onsdag 29. august 2012

Seksjonsmøte, undervisning, "Stavanger på skeivå", planer om kalas, 68-års jubilant m.m.

Godtfolk!

En sløvere gjeng med norsklærere enn den til høyre på bildet finner man neppe på den nordlige halvkule. Anledningen for bildet er at den lærde quinde orienterte sine undersåtter, i anledning årets første møte ved norskseksjonen på ungdomsskolen, tirsdag fra klokken 14.45 til 15.30.

Skolens rådgiver moret seg kraftig over dette scoopet, som han mener har en stor sjanse til å vinne månedens fotokonkurranse, som vi kollegene arrangerer på moro den siste fredagen hver måned. Når man ikke engang gidder å ta av seg jakken og ta frem notatblokken når den lærde deler sin visdom, da er det åpenbart at man må ta en strengere tone ved neste møte. Kanskje er det en og annen som kommer til å skamme seg når bildet (forhåpentligvis) havner på veggen på lærerværelset på fredag.

Det man talte om under gårsdagens seksjonsmøte var noget generelt om hva som er formålet med disse møtene og hva som forventes at skal komme ut av de. En times møte annenhver uke er dog ikke meget, men det gjør i alle fall at alle vi fagkollegene i norsk får møtt hverandre minst to ganger i måneden. Jeg gikk også igjennom en del punkter, som jeg vil at mine kolleger skal komme med innspill på til neste møte. Om to uker begynner de ordinære seksjonsmøtene og da blir det full rulle med planlegging av tentamener og eksamener, vurderinger av elevenes skrive- og leseferdigheter, påmeldinger til kurs og ikke minst vil man ta opp problemer og utfordringer man evt. støter på i undervisningen, både relatert til pensum og på det mer didaktiske plan.

Undervisningen har forøvrig forløpt som seg hør og bør, så langt denne uken. Jeg har hatt tre vikartimer denne uken, men det er ikke mer enn man bør forvente nu i startfasen. Rektor mener situasjonen vil lette noget når man kommer seg ut i september. Min x-kollega Ingeborg - det er hun som er tatt inn i varmen av den nederlandske kongefamilien - har takket nei til å steppe inn som vikar på skolen nu i denne krevende tiden, og jeg forstår henne meget godt. Når man er ferdig i skoleverket efter et langt liv der, da er man ferdig, rett og slett. Tove Johs-Castell beskrev det ved en anledning meget treffende og sa: "Når man har valget mellom lyrikken og krittet, da er valget enkelt, spesielt når det også er en tavle inne i bildet."

Man har mottat informasjon om "Stavanger på skeivå" anno 2012 nu i dag og har i samråd med den skallede bestemt seg for å delta på to av postene på programmet, nemlig torsdagens quiz og lørdagens ville drikkegilde på De røde sjøhus, der nede vei kaien. I vår alder kan man ikke holde tritt med alt som skal skje disse dagene. Naboen er forøvrig sykemeldt ut uken, f.o.m. i dag, grunnet en lei bronkitt-hoste. Dog var han såpass ved helse at han klarte å gi sitt samtykke til torsdagen og lørdagen neste uke. Man har store planer om å holde kalas her i villaen i forkant av drikkegildet til LLH på De røde sjøhus, lørdag neste uke, men endelig bestemmelse skal tas i samråd med venninnene mine mot helgen.

Herren der nede i Thailand, Ivar eller Oldboy, fyller i dag utrolige 68 år! Det er en sjeldenhet i seg selv at en homofil herremann med lang fartstid i byens skeive utelive klarer å oppnå slik en alder, men herren topper det hele med å være i strålende form, attpåtil. Når man observerer han i aktivitet, enten det er på dansegulvet på HoT Open Mind eller i bakgården med en piasavakost for hånden (midt i forberedelsene til kalas) så vil nok de færreste gjette på at nevnte herre er over 60 år. Forutenom å være et kjent fjes i byens skeive miljø har Ivar en meget lang fartstid bak seg som en av de ledende kreftene ved UIS. Frem til han passerte de 62 år var han en av de nærmeste medarbeiderene til strategi- og kommunikasjonsdirektøren ved UIS, fru Anne Selnes, som forøvrig er gift med x-ordfører Leif Johan Sevland. Man gratulerer så ydmykt her fra beste Eiganes. (PS: Naboen hilser også!)

I går laget jeg sø til mor og meg; suppe kokt på ferskt kjøtt, med blant annet gulrøtter, poteter og gryn oppi. Jeg laget en full gryte, nok til både i går og i dag. Naboen var også invitert på middag i går og hugg innpå som det reneste trollet fra Asbjørnsen og Moe, tross at han allerede da hadde begynt å hoste en hel del. Man har gjort unna en del huslige sysler også, denne uken, blant annet har man vasket kjøkkenbenken, badet og man har støvsugd hele første etasje. I går var jeg på nettbanken og ordnet med finansene, både mine egne og mors. Jeg har også tatt noen telefoner hit og dit for å forhøre meg om priser på vedovner. Den gamle jøtulen på kjøkkenet er moden for å bli skiftet ut. Det er både naboen og jeg enige i, dog mener mor at 20 års fartstid er lite til en ovn å være. (Min mormor bruke samme ovn i nesten 50 år, noe mor aldri kommer til å glemme.) Nu da naboen muligens skal bli en av villaens beboere er det både rett og rimelig at han har et ord med i laget. På mandag ble jeg forøvrig ferdig med et stort kryssord, som jeg sendte inn til ukebladet i håp om gevinst. Nu i aften har jeg planer om å ta med meg pensumbøkene på sengen for å forberede meg til morgendagens undervisning.

Takk for oppmerksomheten.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter