mandag 3. september 2012

Ikke spesielt meget å berette om

Godtfolk!

Da er man inne i den uken av året hvor "Stavanger på skeivå" arrangeres! Dette er en festival hvor røffe lesber har sitt årsmøte i de mørkere krokene på De røde sjøhus og hvor unge feminine homogutter tar på et ekstra lag med eyeliner og lipgloss før de svinger seg på dansegulvet, aften efter aften. Ironisk nok velger en del bimenn å holde en ekstra lav profil under disse årlige festivitasene, kanskje for å forsikre hustruene om at de har rent mel i posen og at de faktisk er på joggetur hver torsdag aften (og slettes ikke i Bjergstedparken, å neida!)

Festivalen smeller i gang på onsdag og i løpet av 5 dager skal det blant annet avholdes åpningsshow, quiz-aften, bokprat og quindeaften. For fullstendig program, oppsøk: http://www.skeiva.no/

Den lærde quinde har hatt en god arbeidsuke på skolen. Man har undervist elevene i pensum og man har kokket i kokkesalen. Efter endt undervisning på torsdag viet man noget tid til rydding oppe i annen etasje, med tanke på at naboen efterhvert skal flytte inn der oppe. Min gamle mor synes det er en merkelig idé at naboen på 67 år skal flytte inn her, men jeg har forklart henne de økonomiske fordelene ved vår geniale plan, noe som sikkert er med og hjelper på hennes mistanker. Jeg tror faktisk hun har fått for seg at det er et eller annet på gang mellom den skallede og undertegnede. Akk, gamle folk får så meget rart for seg. Hun skulle bare visst hva den skallede foretar seg på lugubre internett-sider og i Bjergstedparken. Det ene gjesteværelset har flere skap som er fulle med klær, så det er ikke gjort i en håndvending å få kustus på alt i skapene. Man ryddet ut en del av klærne på torsdag og delte de inn i tre hauger; en kastehaug, en haug som skal gis bort til Frelsesarmeen og en haug som ikke skal ut av villaen. Man kom et stykke på veg, men må fortsette videre denne uken. Dette burde forøvrig vært gjort for flere år siden, men nu har man i alle fall fått en god grunn til å rydde.

Fredag aften var naboen og bloggens O' store forfatterinde ute på byen. Først hygget vi oss i villaen, med henholdvis hjemmebrent og kaffe og konjakk, så vandret vi nedover til sentrum for å hygge oss litt sammen med andre mer eller mindre skeive personligheter. Vi ankom HoT Open Mind ved 23.45-tiden og konstaterte ganske raskt at det var relativt rolig i lokalet denne aftenen, selv om det riktignok tok seg noget opp mot 01-tiden. Innehaveren satt selv i døren og humret godt da naboen undret på om det var noe lammekjøtt å få i lokalet. Mange kjente fjes glimret ved sitt fravær denne natten, blant annet naboens kamerater Einar og Frits samt trofaste Glen. Quinder à la Hildegunn, Jarlfrid, Hildegunns fiende nummer en, Anki og Heidi hadde også bestemt seg for å holde betryggende avstand til nattklubben denne natten, men vi hadde det dog hyggelig.

De som dominerte lokalet, denne natten, var for det meste herremenn mellom 20 og 40 år. Hans og hans thailandske utkårede sto standhaftig og speidet ut i lokalet, det samme gjorde en herremann ved navn Jan, som visstnok var på jakt efter unggutter. En og annen flott ungjente gikk dog også forbi, men de stoppet naturligvis ikke opp for å hilse på en giktbrudden quinde i stakk. (Hvem kan vel klandre ungdommen for akkurat det...) Naboen talte med mangt et menneske, denne natten, men selv talte jeg ikke med så mange, dog nøt jeg mang en sigarett ved utgangsdøren, noe som var hyggelig nok. Vi gikk hjem ved 02-tiden. Det ble ikke nashspiel i villaen, derimot nøt man godt lesestoff samt noget nattmat på sengen før man sovnet en drøy times tid efter ankomst hjem.

På lørdag var man i sentrum og handlet; man var blant annet innom Arkaden. Forøvrig brukte man dagen til forskjellige huslige sysler i villaen. Blant annet hjalp jeg mor med hårvask og stell av neglene hennes og jeg skiftet på sengen til mor og min egen seng. Jeg var også nede i kjelleren og tømte trykktanken på vannpumpen, noe som bør gjøres et par ganger i året. Jeg har i flere dager registrert at pumpen startet unødvendig ofte, men nu er alt på stell igjen der nede i kjelleren. Lørdag aften, klokken 18.00, hadde jeg naboen og Turid på middag. På menyen sto hjemmelaget lasagne med frisk salat til. Mor spiste ved kjøkkenbordet, men vi andre nøt middag og solo inne i stuen. Senere på aftenen ble det kaffe og kaker på bordet samt en dram eller to. Dog forlot Turid oss ved 21.30-tiden for å møte noen venninner nede på Mami. Naboen og jeg var jo ute dagen før, så vi nøt en fredelig aften i villaen. Naboen ville til slutt på internett for å jakte på unggutter og gikk således hjem til seg selv til slutt. Da var klokken 22.10. Jeg ble sittende oppe ganske sent, med et kryssord i fanget og konfekt (kjøpt på Madla handelslag) på bordet.

I går (søndag) hadde jeg besøk av min søster Anne-Grethe fra Klepp. Hun annonserte ikke på forhånd at hun skulle komme, så jeg sto faktisk på badet og skrubbet føttene mine akkurat da hun steg inn døren ved 11-tiden på formiddagen. Jeg ba henne gå inn til mor, så lenge, også kom jeg efter da jeg var ferdig med å pleie fotblemmene, liktærne og skrubbe hælene mine. Anne-Grethe skrøt av at hun hadde vært oppe allerede ved 05.30-tiden for å melke kyrne, vaske i fjøset og vaske traktoren. Jaja, tenkte jeg, man har hver sin lyst. Anledningen for at hun hadde tid til å stikke innom villaen - opptatt som hun er med gårdsdrift og som Syvenedags Adventist-medlem - kom av at hun hadde vært en snartur i Randaberg for å få med seg noget medisin til en ku, visstnok fra en dyrlege der borte som er en gammel venn av henne og familien. Hun er fink til å stikke innom når hun først kjører forbi Stavanger, det skal hun ha. Jeg bød mor og Anne-Grethe på kaffe og kaker, men hun satt bare en drøy times tid, før hun måtte haste videre.

Klokken 16.00 spiste mor og jeg en enkel middag, bestående av fleskepannekaker med syltetøy til. Jeg laget nok til to dager, så i dag trenger jeg ikke lage middag. Det skjedde ellers ikke stort å berette i går. Det eneste jeg husker at jeg gjorde av fornuftige ting var å spasere meg en real tur bort til Stokkavannet og tilbake. Bank i bordet for det!

Det var dagens innlegg.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter