tirsdag 1. mai 2012

Rolig "feiring" av 1. mai

Godtfolk!

1. mai har gått stille og rolig for seg her i villaen - med besøk av min søster Anne-Grethe og hennes datter som eneste adspredelse fra de sedvanlige sysler. De var her fra omkring klokken 13.00 og til omkring klokken 14.45. Tidligere på dagen, fra omkring klokken 11.00 og en drøy times tid, spaserte jeg tur ved Mosvannet i det flotte været. Det er hele 13 grader i skyggen nu i dag og virkelig flott! Det var temmelig mange andre som også trimmet rundt Mosvannet i dag, til tross for det som skulle foregå i sentrum av taler, demonstrasjonstog og diverse laber underholdning. Det som sto på agendaen i sentrum var overhode ikke av interesse for den lærde quinde.

Klokken 16.00 serverte jeg mor, naboen og meg selv en bedre middag i dag, bestående av medisterkaker, kokte mandelpoteter,hjemmelaget ertestuing og hjemmelaget brun saus. Vi drakk vann til den gode maten. Medisterkaker er noe av det beste jeg selv kan få, ikke typisk Stavanger-mat, men man kan dog ikke spise komler hver eneste uke heller. Til dessert ble det kaffe, kjeks og iskake, som naboen og jeg nøt ute på altanen i solen, men mor ville heller sitte innendørs, i frykt for mer gikt. Mens vi satt på altanen hørte vi en hel rekke med motorsykler som suste forbi nede på Madlaveien. Naboen kunne informere den lærde quinde om at det visstnok var det såkalte vårsleppet nu i dag. Det har et eller annet med motorsykler å gjøre, at alle skal kjøre samtidig eller noe i den duren. Jeg kjenner ikke til detaljene, ei heller bryr jeg meg.

Det var også naboen som noget senere i eftermiddag ropte over gjerdet fra egen hage at den norske svømmeren Dale Oen hadde avgått ved døden, sikkert fordi han har trent for meget. Det er alltid vi som ikke trener som overlever de såkalt sprekeste. Du finner ikke mange x-idrettsutdøvere på over 85 år i alle fall. Jeg vil heller passere 85 år enn å ha en kondis blandt de 5% sprekeste som ungdom, men det er nu mitt valg. Grunnen til at den skallede ropte over gjerdet, forøvrig, var at jeg har syslet en hel del med hagearbeid nu sent i eftermiddag og frem til klokken nærmet seg Dagsrevyen klokken 19.00. Det var en hel del med luking, raking og graving i bed som måtte gjøres før man kan begynne med planting av blomster og planter. Jeg kommer til å kjøpe inn blomster, planter og buskevekster ganske snart, kanskje allerede denne uken. Jeg må også kjøpe inn jord samt noget torv. Naboen selv har ikke gjort annet i hagen sin i dag enn å nyte solen, sittende i en godstol, med pipen i hånden.

Min søster Bente telefonerte også i dag. Hun talte om løst og fast, også om lærergjerningen sin og om helseproblemene hun sliter med. Hun fortalte også at hun ved en ren tilfeldighet observerte den 84 år gamle skuespillerinnen Bab Christensen denne uken. Bab er enke efter skuespilleren Lasse Kolstad, som døde i januar. Bab så ikke helt godt ut, stakkar, der hun satt i rullestol og ble trillet avgårde i all hast, i følge Bente. Kan det være at hun ikke har arvet sin mors helse? (Moren ble 107 år!) Bente hadde dog, i motsetning til enkelte andre, faktisk deltatt på et og annet opplegg i dag. Hun hadde hørt på en eller annen politiker tale i Lørenskog, dog husker jeg ikke hvem det var hun sa det var. Sist uke talte hun også med datteren min, som dessverre ikke ønsker kontakt med meg, men at hun skal la det gå utover mine barnebarn, det er alt annet en riktig, noe Bente er enig med meg i. Godt er det dog å vite at hun lar Bente holde en viss kontakt med henne. Det skulle jo bare mangle, tross alt bor de i samme by.

Jeg avslutter mitt innlegg noget brått i dag da jeg vil vie noget tid til Gotha-kalenderen nu i aften. Jeg vil også lese litt i en roman jeg holder på med samt få med meg nyhetene på fjernsynet.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter