra baren Mami.
- Sissel: Røff lesbe omkring de 30 år.
- Bente: Skinnjakke-lesbe i 40-års alderen.
- Michelle: Flott ungjente, som Hildegunn sikler efter å få på kroken.
- Tore: Homofil herremann i 40-års alderen
- Steffen: Homofil unggutt i første halvdel av 20-års alderen
- Kristian: Homofil herremann i første halvdel av 30-års alderen.
- Tommy: Homofil herremann omkring de 30 år.
- Thomas: Bifil herremann omkring de 30 år.
- Marius: Homofil unggutt i første halvdelen av 20-års alderen.
- Arne Morten: Homofil herremann i 40-års alderen.
- Eirik O: Homofil herremann i 40-års alderen med mørkt hår.
- Eirik V: Homofil herremann i 40-års alderen med lyst hår.
- Eirik R: Homofil herremann i 30-års alderen.
- Eirik D: Homofil herremann i slutten av 20-års alderen.
- Marvin: Kamerat av naboen. Homofil.
- Klaus: Homofil herremann, som tidvis gjester det skeive utelivet.
- Stig: Homofil herremann omkring de 40 år.
- Nils: Homofil herremann omkring de 50 år.
- Geir Inge: Homofil herremann omkring de 50 år.
- Kjell Inge: Homofil herremann et eller annet sted mellom 55 og 59 år.
- Morten: Homofil herremann i 40-års alderen.
- Morten V: LLHs styrende hånd, festløve og festarrangør. Omkring de 30 år.
- Øyvind: Homofil frisør omkring de 30 år.
- Geir: Homofil herremann omkring de 30 år.
- Bjarne: Homofil kamerat av Oldboy.
- Ivar Andre: Også homofil kamerat av Oldboy.
- Tone: Lesbisk quinde og leder av LLH-Rogaland.
- Arve: Dannet homo, x-LLH-leder, lektor.


--------------------------------------------------------------------------------------

Man har garantert glemt å nevne en og annen, men jeg velger herved å avslutte her. Håper denne presentasjonen hjelper når man skal lese kommende blogginnlegg her i min ringe blogg.

En god uke bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter