tirsdag 8. mai 2012

Lærergjerningen samt hagearbeid

God tirsdag!

Tross et heller røft værskifte i dag - fra sol i går, til regn og sterk kuling i dag - har man arbeidet noget ute i hagen nu i eftermiddag/aften, innimellom regnbygene. I går var man nemlig innom Håland hagesenter på Stokka og handlet inn planter og busker for omkring 1000 kroner, inkludert en sekk med jord. De har altså så meget fint der hos Håland, men man kan ikke bare kjøpe og kjøpe alt man ønsker seg, dessverre. Jeg kjøpte meg noen blomster (blant annet stemor, salvie og stokkroser) samt noen busker av forskjellige slag. Jeg kommer nok til å ta meg (minst) en tur til innom hagesenteret i nærmeste fremtid, men først må det bli bedre vær. Det var ikke akkurat hyggelig å holde på i hagen nu i dag, men jeg rakk dessverre ikke å få plantet ferdig alt i går aften, således ville jeg gjøre meg ferdig nu i dag. Jeg må i alle fall kjøpe meg noget til gravlunden før 17. mai. Det er tradisjon at vi sørger for å pynte familiegravene innen den datoen.

I går var jeg også innom Skjermspesialisten på Storhaug med mors ødelagte lampeskjerm. Først kjørte naboen hjem, slik at jeg kunne låne bilen hans uten å måtte dra med meg han. Herren i butikken lovet å stelle på skjermen til fredag. Da jeg først var der kjøpte jeg meg også en ny skjerm til lampen min på soverommet. Den har ikke sett fin ut siden 1990-tallet. Siden jeg hadde bil benyttet jeg også sjansen til å kjøre innom Helgøs matsenter for å gjøre storhandel. Nu heter det visstnok Helgø Meny, efter en heller merkelig fusjon den senere tiden. Det forklarer vel hvorfor de har drevet så meget med ombygging der borte i den senere tiden. Jeg regner med at alle Helgø-butikkene nu skal kalle seg Helgø Meny, hvem vet? I alle fall handlet jeg for nesten 600 kroner, så jeg brukte alt for meget penger i går. Heldigvis kom mor med 200 kroner i går, som hun ville at jeg skulle ha for maten, også skal hun betale for reperasjonen av skjermen sin selv.

I dag har det gått slag i slag med undervisning, planlegging i forkant av morgensdagens heldagsprøver i norsk og møter. Vi har hatt både seksjonsmøter og allmøte (personalmøte) nu i dag. På allmøte ble det tatt opp flere ting, blant annet en del om bruk av computere (stadig nye programmer man må lære seg å beherske), HMS-orientering fra HMS-ansvarlig, strategier som har med trivsel og mobbing å gjøre, informasjon om skoleturer/kurs/byvandring/eksamensdatoer o.l., gjennomgang av referat fra sist FAU-møte og rektor orienterte en del om hvorledes neste skoleår blir, med vekt på stillinger, timetall, økonomi, vikarer og den slags. Det ble også tatt opp et par ting som strengt talt er på grensen til konfidensielt, så det skal jeg utelate fra min ringe blogg. Hva angår seksjonsmøtet i norsk så var det som vanlig jeg som ledet det i dag, men jeg skal spare dere for kjedelige detaljer fra de 45 minuttene møtet varte. Allmøte var ferdig klokken 16.30.

Vel hjemme laget jeg middag til mor og meg, som i dag besto av grønnsakssuppe med rundstykker til. Efter en liten hvil gikk jeg altså ut i hagen for å kjempe mot vær og vind. Nu i aften har jeg tatt livet med ro og så absolutt ikke gjort verken huslige sysler eller noe som helst som har med skolen å gjøre. Jeg merker at det har vært travelt nok i går og i dag, om jeg ikke skal stresse hjemme på aftenene i tillegg. Jeg har en skjør helse og må således pleie den med omhu. Min skallede nabo har en fordel, som den lærde quinde ikke har. Han underviser i naturfag og matematikk og trenger nesten ikke forberede seg i det hele tatt. For det første har herren klisterhjerne og for det andre følger han læreboken slavisk og trenger således knapt nok å ta tankene vekk fra Bjergstedparken, Hercules sauna og ungguttene han taler med på internett (nakenprat, gaysiren, eros, match o.s.v.) om aftenene. Jeg bruker ofte flere timer i uken efter skoletid på å sette meg inn i pensum, mens han sitter foran fjernsynet i stuen og ser på sport og nyheter eller foran computeren og hygger seg på mer eller mindre røffe internettsider - som regel med pipen i munnen og konjakk i et lite glass. Det er en herremann som nyter livets høst!

Jeg telefonerte min søster Anne-Grethe i aften for å høre hvorledes hun takler sin relativt nye enkestand. Ikke det at jeg er bekymret for henne, men det sømmer seg å høre hvorledes ens søstre har det innimellom, spesielt efter et dødsfall. Hun er noget opptatt med å skulle arrangere et helgetreff for Syvenedagsadventister for tiden, dessuten ga hun meg en kortfattet rapport fra gårsdriften. Jeg telefonerte også frk. Hildegunn i aften og fikk da, som seg hør og bør fra den kanten, en røff rapport fra helgens inntak av øl og påfølgende utagerende oppførsel på Mami og, Taket faktisk, denne gangen. På Mami hadde hun klart å bli bortvist i helgen, dog helt uten god begrunnelse (påsto hun), men hun hadde hatt det kjekt og vel så det både på Taket og på et eller annet nashspiel ved Kannik.

På Facebook observerte man i går aften at herr Alexander, som overtok som daglig leder av HoT Open Mind, nu har overlatt roret til herrene Hugo og Tomas igjen. Så lenge klarte altså Hugo å holde fingrene fra (øl)fatet. Og det var det for i aften. Bank i bordet!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter