lørdag 1. desember 2012

Om Thailand, flott juleblogg, snøvær, Madla Amfi, skihopp, litteraturaften, kalas i aften...

God lørdag, lesere!

Først må jeg få beklage at jeg i mitt foregående innlegg kom i skade for å komme med en og annen usannhet i forhold til herren der nede i Thailand. Jeg lar han sette skapet på plass med egne ord, slik han velfortjent irettesatte undertegnede nu i dag:

"Det er hyggelig å bli omtalt i humoristiske vendinger, men jeg må be den skallede om å være mer etterreettelig i sine referater. For det første legger jeg IKKE vinglass i fryseren, men derimot drammeglass til Jägermeisteren. En meget utbredt praksis.
For det andre er legen forlengst fylt 25 og det er langt fra at han bor her. Ikke tror jeg det varer heller, så "fast" kan man ikke si det er.
For øvrig har han rett i at det festes både tidt og ofte, og det skåler vi for!"

(Man lover forøvrig å tale med den skallede om han lettfattelige omgang med sannheten og skal herefter være mer kritisk når han brukes som kilde/referent.)

En annen ting jeg vil dele med eder lesere er en fantastisk bilde-blogg (fra Stavanger) om jul, julepynt og dekorering. Den unge herren bak bloggen er skeiv, dog meget dannet og høyst oppegående. Her er bloggen: http://bragesverden.wordpress.com/tag/jul/

I skrivende stund laver snøen ned over Stavanger, ærede lesere. Dette ble observert her i Torfæusgaten allerede ved 08.15-tiden, derfor sørget jeg for å telefonere min skallede nabo så fort som bare det, slik at vi fikk avtalt en handletur bort til Madla Amfi før elendigheten rakk å bli komplett. Jeg hadde ærend inn på Byggmix der borte på Madla Amfi, dessuten har det vært et par bra tilbud på Mega-varer, denne uken. Vi kjørte avgårde allerede før klokken hadde passert 09.00. Det snødde temmelig bra bortover Madlaveien, dog var det ennu fremkommelig, men at det kan bli riktig ille mot aftenen, hvis det fortsetter, det tviler jeg ikke på. Jeg handlet matvarer for over 500 kroner på Mega, mens jeg brukte opp et sted mellom 200 og 300 inne på Byggmix, hvor jeg kjøpte meg lyspærer, støvsugerposer og en spesiell type vaskeklut, som de selger der.

Jeg kjøpte med meg hjem ferske bakevarer fra bakeriavdelingen på Madla Amfi og serverte mor, naboen og meg selv kombinert frokost og kaffeservering med skolebrød og marsipankakestykker ved 10.30-tiden. Det smakte fortreffelig med frokost og kaker nu i dag og vi koste oss meget alle tre. Mor har blitt noget bedre igjen og sitter i skrivende stund oppe ved kjøkkenbordet og blar i Stavanger Aftenblad. Det er jeg glad for. Mens han var her oppdaterte naboen meg på det som hittil har blitt gjort der borte i huset hans. Selv har jeg ennu ikke vært innom og kikket, dog gjenstår fremdeles mesteparten av arbeidet.

I eftermiddag satt mor og jeg og bivånet skihopp på fjernsynet (førsteomgangen ble sendt på NRK2, mens finalen gikk på NRK1) mens snøen lavet ned ute. Jeg tok med meg litt sysaker inn i stuen mens hopprennet pågikk og sydde på igjen en knapp på den ene blusen min. Da jeg var ferdig kom jeg på at mor også hadde en morgenkåpe hun trengte å få stelt på, så jeg ba henne finne den frem. Den var slitt i sømene og måtte sys litt både her og der, men det sto over seg å få det gjort. Til slutt sydde jeg igjen en sokk, som er nesten ny, men som trolig var litt skadet da jeg kjøpte den. Den hadde et lite hull, som fort kunne blitt stort om jeg ikke ordnet med det. Verken Anders Jacobsen, Anders Fannemel eller Thomas Morgenstern - som alle vanligvis er i toppen - karret seg til finaleomgangen i hopprennet. Dog, Norge fikk 4 nordmenn på topp 20-listen. Det fortjener en skål!

Jeg kan også skrive kort noen ord fra torsdagen og gårsdagen. På torsdag arbeidet jeg bare to timer og benyttet blant annet dagen til å ta meg en handletur nede i sentrum på dagtid. Jeg handlet ikke stort, dog kom jeg hjem med en ny bukse til meg selv og en vinterlue, også til meg selv. Torsdag aften var jeg med kollega Ingeborg på litteraturaften på Kulturhuset i sentrum, hvor blant annet Tove Johs-Castell, Inger Grieg og Jan Erik Vold leste dikt til et interessert publikum. Jan Erik Vold leste både egenskrevet lyrikk og dikt skrevet av den han setter aller høyest i norsk lyrikk, nemlig avdøde Gunvor Hofmo, som forøvrig var lesbisk. Undertegnede er også meget begeistret for lyrikken efter Gunvor Hofmo, men størst var det naturligvis å høre de nyeste diktene til min gode venninne, Tove. I går arbeidet jeg full dag på skolen. Til middag sto julepølse med hjemmelaget potetstappe og hjemmelaget brun saus på menyen. I går aften slappet mor og jeg av, uten verken besøk eller telefoner fra noen, dog var det ganske deilig, det og.

I aften kommer naboen, Turid og Hildegunn på besøk, men ikke før klokken 20.30. Planen er å gå en tur ut, men blir snøværet for ille, blir det nok ikke til at vi våger oss ut. Først, dog, skal jeg rydde oppe på det ene gjesteværelset. Det er greit å få gjort unna litt av det som må gjøres før man skal begyne å bygge om der oppe, selv om det først skjer efter jul.

Toril

1 kommentar:

bragesverden sa...

Takk Toril for blogghenvisning, du er fantastisk!:D

Site Meter