lørdag 13. oktober 2012

Død 111-åring, helsen er noget bedre, mor hjem på visitt, lykkeønskninger, 65-års dag, naboen underviser i norsk m.m...

Ærede lesere!

Til høyre sees enkefru Maria Richard fra Frankrike sammen med datteren Jacqueline på 81 og sønnen Maurice på 90 år. Maria, som var født i Belgia, døde stille og rolig på et sykehjem tidligere denne uken, nær 112 år gammel.

Her i villaen går det sakte, dog sikkert fremover med helsen. I går og i dag har man vært i såpass bra form at man har invitert naboen og Turid på en dram eller 5 i aften, i anledning at jeg blir 65 år i morgen. Min søster Sissel reiste hjem igjen i går formiddag og i går eftermiddag var jeg på besøk hos min 92 år gamle mor på Stokka sykehjem. Da jeg var der ble vi enige om at hun skal komme på visitt til villaen i morgen aften, klokken 18.00, i anledning min 65-års dag. Min søster fra Klepp, Anne-Grethe, er også ventet søndag aften, det samme er Tove Johs-Castell.

Min mor skal være på sykehjem hele neste uke, men skal efter planen komme hjem hit til villaen mandag om en drøy ukes tid. Mor er litt for sprek til at hun kan få fast plass på sykehjem ennu, dessuten har jeg heller ikke presset på for å få henne ut av villaen på permanent basis. Jeg synes det er hyggelig med selskap her i villaen og mor selv trives meget godt der inne på kammerset. Naboen og jeg har blitt enige om å legge prosjeket med ombygging og at han skal flytte inn her på vent til utover vinteren og våren. Det går simelthen ikke an å herje med både det ene og det andre når helsen skranter, så den saken er grei.

Jeg har fått mange lykkeønskninger per telefon og internett de siste to ukene. Det varmer naturligvis en giktbrudden quinde i livets høst at en blir verdsatt såpass. Hilsener har strømmet på fra Trøndelag i nord til Thailand i sør, så det er tydelig at man har satt spor efter seg! Unge herr Steffen informerte meg på onsdag om at han nu har flyttet ut fra leiligheten sin og efterlatt sin x-utkårede alene i leiligheten. Akk og ve, men denne gangen gjorde han i alle fall ingenting efter råd gikk av meg i fylla, så man er 100% uskyldig i ungdommens smerte og lidelser. Det hører vel med i den alderen - de unge herrene er 24 og 19 - at kjærligheten kommer og går med vindene. Jeg har lyst til å råde han til å la bruddet bli endelig, denne gangen, men jeg skal holde munnen lukket og la ungdommene ordne opp selv.

Min skallede nabo har vært et arbeidsjern av de sjeldne under mitt sykefravær, så langt. Han har dekket opp halvparten av timene mine og har gjort en innsats i norskfaget få andre realister hadde klart. Her om dagen fortalte han meg at han hadde undervist ungdommene om rettskriving i nynorsk! Dog har jeg bedt han om å la satningsanalysen ligge på vent til jeg gjenvinner helsen såpass at jeg kan ta meg av den selv. Setningsanalyse er ikke noe for hvermannsen og menigmann i gaten. Neste uke er jeg også sykemeldt og da skal naboen undervise elevene i massemedier, på mine vegne. Jeg skal sette opp et opplegg for han i løpet av helgen, slik at han kan klare brasene, selv om han vanligvis er lærer i realfag. Forøvrig skøyt han gullfuglen i Bjergstedparken tidligere denne uken - tror det var tirsdag aften - og påtraff en ung herremann i 20-års alderen, som visstnok var både "herlig" og "full av krutt", uten at jeg skal detaljere noget mer. Skål!

Jeg talte med Hildegunn på telefonen torsdag aften og fikk oppdatert meg på hva som har foregått under mitt fravær. Hun la ut om både lesbevorspiel, HoT Open Mind, sladder fra lesbemiljøet, nyheter om Jarlfrids syke sønn og hun fortalte at hun skal ut på byen i aften, sammen med blant andre Jarlfrid og Anki. Efter at både Hildegunn, Turid og naboen har lagt ut om hva de har syslet med de siste 10-15 dagene sitter jeg igjen med et inntrykk av at jeg ikke har gått glipp av det helt store. Det eneste som kunne vært noget spennende å bivåne var en slåsskamp utenfor HoT Open Mind med stor politiutrykning sist helg, men ellers har det visst gått sedvanlig for seg i vårt skeive miljø, tror jeg.

Nu skal jeg steke meg noen fiskepinner og koke meg en 3-4 mandelpoteter. Besøket mitt har meldt sin ankomst ved 19.30-tiden. En flott aften bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter