søndag 17. juni 2012

Tekniske problemer gir forsinket blogginnlegg

(På grunn av tekniske problemer har jeg gjentatte ganger forsøkt å få publisert dette innlegget, som var ferdigskrevet for flere dager siden. Først nu later det til å være ute på internett...)

Kjære lesere!

Nu er man inne i den siste uken av skoleåret 2011/2012 med ordinær undervisning. Skjønt, klassene på 10. trinn er opptatt med å forberede seg til muntlig eksamen førstkommende fredag, men klassene på trinn 8 og trinn 9 har fremdeles klasseromsundervisning, i alle fall det meste av tiden. I en av norskklassene arbeider vi med tegneserier denne uken, d.v.s. at elevene i slutten av uken skal presentere sin egen tegneseriestripe. Tegneserier er gøy, det er også derfor jeg har spart igjen dette til denne siste uken. I min andre norskklasse har deler av elevmassen grammatikk-repetisjon (efter fritt valg), mens resten av klassen leser romaner, som de skal levere et kortfattet notat på, førstkommende mandag. Bank i bordet!

På mandag skal man ha karaktermøte for 8. trinn. Karaktemøte for 10. trinn, avgangsklassene altså, er satt til klokken 14.00, torsdag denne uken. Det skal sannelig min hatt bli godt å bli ferdig med møter, undervisning, papirarbeid og andre plikter, fredag 22. juni. Jeg begynner å bli skikkelig lei av bråkete elever, arbeidspress, idiotisk undervisningsinspektør, retting av stiler og alt annet av djevelskap, som følger med det å være lærerinde. Innimellom blir jeg ekstra lei av dette styret, så ærlig skal jeg være. Den siste uken har jeg ikke engang orket å skrive her i min ringe blogg, rett og slett fordi lærergjerningen har tatt alle kreftene mine. Forrige uke deltok jeg på 3 møter og jeg hadde 5 vikartimer, på toppen av alt det jeg har å gjøre fra før av. Akk og ve, nu holder det, rett og slett!

Fredag som var ringte jeg faktisk og sa at jeg var syk, selv om jeg bare var trøtt og sliten, men så frekk var jeg og det er jeg stolt over. Hvis man ikke tør stå for det man selv føler er det korrekte å gjøre, men i stedet bøyer seg i støvet for kommune, rektor, kolleger og andre, da har man ikke særlig meget ryggrad. I stedet for å undervise reiste jeg til Kvadrat og hygget meg i butikker og på et spisested i nærmere 3 timer. Det gjorde godt for min utslitte skrott, spesielt godt gjorde det å finne en flott sommerkjole, som jeg bare måtte gi 300 kroner for.

I helgen slappet jeg av og nøt en rolig og fredelig tilværelse. Jeg ga en lang blanke i at LLH holdt landsmøte i Stavanger med meget festivitas og møtevirksomhet, jeg ga blanke i at Tove Johs-Castell ville ha meg med på en kinofilm og jeg ga blanke i å delta på et skrivekurs i regi av Skrivekunstakademiet, som jeg egentlig hadde meldt meg på søndagen. Noen vil sikkert si at jeg må ha hatt en meget kjedelig og lite givende helg, men det var tvert imot, ærede lesere. Jeg hygget meg stort med skjønnlitteratur, fjernsyn, telefonsamtaler samt god mat og drikke i helgen. Jeg begynte på en spennende bok fredag aften - forøvrig snart utlest - som heter "Glass og aske", og som handler om to quinders liv og skjebne. Jeg tipper at jeg har lest 2/3 av boken i løpet av helgen, til tross for at jeg har løst hele 3 kryssord de siste 3-4 dagene. Skål for det!

Fredag aften var mor og jeg helt alene, det samme var vi på dagtid lørdag. Utpå aftenen, dog, kom naboen på visitt for å spise middag med mor og meg. Jeg serverte oss taco-kjøtt på lefse med saus og salat til, klokken 19.00. Det smakte meget fortreffelig. Dessverre måtte naboen haste videre ved 21-tiden for å delta på et eller annet vorspiel i forkant av aftenens drikkegilde på HoT Open Mind. Mor og jeg så på fjernsynet lørdag aften, i tillegg til at jeg leste en del. Søndag nøt mor og jeg en bedre middag sammen med naboen, ca ved 15-tiden. Resten av dagen støvsugde jeg hele villaen, og ellers leste jeg videre, løste kryssord, koste meg med kaffe og talte noget med mine søstre på østlandet på telefonen.

I følge min skallede nabo var det full rulle og direkte huskestue på HoT Open Mind utpå lørdagsnatten. Denne gangen var det også kjentfolk involvert i elendigheten. Blant annet var innehaveren personlig samt Tore og Hansemann ute i hardt vær. Hva som egentlig skjedde er det visst ingen som riktig vet, men slik er det jo som regel når kong alkohol flyter fritt. At innehaveren oppførte seg som apen Julius later det dog til å være en viss enighet om blant de vitnene man har hørt rykter gjennom, men hvorledes skåling og utagerende oppførsel utartet seg til å bli både munnhuggeri og håndgemeng, da det bare var godt voksne herremenn involvert, det er for meg komplett uforståelig. At en gjengs 50-årig herremann fra det skeive miljøet her i byen ikke nødvendigvis kunne latt seg avfotografere ved siden av dannelsen selv, Toppen Bech, det er neppe en hemmelighet. Dog burde det virkelig gå an å opptre såpass normalt at man ikke satter hele utestedet på hodet. Siste ord er neppe sagt i denne saken.

Hildegunn avla også rapport over helgen. Hun havnet lørdag på kalas hos Anki sammen med Heidi og May-Britt, en mindre pen quinde på 33 år fra østlandet. Sistnevnte var på besøk hos Heidi, men det var visst ikke helt vellykket. Sånn er det med internett-vennskap, kjære lesere: Stol ikke på quinder som skryter av hvor fyldige jura er eller hvor flinke de er til å utføre sine plikter i dobbeltsengen. Det er først når man påtreffes ansikt til ansikt at virkeligheten kommer for en dag. (Ja, man tabbet seg selv ut den ene gangen man gikk i fellen og møtte en slik quinde. Det må ha vært i 2001 eller 2002.) Efter mengder med pils og annet fluidum tok de 4 drosje til sentrum for å sjekke fiskelykken på HoT Open Mind.

I følge Hildegunn var det full rulle og stappfullt i lokalet lørdagsnatten. Nesten alle lesbene vi kjenner var til stede; Anki, Heidi, Nina, Michelle, Elin, Elisabeth, Unni, Janne, Bente, Sissel, Ingrid, Hege, Aud og Marit. Frivol som alltid lot Hildegunn blusen falle, om dog bare for en stakket stund. Inne på dametoalettet var hun også en av de 2-3 quindene som klådde noget på ungjentene som kom og gikk. Siden jeg ikke var til stede selv og ei heller har verdens beste hukommelse kan jeg dessverre ikke referere alt som Hildegunn fortalte på telefonen, men jeg husker i alle fall at Hildegunn og Jarlfrid fant seg en nashspiel en eller annen gang mellom 02.00 og 03.00. Det som så skjedde utover natten og mot morgenkvisten egner seg ikke så godt her i min ringe blogg. Vellykket ble det i alle fall, både for Hildegunn og Jarlfrid.

I går aften fikk mor og jeg uventet besøk av Ulla, som bor nede i gaten her. Som navnet antyder er hun av svensk opphav, men har siden omkring 1960 bodd her i Stavanger sammen med sin ektemann Olaf, som nu vel må være omkring 77 år. Ulla er 72 år og sees ikke så ofte, naboskapet til tross, men nu som hun er pensjonert fra sitt virke i barnevernet har hun sikkert mer tid til overs enn før. Det må være omkring en 3-4 år siden sist nevnte quinde var innom på kaffe her, men en sjelden gang utveksler vi dog noen ord ute på gaten når vi er utendørs samtidig. Jeg kokte sterk kaffe på komfyren og serverte sjokoladekjeks, kringle, banankake og eggelikør ved siden av. Ellers tittet vi litt på fjernsynet, talte om ditt og datt, bladde litt i et gammelt album - vi feiret nemlig St. Hans sammen i 1988 - og oppdaterte hverandre på nytt om slekt og venner. Ulla synes det er dypt tragisk at jeg ikke lenger har kontakt med min datter i hovedstaden, men som jeg sier er det hun og ikke jeg som er den vanskelige av oss. Det er nu engang bare så synd at jeg ikke får møte barnebarna mine der borte...

Min skallede nabo kom også innom og rakk og slå av en prat med nevnte quinde før hun vandret videre omkring klokken 21.30. Han hadde tatt med seg en flaske med konjakk, men jeg føler nesten at jeg kan banke i bordet nu, for jeg forskynte meg bare med ett eneste lite glass i løpet av de to timene han satt her i går aften. (Jeg tok riktignok et par glass med eggelikør tidligere på aftenen). Det var bra han kom, forresten, for mens vi satt i stuen ble det svart inne på kammerset og det viste seg å bli et svare strev å få skiftet sikringen, først fordi jeg ikke hadde igjen riktig amper på sikringene her. Da naboen fikk hentet en hos seg viste det seg at selve festet man skrur sikringen inn på hadde blitt skeivt slik at sikringen var nesten umulig å få skrudd inn. Vi holdt i alle fall på i 15 minutter med den forbaskede sikringen før det endelig ble lys igjen inne på kammerset. Sikringsboksen er forresten inne på kammerset den også, og er så gammel at det sikkert er på høy tid med en ny en, men det har man ikke råd til på en deltidsstilling i skoleverket. Så da så. Resten av aftenen forløp til fjernsynet som underholdning.

Efter å ha inntatt dagens middag, som besto av fiskegrateng med grønnsaker til samt to glass vann, gikk jeg i gang med nedvask av kammerset, hvor mor har sine gemakker. Planen var å vaske hele rommet, men jeg orket bare å vaske veggene, så får jeg ta gulvet, listene og taket senere i uken. Det var lite hjelp å få av mor i alle fall, der hun satt på kjøkkenet og løste kryssordet i den nyeste utgaven av "Seoghør". Skal si det tar på en giktbrudden skrott og ta for seg slike voldsomme vaskeprosjekter, altså. Jeg brukte klor og grønnsåpe i vannet og sto på en stol for å rekke opp til den øverste delen av veggene. Noen kost passer det seg ikke å bruke fordi veggen er så riflete at man ikke får godt nok tak med en simpel kost. Det som var tyngst å flytte på der inne var mors kommode, som jeg husker tilbake helt fra tidenes morgen. Et skap, som sto der inne, veide også nok, men det fikk jeg i alle fall dratt frem uten at mor tok i et tak, slik hun måtte med kommoden. Som takk for strevet sitter jeg nu her med en noget vond høyrearm.

Dette får være nok for i dag!

Toril

(Man beklager at dette innlegget ikke kom seg ut på internett slik planen var, men først nu i dag...)

Ingen kommentarer:

Site Meter