torsdag 17. mai 2012

Kort rapport på 17. mai

God 17. mai, lesere fra nær og fjern!

Her i villaen har man feiret dagen med god mat og eggelikør. Været er meget dårlig i dag med stiv kuling og regnvær, så de som har oppholdt seg nede i sentrum har nok blitt temmelig gjennomvåte. For all del, jeg vet jo at det finnes nok toskenskap til at det sikkert har vært folksomt der nede i sentrum, men det er i alle fall sikkert at vi har kost oss stort her i villaen.

Man startet dagen med en god frokost klokken 10.00, bestående av varme rundstykker med diverse godt pålegg på. Jeg satte frem både juice, lettmelk, kulturmelk og kaffe. Fra omkring klokken 10.45 satt mor og jeg i stuen og så på fra 17. mai-feiringen på NRK mens vi drakk mer kaffe og nøt kaker og diverse annet godt. Jeg tok meg også litt eggelikør utover dagen. Jeg leste også litt i romanen jeg holder på med for tiden og mor broderte. Jeg kan ikke si jeg ble spesielt imponert over NRKs dekning i år. Frk. Karen-Marie Ellefsen begynner å bli noget utrangert, dessuten burde hun uansett holdt seg i sporten, ei heller var det spesielt givende å se på regnvær fra forskjellige fylker og små tettsteder. Jeg gir da vel blanke i hvem som spiller tuba der oppe i Nordland, ei heller vil jeg vite hvilken skole som passerer slottet til enhvert tid. Når til og med mor på 92 år kjeder seg - hun som er tvers igjennom gørr kjedelig fra før av og attpåtil senil - da har NRK bommet. Rett og slett.

Klokken 16.00 serverte jeg naboen, mor og meg slottspoteter med løvstek, god saus og salat. Vi nøt maten i stuen mens vi så på en episode av Poirot, som gikk på NRK efter at sendingen fra 17. mai endelig var ferdig. Klokken 17.00 ble det mer kaffe med godsaker av mangt et slag til (kaker, kjeks, is, eggelikør, konjakk...). Da Poirot var ferdig så vi på tekst-tv at homo-ikonet og disco-dronningen Donna Summer hadde kastet inn håndkleet, i en alder av 63 år. Ikke forstår jeg hva som var så spesielt med henne; ikke hadde hun spesielt pro-homo-holdninger, ei heller kan musikken sies å ha vært på høyde med andre i hennes samtidig. Jeg hadde heller hørt på Gloria Gaynor eller June Carter. Jeg husker at musikken hennes ble spilt på diverse skeive fester på 1990-tallet, men nu er det lenge siden jeg har hørt en av låtene hennes.

Hva har man så ellers gjort i eftermiddag og i aften? Ikke stort. Naboen gikk hjem ved 19.30-tiden, trolig fordi han har et chatte-prosjekt på gang på internett for tiden. Jeg mistenker at han har en eller flere ungdommer på kroken på gaysiren eller et annet nettsted. Jaja, han om det. Jeg har lest litt, sett litt mer på fjernsynet, vasket opp, talt noget med mor, telefonert min søster Sissel og kikket ut på det dårlige været. Det er godt man har tak over hodet!

Toril

1 kommentar:

exstra82 sa...

Hei Håper du har hatt en fin dag. Gratulere me dagen :) Si når du ska ut da... Blir jo kozelig og treffe dæ... Har vært ut litt i dag... Men mye regn. Sett på borgertoge hær i sandnes. Va på kaffe og kaker hoz et vænne par dær kona hadde bursdag.
klæm lasse :)

Site Meter