søndag 24. juni 2012

Ferieturen til Nederland er avlyst

Akk og ve, kjære lesere, slik en elendighet.

Prinsesse Irene telefonerte fredag morgen min gode kollega og venninne, Ingeborg, og fortalte at hun dessverre måtte kansellere vår lenge planlagte visitt til hennes ringe villa i Wijk bij Duurstede, Nederland, grunnet sykdom i familien. Hennes nevø, prins Johan Friso, ble torsdag eftermiddag diagnostisert med lungebetennelse og tilstanden var meget alvorlig fredag og lørdag. Det siste nu, j.m.f. min kollega, er at han har kommet over den verste kneiken og at medisinene later til å ha tatt knekken på elendigheten.

Heldigvis hadde både Ingeborg og jeg ordnet oss med reiseforsikring - egentlig skulle vi ha reist fra Sola i går - så vi slapp fra det uten økonomisk ruin. At jeg nu sitter hjemme i villaen i elendig vær, i stedet for å kunne nyte sol og varme der nede i Nederland, betyr i grunnen meget mindre enn all den elendigheten prinsesse Irene og hennes familie har gått igjennom nu i vår. Jeg har viet meget tid til å tenke på dronning Beatrix og prinsesse Irene de siste månedene. Prinsens sengeleie tærer meget på hele det nederlandske folket og et evt. dødsfall kommer til å sende sjokkbølger langt inn i Euro-sonen.

På fredag hadde man sin siste arbeidsdag før sommerferien. Dagen gikk med til å ta avskjed med elevene, rydde arbeidspulten og klasserom samt å ta avskjed med kollegene gjennom en ganske trivelig sammenkomst på lærerværelset, der både kaffe, kaker, rundstykker og poesi ble servert oss ansatte ved skolen. Kollega Ragna leste dikt, mens kollega Oddmund (som synger i kor!) ledet an allsangen. Jeg kommer ikke til å savne verken elevene eller mine kolleger i sommer, såpass ærlig vil jeg være, kjære lesere. Kall meg gjerne kald og kynisk, men jeg sier bare det de fleste nok føler. Månedsvis med undervisning tærer meget på oss som har passert livets middagshøyde.

Til middag spiste mor og jeg spaghetti med snurring, fredag eftermiddag. I.o.m. at det ble igjen en del kaker fra vår lille sammenkomst på lærerværelset fikk også mor smake på et kakestykke til kaffen efter middagen. Den skallede og jeg avtalte tidligere på dagen at vi skulle ta oss en tur på Mami for å kjøpe oss hvert vårt glass med alkohol, utpå aftenen. Vi var der fra omkring klokken 21.00 og til omkring klokken 21.50. Vi hadde ingen planer om å drikke oss sanseløse, ei heller hadde vi planer om å fortsette utover i natten på HoT Open Mind. Således ble det en rolig luftetur der i Bakkegaten, men en liten luftetur for å se på folkelivet er da vitterlig bedre enn ingenting overhodet. Vel hjemme i villaen nøt naboen kaffe og konjakk, mens undertegnede inntok 2 kopper med kaffe og hjemmebrent, dog var det bare beskjedne 10-15% med hjemmebrent oppi kaffekoppen, nærmest bare for en liten skvett å regne, så verken natten eller hodet ble ødelagt av aftenens beskjedne utskeielser. Bank i bordet for det!

I går, lørdag, var man nede i sentrum og handlet. Man hadde avtale om å møte Anne-Grethe, som kom til byen for å kjøpe seg nye gardiner samt for å kjøpe seg salviete på en helsekostbutikk her i sentrum. Vi tok oss tid til en aldri så liten kafé-tur da vi var ferdige med våre respektive ærender og etterpå kjørte hun meg hjem i skranglekassa si. (Min søster kjører en volvo stasjonsvogn fra siste halvdel av 80-tallet og skal sant sies så har den bilen sett sine beste dager nu.) Jeg laget hjemmelaget saus, varmet karbonader, kokte poteter og laget ertestuing til middagsmat i går. Forøvrig skjedde det ikke så mye å skrive om i går. Man var bare hjemme og slappet av i går aften, riktignok var naboen innom en 2-3 timers tid, men vi holdt oss unna både alkohol og poker, og bivånet i stedet en fotballkamp som gikk på en eller annen kanal, i forbindelse med at det er EM nu for tiden. Jeg serverte mor, naboen og meg selv påsmurte rundstykker og kokte kaffe til fotballkampen. Mor så på første omgang, før hun gikk tilbake til kammerset, og resultatet ble visst at Spania slo Frankrike med 2-0. Vi rakk også å se på 45 minutter av en jubileumskonsert i forbindelse med dronning Elizabeths jubileum i London, før kampen.

I dag har man viet en del tid til husarbeid, blant annet har man vasket gulv, ryddet på loftet, skiftet en sikring, vasket vaffeljernet og skuret badet. Man har ellers lest videre i den spennende boken man holder på med for tiden, som jeg sikkert allerede har skrevet om, men den heter altså "Farlig mønster" og befinner seg godt innenfor krimsjangeren. Nu skal man snart begynne på søndagsmiddagen og man skal lage semulepudding. I aften blir det sikkert kryssordløsing og EM-titting, hvis ikke noen overrasker med et besøk hit til villaen, men det tviler jeg på. Mor og jeg sitter som regel alene her, med unntak av når jeg lokker lesbene hit med lovnad om hjemmebrent og kalas. Sånn er livet, kjære lesere. Selv en lærd quinde med meget spennende å fortelle blir sittende alene. Slik er tiden vi lever i. Folk går nødig på besøk til andre enn sitt eget klosett.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter