mandag 25. juni 2012

Celvin Ruisdael (1965-2012), greit vær, lunsj på altanen, EM, kryssord, Prix senere...

God mandag!

Først må jeg informere eder om at herr Celvin Ruisdael, 47, fra Stavanger er død, efter akutt sykdom. Nevnte herremann var slektsforsker av ypperste klasse og den fremste bidragsyteren fra Norge når det kom til å validere super-hundreåringer og andre over 107 år her til lands. Herr Robert Young fra USA, som leder arbeidet på verdensbasis med å holde tritt med verdens eldste personer samt å validere alderen deres, ble informert om det intrufne av den lærde quinde nu i går. Om dødsfallet betyr at undertegnede nu får hovedansvaret for Norge, når det gjelder å spore opp superhundreåringer og å finne ut om de faktisk er så gamle som det påstås, vites ennu ikke. I min alder bør man neppe ha ansvaret for en såpass viktig oppgave, men så vidt meg bekjent finnes det ingen andre som vier meget tid til dette her til lands. Herr Robert Young (ja, hans navn er noget ironisk når man vet hva han beskjeftiger seg med) skriver følgende korte og konsise minneord om vår avdøde fagkollega nu i eftermiddag:

"I have been sadly informed that former WOP moderator and GRG-Norway correspondent (se fotnote), Celvin Ruisdael, has passed away, aged 47 years. Celvin had worked on many Norwegian cases for the GRG over the years. His last case contribution was Cora Hansen (1899-2012) of USA/Canada.

While Celvin showed an independent streak, I appreciated the support he gave to "world's oldest person" articles on Wikipedia in 2007, in addition to the validation efforts for cases such as Julia Lyng (1878-1990). His passing is a reminder that we do not know how long we have on this Earth. We should not assume that the "oldest" persons will always die first, and we should appreciate
the time we have here on this Earth.

Sincerely
Robert Young
Group Owner
World's Oldest People"

I Sverige er forøvrig Sveriges eldste mann død, 108 år gammel. Interesserte kan lese mer her:
http://hallandsposten.se/folkfamilj/1.1666479-sveriges-aldste-man-har-avlidit

Det er i dag lettskyet pent vær og på altanen viser gradestokken 15 grader i skyggen. Man har store planer om å innta lunsjen ute på altanen sammen med noget svart kaffe nu klokken 13.00. Man sov ganske lenge i dag, sto faktisk ikke opp før klokken var nesten 10.00, således ble det sen frokost og da blir også resten av måltidene forskjøvet. Naboen er informert om at det kan dukke opp sjokoladekjeks og god kaffe ute på altanen snart, så da er det opp til podagra-smertene hans hvorvidt han orker å komme eller ei. Dog, frisk luft og godt selskap er intet å forakte, uansett helsetilstand, mener nu engang jeg. Min gamle mor vil nok ikke ut for å spise lunsj; hun sitter nødig utendørs før gradestokken passerer 18 grader...

I går aften så man på fotball-EM og fikk med seg at England tapte for de hersens italienerene, efter en meget intens straffesparkkonkurranse. Akk, efter å ha kommet seg vel igjennom både ordinær tid og ekstraomganger så ble det altså likevel tap for England, og de må pakke sine kofferter for å reise hjem til regnvær og tåke-sommer. Neppe det de hadde drømt om der borte i øysamfunnet. Jeg hadde regnet med å handle i Rotterdam nu i dag, det var nemlig dagens planlagte utflukt hvis vi hadde kommet oss til Nederland, men slik gikk det altså ikke. Min søster, Anne-Grethe, som bor på Klepp, skulle egentlig hatt ansvaret med å se efter mor mens jeg var borte, sammen med naboen og hjemmesykepleien, men at en stakkars giktbrudden lærerinde skal få seg et velfortjent avbrekk fra en sliten hverdag, det står åpenbart ikke skrevet i stein.

Mor og jeg satt med hvert vårt kryssord nu tidligere i dag og hvis noen hadde sett oss hadde de vel humret godt. Jeg satt nemlig med forstørrelsesglass, mens mor hadde på seg briller og morgenkåpe; to quinder i livets høst. Det eneste som manglet var vel gyngestolen. Jeg har ryddet ut av fryseren i dag og kastet både gammel fisk og 2 pakker med grønnsaksblandinger, som jeg ikke engang husker når ble åpnet. Jeg kastet også gamle isbiter og har nu laget nye. Senere i eftermiddag - sånn i 15-16-tiden - skal jeg bort på Prix for å handle inn matvarer og en pakke med rød mikstur. I går aften inntok jeg den siste røde miksturen som kunne skrapes sammen fra den gamle pakken, så jeg føler at det er noe viktig som mangler nu i dag. Jeg har heller ikke tyggetobakk i hus og naboens generøse tilbud om å få låne hans gamle pipe samt noget pipetobakk har jeg så langt ikke slått til på.

Hvis været blir fint efter lunsj kan det forresten hende at jeg går meg en liten tur ned til byen for å se innom bokhandlene i sentrum samt for å kikke gjennom vinduene i Bakkegaten for å se om Hugo har begynt med vaskingen og de andre forberedelsene til nok en skeiv uke med uteliv. Takk for i dag.

Toril

(Fotnote: GRG er en forkortelse for Gerontology Research Group, en gruppe med skolerte forskere og lekmenn som arbeider seriøst med verdens eldste personer, både ut i fra et forskningshold og det å spore de opp og få de validert.)

Ingen kommentarer:

Site Meter