fredag 20. juli 2012

Sladder fra Turid, nytt fra naboen, grilling, begravelse, gebiss-kjøp m.m...

God fredagsaften!

Efter at gårsdagens innlegg ble publisert telefonerte frk. Turid fra Sandnes for å avlevere siste nytt. Hun hadde meget elendighet og annet sladder på agendaen:
- Jarlfrids nevø døde som følge av selvmord. Dette har Turid fra sikre kilder.
- Grete D. har blitt innlagt ved Psykiatrisk divisjon, SUS, efter å ha inntatt for meget piller i helgen som var. Turid tok med seg Bitten og besøkte henne på onsdag denne uken.
- Innehaveren ved HoT Open Mind skal ha mottatt skriftlig advarsel fra de rette myndigheter, dette grunnet en noget grov episode som fant sted i lokalet den andre helgen i juni. Dette har Turid fra sikre, dog anonyme kilder ved etabissementet.
- Anette og Kine, begge lesbiske Stavanger-jenter, har blitt et par. Man gratulerer!
- Elin og Elisabeth har blitt enige om å gjøre et nytt forsøk som kjærester. Dette har Turid fra Bente og Sissel, som hun påtraff på Sting en eftermiddag denne uken.
- Hildegunns fiende nummer en har kastet ut sønnen sin, efter meget spetakkel og elendighet rundt hans utagerende livsstil den senere tiden. Akk og ve...
- En røff fistekvinne fra Sauda ankommer visstnok Stavanger nu i aften og skal herje på Mami i morgen aften og sikkert også ved HoT Open Mind... (Noget for Hildegunn, mon tro?)

Min skallede nabo har også rapportert om et og annet de siste 2-3 dagene. Her er hva han har hatt å rapportere:
- Naboens kamerat Einar skal i bryllup i morgen og holder således lukkede dører for skeive drukkenbolter.
- Herren i Murgaten skal ha blitt stukket av veps denne uken. Tilstanden skal være uviss.
- Naboens kamerat Frits har reist opp til en hytte nær Haugesund nu mot helgen og kommer således til å glimre med sitt fravær på HoT Open Mind i helgen.
- Det foregikk en heftig trekant ved Ullandhaugtårnet i går aften, mener naboen å vite. Han har talt med en viril kamerat på 52 år, som visstnok skrøt meget av å ha fått på kroken to unge herrer ved navn Inge og Emil. I følge denne 52-åringen, som naboen omtaler som "en skjult bimann med sansen for ungdommer", skal en fjerdemann ha lykkelig bivånet trekanten mens han hygget seg med seg selv.
- Hansemann og Marvin inviterer til vorspiel hos førstnevnte herremann i aften, kl. 20.00. Naboen har takket nei, men de to herrene har sagt at det er åpent både for kjente og ukjente.

I går aften, fra omkring klokken 18.00 til omkring klokken 19.30, ble det grilling ute på altanen vår. Naboen grillet flintstek, mens jeg grillet biff til mor og meg. Tilbehøret var potetsalat, agurk og kokte poteter. Det var varmere tidligere på dagen enn mot aftenen, dog var det varmt nok til at det gikk an å sitte utendørs da vi spiste. Mor spiste ved kjøkkenbordet, men skrøt i alle fall av maten. Mens vi satt og spiste kom også Hildegunn innom. Hun kom for å hente med seg hjem 4 tomme ølkasser, som har stått i gangen her en stund, men hun ble sittende å tale om løst og fast sammen med oss en god stund før hun kjørte hjemover igjen. Jeg fant frem en pils til henne fra kjøleskapet, slik at hun hadde noget å kose seg med mens vi andre spiste. Det var mat nok til henne også, men hun hadde akkurat spist på en kinesisk restaurant sammen med sin søster, fortalte hun, og orket kun fluidum. Skål for det!

Mens Hildegunn satt og lo så hengejurene ristet opp og ned (p.g.a. av naboens referat om 52-åringen og ungdommene på cruising) kom mor ut på altanen for å berette at en tann fra gebisset hennes hadde blitt ødelagt i møtet med biffkjøttet. Maken, altså, sier bare jeg. Jeg ba henne komme seg inn igjen og lovet henne å ordne med nytt gebiss til henne neste formiddag. Hildegunn lo ikke mindre av at mor stakk innom altanen i bare morgenkåpen; faktisk var Hildegunn slik i humør i går aften at det var rent godt da hun endelig tok til vettet og forsvant igjen. Jeg bød naboen på eggelikør utover aftenen, men han takket ydmykt nei. I stedet gikk han hjem for å hente konjakkflasken. Vi ble sittende inne i stuen å hygge oss med dram til klokken passerte 23.00 før vi takket hverandre for godt selskap og avtalte at vi kunne fortsette med inntaket av sterkere saker i helgen i stedet. Man drikker seg, tross alt, ikke sanseløs på en torsdagsaften, så det så. Jeg avsluttet dagen med å lese litt på sengen og sluknet vel sånn en eller annen gang mellom midnatt og 01.00.

I dag sto man tidlig opp for å ikle seg sorte klær. Hildegunn tipset meg nemlig om at Jarlfrids nevø skulle begraves i Hundvåg kirke nu i dag og både Turid og Hildegunn ville vise sin medfølelse. Da kunne jo ikke jeg være dårligere quinde... Begravelsen startet klokken 11.00 og var vel overstått ved 11.50-tiden. Huff, det var trist å se hvorledes Jarlfrid gråt i kirken og på kirkegården. Hildegunn, som for tiden disponerer bilen til datteren, hentet meg på Eiganes ved 10.30-tiden, mens Turid kjørte til og fra på mopeden sin. Begravelsen var en trist affære, men annet var da heller ikke ventet. Avdøde ble bare 32 år gammel og selvmordet har kastet mørke skygger over Jarlfrids familie. Søsteren hennes har visstnok vært på randen av å gi opp selv efter dødsfallet, men skal nu være på bedringens vei. Jeg håndhilste på Jarlfrid og søsteren ved graven og kondolerte kort og konsist før jeg trakk meg ydmykt tilbake for å vente på Hildegunn ved bilen. Hildegunn kom 5 minutter senere og kjørte meg da rett hjem til villaen igjen.

I bilen talte vi om Jarlfrid og den sorgen hun nu gjennomgår, men vi talte også om at vi burde samles i villaen i morgen. Man kan jo ikke slutte å drikke alkohol bare fordi folk faller fra. Mer skal til før denne quinden blir avholds i alle fall. Bank i bordet for det! Nu i eftermiddag har jeg vært nede i byen for å ordne med nytt gebiss til min gamle mor. Det blåste rett og slett kaldt i sentrum i dag. Er det ikke det ene, så er det det andre, dog er det sjelden takk å få for at man steller for sin mor som best man kan. Til middag stekte jeg pannekaker og bacon i dag. Det ble rett og slett "gysla godt" og nu angrer jeg på at jeg ikke stekte til i morgen også, men men.  Nu trenger jeg en kopp med oppspritet kaffe og en dose med nyheter. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter