torsdag 19. juli 2012

Så skriver man torsdag

Ærede lesere fra fjern og nær!

På tirsdag skjedde det fint lite å skrive om. Hadde det ikke vært for at jeg trives godt i eget selskap og med en god bok eller et kryssord for hånd, så hadde jeg sikkert kjedet meg, men det gjorde jeg ikke. Jeg bakte sjokolademuffinser utpå eftermiddagen. Det er enkle saker. Baking og steking er unnagjort på under en time, oppvasken inkludert, også smaker det fortreffelig til kaffen, rett og slett. Mor hadde besøk av hjemmesykepleien og fikk seg en real dusj midt på dagen. Utpå aftenen gikk det stort sett i fjernsyn, en god roman, en liten spasertur rundt gamle stadion og noget tid ved computeren.

I går eftermiddag, fra omkring klokken 16.30, hadde man naboen på middag her i villaen. Tidligere på eftermiddagen hadde han hatt besøk av en viril 19-åring, som han hadde påtruffet på gaysiren. Egentlig skulle han fått besøk på mandag, men noe hadde visst kommet i veien. På diskré vis og uten at mor fikk det med seg ga han meg et kortfattet, dog mer enn utfyllende nok referat fra besøket, som visstnok endte med uavgjort, om man kan driste seg til å bruke den slags metaforer. Jeg har en stygg mistanke om at naboen stikker "lommepenger" i hendene på disse ungguttene, som tidvis frekventerer hans villa, men det har jeg aldri spurt om, ei heller har han selv antydet sådan. Dog blir det feil å kritisere en 67 år gammel mann for at han lokker til sengs unggutter. Herren er, tross alt, enslig og befinner seg i livets bitre høst og da unner jeg han de få gledene han kan finne her i livet. De som er på vår alder vet at det er langt mellom lyspunktene efter fylte 60 år...

Naboen har forresten inngått en slags spesialavtale med Stavanger kommune, som går ut på at han får full lønn det kommende skoleåret, selv om han bare skal arbeide 60%. Kommunen har lenge slitt med å finne kvalifisert arbeidskraft til skoleverket, så da er dette en god måte til å få beholde enkelte lærekrefter lenger. Egentlig kunne naboen gått av nu til sommeren, men han har altså takket ja til ett siste år, men så er det altså slutt. Selv vil jeg nære meg de 66 år mot neste sommer, så det er meget mulig at også jeg takker av efter det skoleåret, som begynner nu i august, men jeg har også sagt at jeg vil ta ett år til, om helsen skulle vise seg å holde. Jeg blir sikkert både sykemeldt og egenmeldt opp til flere ganger når vinteren nærmer seg og giktsmertene setter inn, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk på å komme vel i havn. Forøvrig kan gjentas at det sto grønnsaksgrateng med cottage cheese og hjemmelagede leverkaker på middagsmenyen i går. Naboen og mor like maten begge to, så nok en suksess på kjøkkenet.

I går aften var man på besøk hos kollega Ingeborg en liten tur. Jeg lånte Saaben til naboen, som takk for at han fikk god middag av meg. Ingeborg ble pensjonist nu i juni og er herved bare x-kollega, men også en meget god venninne. I sin ungdom ble hun kjent med prinsesse Irene av Nederland (72) og vennskapet har vedvart, dog skal jeg ikke tale meget om det nu. Man har skrevet om dette før. Ingeborg fortalte meg at søsteren hennes, som er 74 år, har fått påvist lungekreft og familien således har avlyst ferieplanene sine i sommer. Jeg fikk se på en hel mengde med gamle bilder hos henne i går; ungdomsbilder av henne og mange bilder av hennes foreldre og besteforeldre m.m. Den slags finner jeg meget interessant! Hun viste meg også anetavlen sin (like inn til alle tippoldeforeldrene!), som henger på veggen i en krok av stuen. Jeg har aldri tenkt på at man kan gjøre flid med anetavlen sin og henge den opp på veggen. Det er rett og slett en meget god idé, selv om jeg ikke helt vet hvorledes jeg skal få det til ennu. Jeg glemte å spørre henne om hun har laget det på computeren og om hun ordnet det selv eller ikke. Ikke visste jeg at hun hadde en bestemor som var 100 år gammel da hun døde i 1974, men det hadde hun.

I morges telefonerte mor min kusine i hovedstaden for å høre nytt om sin søster, jmf. mandagens innlegg. Det skal i alle fall ikke stå om livet, dog gjør det sjelden det når det bare er benbrudd inne i bildet, men mor ble i alle fall noget beroliget efter å ha talt med min kusine ved 09-tiden i går. Jeg mente hun kunne drøye telefoneringen til litt utpå dagen, men den gang ei. Selv var jeg i sentrum i formiddag og koste meg stort i diverse butikker. Helt tilfeldigvis påtraff jeg Hildegunn inne på Arkaden. Hun gikk rundt i noe som lignet på en slags forkledning, med solbriller og hatt. Forklaringen var den at hun egentlig skulle hatt tidligvakt på sykehjemmet i dag, men at hun ombestemte seg og heller ville ta livet med ro og således telefonerte sin avdelingsleder og sa at hun var syk. Jeg hadde nok også prøvd å gjemme meg bak diverse rare klær hvis jeg hadde beveget meg nede i sentrum, i stedet for å undervise, på en vanlig skoledag, men hun om det. Det er hyggeligere å være to når man går i butikker enn å gå rundt alene, så jeg ble glad til da jeg så henne. Vi var innom flere skobutikker sammen, HM, Lindex og gud vet hva de heter alle disse klesbutikkene inne på Arkaden. Hildegunn er mer jordnær når det er ørk og pilsen er på betryggende avstand, enn hva som er situasjonen i helgene.

Til slutt våget i alle fall ikke Hildegunn å gå rundt lenger, men før hun tok bussen hjemover mot Saxemarken avtalte vi at hun skal komme til villaen i dag for å hente hjem de tomme ølkassene, som hun har satt igjen her efter de siste sammenkomstene våre. (Hun har ennu ikke vært her.) Selv fortsatte jeg å rusle rundt i Stavanger en stund etterpå, blant annet var jeg innom torgkonene og kjøpte meg grønnsaker og jeg var innom Straensenteret, hvor jeg gikk innom vinmonopolet for å kjøpe meg en flaske med eggelikør. Jeg var også innom en bokhandel samt Platekompaniet, men kjøpte meg ingenting der. Jeg kjøpte meg en t-skjorte, nye sokker, salviete og en truse i løpet av handleturen inne på Arkaden, men det var også det hele. På veien hjem handlet jeg et og annet på Prix.

I.o.m. at været er nydelig nu er planen at man skal ut i hagen for å stelle litt med busker og planter. Man har også store planer om å grille ute på altanen nu i aften, ved 19-tiden. Naboen har kjøpt inn flintstek; selv har jeg poteter og biff liggende, så mat skal det bli.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter