tirsdag 16. oktober 2012

Dronningens kusiner skranter, Steffens x-kjæreste i hus, innom skolen, lesing o.s.v...

Godtfolk!

Først skal man til Storbritannia, hvor britenes høyt elskede dronning Elizabeth II på 86 år bekymrer seg meget for skrantende slektninger for tiden. Hennes ektemann på 91 år, prins Philip, er ikke i storform og har begynt å legge seg nedpå i utide, noget som volder dronningen en del besvær. Dronningens to kusiner, Lady Margaret Rhodes (87) og Lady Mary Clayton (94) lider også av skrantende helse. Førstnevnte, som i årevis var hoffdame hos sin moster (Dronningmoren, som døde for 10 år siden) hadde nylig et anfall av uviss karakter og dronningen skal være meget begymret for henne. Moren til Lady Margaret Rhodes døde av hjerteinfarkt da hun var 77 år gammel og hennes søster, (Lady Jean Wills) som var hoffdame hos dronningens søster, falt død om i 1999, 84 år gammel. Det var et temmelig stort sjokk for den da 99 år gamle Dronningmoren da hun bivånet niesen falle om denne høstdagen i 1999.

Lady Mary Clayton lider ikke av annet enn alderdomssvakhet, men det kan være ille nok når man straks skal fylle 95 år. Hun er kusine til både dronning Elizabeth II og Lady Margaret Rhodes. Hennes mor, Lady Rose Granville, var den av søstrene som sto Dronningmoren nærmest. Moren til Lady Margaret Rhodes var hele 17 år eldre enn Dronningmoren, derfor ble det et mer naturlig søskenforhold mellom Dronningmoren og Lady Rose. Begge Dronningmorens søstre og moren døde da de var mellom 75 og 77 år gamle, så Dronningmoren lignet ut av slekten med sine 101 år.

I dag tok jeg i hus x-kjæresten til unge herr Steffen, som en slags kriseløsning, fordi Steffen telefonerte i formiddag og informerte om at det var full krise der i heimen. De hadde visstnok hatt en krangel av de helt sjeldne i går aften - med tallerkener og vinglass som ble kastet veggimellom. Det skal bare dreie seg om et par netter på et av gjesteværelsene i annen etasje, inntil 19-åringen får tak i en egen leilighet. Jeg møtte han kjapt nu i eftermiddag. Da takket han for gjestfriheten, før han hastet videre til banken, hvor han visstnok skulle prøve seg på å ta opp et lån, sikkert med tanke på en snarlig anskaffelse av egen leilighet. Dog, inntil videre, altså, skal jeg være snill tante (eller bestemor, om eder lesere mener det er en mer passende beskrivelse) og la ungdommen få tak over hodet her i min ringe villa. Steffen følger ivrig med i bloggingen min og var fullt oppdatert på at jeg har min mor på sykehjem for tiden og at jeg således neppe kunne komme opp med en god unnskyldning for å si nei. Det kunne aldri falt meg inn og sagt nei uansett, ikke så lenge jeg vet hvor ille boligkrisen er i byen nu om dagen.

Av diskresjonshensyn skal jeg la være å nevne navnet på den unge herren som nu skal få prøve seg som beboer på beste Eiganes, i alle fall inntil videre. Det lille jeg vet om han er at han er homofil og at han har sitt daglige virke på Dolly Dimples der nede i sentrum. Min skallede nabo kommer til å avlegge meg mistenkelig mange visitter denne uken, har jeg på følelsen, så derfor har jeg bestemt meg for å holde munn nu i dag, slik at ungdommen og jeg får fred i villaen nu i aften. Jeg har ikke talt med den skallede siden søndag, noe som passer meg bra akkurat nu. Jeg har vasket og ryddet på gjesteværelset i eftermiddag, kjøpt inn godt pålegg til kjøleskapet og skiftet på sengen. Alt er klart til han finner det for godt å vende tilbake hit i aften.

I går var jeg innom ungdomsskolen for å levere sykemelding til rektor samt for å oppdatere både han og mine kolleger på helsetilstanden. Jeg er ennu ikke sikker på om jeg er inne i min siste uke med sykemelding, dog er jeg i alle fall bare sykemeldt ut denne uken, inntil videre. Om uken og helgen farer vel med helsen min har jeg planer om å returnere til klasserommet på mandag. Det blir i alle fall alkoholfritt til helgen, slik må det være om jeg skal ha den minste sjanse til å gjenvinne helsen såpass at jeg klarer å møte elevene ansikt til ansikt. I går sendte jeg en e-post til naboen med gode råd og en del veiledning til de vikartimene han skal ta for meg denne uken. Han skal ta alle norsktimene mine denne uken, bortsett fra en. Det skyldes i hovedsak at jeg spesifikt ba han om å gjøre meg denne tjenesten, i stedet for at noen andre skulle gjøre noe bak min rygg. Så lenge han og jeg kan sysle med dette har jeg god kontroll på progresjonen i faget.

Livet som sykemeldt 65-åring er ellers temmelig rolig. Forutenom en handletur til Prix, en tur innom skolen og en snartur innom gravlunden har jeg ikke vært utenfor døren i går og i dag. Været var bra i går, men i dag kom det et nytt lavtrykk inn over Stavanger, så nu regner det igjen. Det er begredelig med slik vær hele veien. Aviser og bøker er gode ting å ha når man går hjemme og kjenner på gikten, dag efter dag. Jeg har lest meget i dag, nesten tre timer i strekk nu mot aftenen. Jeg har også løst kryssord, både det i dagens Stavanger Aftenblad og deler av kryssordet i det nyeste Se og Hør-bladet. Romanen jeg holder på med for tiden heter "Vinter over verden". Jeg leser også fremdeles i det nyeste binnet til Tor Bomann-Larsen, mannen som skriver historien om den norske kongefamilien - og det meget grundig. I dag bevilget jeg meg også et fotbad i grønnsåpe- og kamfervann - og det mens jeg knasket på et knekkebrød med makrell i tomat på.

Det får være nok for i dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter