lørdag 26. mai 2012

Rapport fra sommerlige Stavanger

Lesere!

Til høyre sees dødsannonsen som ble publisert i anledning prins Carl Johans bortgang tidligere denne måneden. Prins Carl Johan, som ble 95 år gammel, døde av hjertesvikt, efter flere år med hjerteproblematikk. Han var onkel til kong Carl Gustav av Sverige (66); faren var kong Gustav VI Adolf, som selv nærmet seg 91 ved sin død i 1973. Man kondolerer.

En annen kongelige person, om dog fra en mindre fremtredende del av Europas kongefamilier, har også vandret hen i mai. Prinsesse Emanuela, enke efter prins Jaime av Spania (1908-1975), den spanske kongens onkel, døde i Roma den 3. mai, innpå 99 år gammel. Hun var datter av en fransk adelsmann ved navn Roger de Dampierre, som døde i 1975, og hans italienskfødte hustru Donna Vittoria Ruspoli, som døde i 1982, 90 år gammel. Avdøde hadde to barn med prins Jaime, to sønner som døde henholdvis når de var 52 og 62 år. (Begge har vært døde i en årrekke; den ene døde sågar med begge skiene på føttene, men avdøde har barnebarn og andre efterkommere.)

Det har vært en meget travel uke for undetregnede med meget på agendaen. Lærergjerningen har krevd sitt med allmøte efter endt undervisning på tirsdag, tre vikartimer i løpet av uken, utlevering av norskstil, skriftlig/muntlig prøve og retting av heldagsprøver i norsk m.m. Det er alltid hektisk å være adjunkt når terminen nærer sin ende mot sommeren, det er likt hvert eneste år. Rektor pisker sine undersåtter til jobben er gjort og vel så det. Tirsdag aften og torsdag aften bivånet man delfinalene av Eurovision (Grand Prix) sammen med den skallede og mor. Onsdag, fra 18.00 til omkring 20.30 var man først på en kunstutstilling sammen med enkefru Tove Johs-Castell, så gikk man til Sting for å nyte kake og kaffe. Det var en del kjentfolk på Sting, faktisk, både Terje Vallestad, Anki med venninner, ungguttene Steffen og Tommy og leder og nestleder for studentorganisasjonen i Stavanger (som forøvrig nærmest ukentlig dukker opp i avisene) var innom Sting for å nyte aftenssolen. Terje kom innom for å lesse av en god del varer, visstnok, mens de andre var i lokalet for å nyte livet. Jeg tror også jeg observerte en lesbisk quinde man har observert på HoT Open Mind, men hun gikk såpass hastig forbi bordet vårt at jeg ikke fikk sett henne skikkelig.

Fredag aften var mor og jeg på middag hos min søster Anne-Grethe på Klepp. Det var hyggelig. Vi fikk servert hjemmelaget kjøttpai med salat til. Anne-Grethe både hentet og kjørte oss hjem. Som eder lesere sikkert forstår har man også sittet en del under parasollen ute på altanen denne uken. Det har vært meget varmt hele uken, stort sett mellom 19 og 24 grader i skyggen, like inn i de sene aftenstimene. Sol har det vært hver eneste dag. Til og med de mulige eftermiddagsbygene, som har vært antydet at kunne komme, har uteblitt. Jeg har valgt å bortprioritere bloggingen denne uken, til fordel for å være sosial og å nyte sommervarmen. Min skallede nabo og jeg ble sittende ute på altanen og nyte sterkere saker til klokken nærmet seg midnatt fredag aften, noe som var meget hyggelig. Det er nesten for varmt der ute på eftermiddagen, men når solen begynner å senke seg ned bak husene i nabolaget her blir det straks mer levelig der ute. Mellom klokken 20.30 og 23.30 var det rett og slett perfekt temperatur i går. Skål for det!

I dag, lørdag, har jeg spasert meg en lang tur ned til sentum og tilbake igjen. Jeg var innom et sted og kjøpte meg en sofis ved Kirkegaten og nøt den mens jeg satt i torgtrappene og myste på folkelivet. Det har ikke gått en eneste dag denne uken uten besøk av store cruiseskip der nede i Vågen. Jeg har selv observert storfint besøk både fra Italia og fra England. En dag var det visstnok hele 3 cruiseskip på besøk på en og samme dag, men jeg tror ikke alle var der samtidig. Det er det vel neppe plass til, vil jeg tro. Jeg har også vært på Prix og handlet inn til langhelgen nu i dag, blant annet har jeg kjøpt meg tobakk og middagsmat til i morgen og mandag. Jeg var også innom Straensenteret, men det viste seg at vinmonopolet hadde stengte dører i dag, så da blir det eggelikør, hjemmebrent og kaffe nu i aften.

Jeg har invitert naboen og Turid på middag i aften, klokken 19.00. Da blir det grilling av koteletter, pølser og naboens flintstek ute på altanen. Mor skal også være med oss ut for å nyte den gode grillmaten i sommervarmen. Grillkull og en ny flaske med tennvæske skal naboen ha kjøpt inn, tror jeg. Hvis ikke så må man kjøpe seg dette på en bensinstasjon i aften, men jeg skal dobbeltsjekke med han når jeg er ferdig med dagens blogginnlegg. Tross varmen, jeg har også luket ugress fra blomsterbedene mine i dag, men efter bare 20 minutter måtte jeg innse at det viktigste var unnagjort og at resten får tas en gang det ikke er fullt så varmt. I skrivende stund viser gradestokken 21,5 grader i skyggen, og i solen er det naturligvis meget varmere.

Det er finale i Eurovision i aften og i den anledning er jeg invitert både til LLHs feiring av denne efterhvert så homofilerte hyllesten til Europeisk musikk og til frk. Nina, som skal ha det meste av gjengen på kalas i hagen til sin mor. Dog, jeg har bestemt meg for at Turid, naboen og meg heller ser på finalen her i min ringe stue. Hvorvidt vi gjør noe mer ut av aftenen - man tenker her på en evt. bytur - får man rett og slett se an efterhvert. Norge og Sverige kom seg i alle fall til finalene, og jeg synes begge disse sangene er gode nok til en plassering blant de 10 beste i aften, av 26 sanger.

Nu skal jeg ut på altanen med en kopp oppspritet iste og et kryssord. En flott aften og helg bedes eder alle!

Toril

1 kommentar:

exstra82 sa...

hei hei :) Sku bare si at æ ska ut dn 2 juni. Håper du har hatt en fin dag i sola :) klæm lasse

Site Meter