torsdag 1. november 2012

Meget å gjøre på skolen, rektor informerer, tur til sentrum, semulepudding, huslige sysler...

Ærede lesere!

I går hadde jeg min første arbeidsdag som undervisningsinspektør ved ungdomsskolen. Jeg skal arbeide 60% i den stillingen, efter planen frem til og med 28. februar 2013. Fra og med 1. mars 2013 satser man på å kunne nyte livet som avtalefestet pensjonist, akkurat som herren der nede i Thailand nu har gjort i 6 år. Arbeidstiden blir fra klokken 07.30 og til klokken 15.30 og man skal ha fri hver tirsdag og torsdag, dog må det påregnes enkelte aftener med møte- eller annen skolerelatert virksomhet og den tiden kan man ta ut i avspassering. D.v.s. at jeg av og til kan begynne noget senere eller gå hjem noget tidligere enn det som skal være hovedregelen. Jeg regner med at det kan komme godt med å kunne komme en time senere de mandagene man har vært ute på byen helgen før, og en og annen fredag kan det sikkert være godt å gå hjem klokken 15.00 eller kanskje t.o.m. 14.30.

Frem til klokken 09.00 i går gjorde jeg meg kjent med min nye kontorstol og jeg smakte på et par kopper kaffe, traktet i kaffetrakteren som står tilgjengelig for oss 4 i administrasjonen, d.v.s. skolens sekretær, skolens rådgiver, rektor og altså undertegnede. Det skal bli godt å slippe å dele kaffetrakter med nærmere 30 kolleger, dog ble jeg ikke spesielt imponert over kaffetrakteren jeg herefter skal benytte. Jeg måtte vaske den grundig, både innvendig og utvendig, før jeg godkjente den til bruk. At ingen har tatt affære og vasket den før, vitner om at enkelte drikker kaffen sin, uansett hvor surt den måtte smake. Selv må jeg ha god kaffe, i alle fall om jeg ikke skal sprite den opp før inntak.

Fra klokken var omkring 09.00 og frem til lunsjpausen satt jeg i møte med rektor. Han informerte meg om hva han forventer at jeg skal kunne ta meg av i løpet av disse 4 månedene, oppdaterte meg på computeren (diverse program og sider jeg kommer til å benytte meg av i mitt nye embete) og han satte meg inn i arkiv-systemet og hvor de forskjellige permene til ditt og datt er å finne. Jeg fikk et A4-ark av han med 6 punkter, som herefter skal være mitt ansvarsområdet her på skolen. Følgende 6 punkter var ført opp på listen:
- 1) Påse at undervisningstilbudet ved skolen er tilfredsstillende.
- 2) Være nærmeste overordnede til seksjonslederene.
- 3) Ha hovedansvaret for klasse- og gruppeinndelingene ved skolen.
- 4) Ha hovedoppsynet (herunder korrigeringsansvar) med timeplanene for både lærere og elever.
- 5) Tilrettelegge for pedagogisk utvikling og bruk av pedagogiske hjelpemidler for lærerne.
- 6) Sørge for at tentamener og eksamener blir arrangert efter gjeldende lover og regler.

Alt som har med økonomisk styring, personalsaker og kontakt med kommunens skolesjef er rektors bord, heldigvis. Dog kan det hende at jeg vil måtte være med om man skal intervjue godtfolk til stillinger ved skolen, f.eks. Min skallede nabo gratulerte meg i full ydmykhet da det tirsdag ble offisielt at jeg herved er skolens konstituerte nestleder. Skål for det!

Da jeg kom hjem i går laget jeg semulepudding og rød saus, som jeg satte ut på altanen til kjøling. Til middagsmat laget jeg hjemmelaget potetstappe og hjemmelaget brun saus, som mor og jeg spiste medisterkaker til. Medisterkakene laget jeg fra farse innkjøpt hos Idsøe, tidligere i høst. Tror det var i september at jeg laget akkurat disse medisterkakene. Jeg pleier å lage mellom 20 og 30 medisterkaker når jeg først lager. Forutenom deilig semulepudding med rød saus samt kaffe til ved 19.00-tiden var aftenen stort sett preget av huslige sysler. Jeg vasket gulvet på kjøkkenet, i gangen og inne på kammerset. Sengetøyet ble skiftet og vasket, både mors og mitt eget, dessuten ryddet jeg inn stoler og bord fra altanen og satte de ned i kjelleren. Sommersesongen er herved offisielt over her oppe på Eiganes. Jeg var også på nettbanken og betalte en regning samt kontrollerte at alt var som seg hør og bør på kontoene mine. Ved 21.00-tiden var jeg innom naboen for å låne han vaskemiddel og skurefille. Det hadde han nemlig klaget over at han ikke hadde og at han således ikke kunne vaske inne hos deg, men slike tåpelige unnskyldninger er det bare innbarkede ungkarer som kan klare å komme opp med. Han satt naturligvis ved computeren sin og chattet med ungdommer, som han kaller det, blant annet så jeg at han hadde oppe nakenprat, gaysiren og eros. Sannelig min hatt har jeg en viril kar av en nabo, men jeg satte vaskemidlene oppå kjøkkenbordet hans, så nu har han å henge i mot helgen.

Jeg avsluttet gårsdagen med å lese på sengen fra klokken var omkring 22.30 og en drøy times tid. Jeg leste ut "Orkideens hemmelighet". Jeg ble meget fengslet av denne boken og skal prøve å spore opp flere romaner av forfatterinnen, Lucinda Riley, som visstnok skal være irsk. Nevnte quinde er ukjent for meg fra før av.

I dag har jeg arbeidet i 8,5 timer på skolen. Jeg skal vanligvis ha fri på torsdager, men nu i starten må jeg vise at jeg kan gjøre en innsats. Det er meget å sette seg inn i, men jeg tror jeg skal klare oppgaven, dog trenger jeg nok noen dager på å komme inn i de viktigste arbeidsoppgavene mine. Da jeg var ferdig for dagen var jeg en tur i sentrum. Jeg satt på med rektor, faktisk, og gikk av ved posthuset. Jeg var innom apoteket for å kjøpe medisiner til mor samt kamferdråper til fotbadene mine. Etterpå var jeg innom diverse butikker, både på Arkaden, i Søregaten og på Straensenteret. På sistnevnte kjøpesenter kjøpte jeg meg noget av det sterke på vinmonopolet samt noget mat inne på Meny. Jeg observerte to meget bedårende ungjenter - lesbiske begge to - inne på Lindex. Jeg har observert begge to på HoT Open Mind og hilste ydmykt på de da vi passerte hverandre i nærheten av utgangen. Akk, den som hadde vært så heldig å ha draget på ungdommen. Sukk...

På middagsmenyen i dag sto risengrynsgrøt og i aften skal jeg servere tomatsuppe med brødskiver til, som kveldsmat til mor og meg selv. Før den tid, dog, skal jeg titte i dagens aviser og jeg skal lese igjennom noen papirer fra skolen, slik at jeg kan møte forberedt på et møte i morgen formiddag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter