mandag 28. januar 2013

Om mor, hektisk på jobb, kunstutstilling, skiflyvning, rolig helg, viril nabo, værskifte m.m.

Ærede lesere!

For å fortsette tråden der man sist slapp den... Min gamle mor ble utskrevet fra sykehuset på fredag. Hun ble innlagt tirsdag aften med høye CRP-verdier og hadde meget kvalme og oppkast. Hun skal også ha vært dehydrert da hun ble lagt inn. Foruten en viss hevelse i øvre del av mageregionen (som kan være av midlertidig varighet, i alle fall håper man på det) kunne ikke legene finne noe alvorlig galt med min gamle mor, skjønt alderdomssvakhet og åreforkalking er heftig nok i seg selv når man er 93 år gammel. Man tror mor hadde spysyken og at hun var dehydrert og at det gjorde henne svak og forvirret. Man fant ikke tegn til nye drypp.

Da mor ble utskrevet ble hun sendt hjem til villaen. Efter planen skulle hun hjem fra sykehjemmet sist uke, så det var i grunnen greit nok at hun kom hjem når man ser på det fra den siden, dog føler jeg det blir litt feil å sende en syk 93-åring hjem når man har et alternativ til det hele. Akk, jeg føler meg maktesløs. Jeg er undervisningsinspektør med meget makt i skoleverket, men mot sykehjem/sykehus og kommune kan ingen vinne. Så enkelt er det med den saken.

Rektor og jeg satte oss ned på onsdag i sist uke og la en slagplan for hvorledes vi skal styre skolen fremover. Vi ble skjønt enige om at en av oss bør være tilstede til enhver tid. Jeg arbeider 60% og han altså 50%, inntil sykemeldingen hans utgår ved uke 6' slutt. Sist uke var jeg syk på mandag, som tidligere nevnt, også arbeidet jeg på onsdag og torsdag, mens rektor arbeidet mandag, onsdag og fredag. Denne uken arbeider jeg, som vanlig, på mandag, onsdag og fredag, mens rektor tar de resterende to dagene. Neste uke igjen skal jeg arbeide mandag, tirsdag og torsdag, så da får man tidlig helg og det klager man ikke over. Det har vært meget og mer enn meget å ta fatt i på skolen både sist uke og nu i dag. Rektor og jeg fikk en alvorlig personalsak i fanget sist uke, dessuten er det en del møter som skal avholdes denne og neste uke og nu som rektor er sykemeldt faller det en del ekstraarbeid ned i fanget mitt.

I løpet av denne uken har jeg en hel mengde med arbeid som jeg må komme igjennom i løpet av en arbeidsuke på 22,5 timer. Følgende saker ligger i skrivende stund på arbeidspulten min og venter på å havne øverst i bunken, for så å bli tatt hånd om:
- Frist for bestilling av heldagsprøve-papirer til alle trinn er mandag om en uke. Innen da må jeg ha fått klarhet i hvilke trinn som skal opp i hvilke fag. Dette bestemmer klassestyrerene, men alle klasser må opp i minimum to fag i løpet av februar og mars.
- En kollega har klaget inn skolens ledelse til byens skolesjef. Man kan ikke gå inn på detaljene her, men slik blir det alltid mange møter og meget spetakkel ut av.
- To kolleger skal på heldagskurs til uken, dessuten er det til stadighet sykemeldinger og egenmeldinger som kommer og går (dog skal det sies at i dag var alle på plass!), således må jeg dekke opp de timene som bli stående uten lærer. Jeg tror jeg skal klare å dekke opp de fleste av timene ved bruk av interne vikarer, dog kommer jeg til å telefonere Pedagogisk VikarSentral på onsdag for å høre om de kan skaffe en vikar til å steppe inn 4 undervisningstimer den ene av dagene, for å unngå for meget press internt.
- På onsdag, mellom 15.00 og 17.00, avholdes det personalmøte. Der deltar både rektor, undertegnede, skolens rådgiver samt en representant fra lærerutdanningen ved UIS. På dette møtet skal det tas opp en hel mengde med forskjellige saker, inkl. hvorledes lærerskolestudenter skal tas imot når de kommer til oss, budsjettsituasjonen, studietur til England i vår, regler for avspassering, seniorfri og permisjon og mobbetiltak.
- Hele 4 brev ligger uåpnet, blant annet ett fra kommunen og ett fra Gyldendal forlag.
- Handleliste til lærerværelset må skrives.
- Skolen ønsker å kjøpe smartboard-tavler. Rektor og jeg skal forfatte et skriv med info. som skal avsendes skolens driftsyre.
- Ordensreglementet skal revideres. Min jobb her blir å komme med kommentarer til forbedring før saken tas opp på tirsdagsmøtet til uken.
- Skrive ferdig møteplan samt møtereferat fra sist tirsdagsmøte, hvor sekretæren ikke var til stede og således ikke fikk skrevet noe.

Til tross for at mor kom hjem på fredag fikk jeg anledning til å være med kollega Ingeborg på åpningen av en kunstutstilling på Sola, klokken 18.30. Dette hadde vært planlagt i nesten en uke og jeg ville nødig gå glipp av åpningen. Vi fikk servert ekte champagne og herlig fingermat, men maleriene på veggen overgikk det meste. Lokale kunstmalere fra distriktet hadde gått sammen om å stille ut maleriene sine under parolen "Det frie landskap", som i seg selv gir et visst hint om tematikken i mange av maleriene. Både Ingunn Fyllingen, Karl Hjalmar Holter, Jørgen Bø Hansen, Judith Fosse og Karen Winje hadde utstilt bilder, for å nevne noen. Efter vi hadde tittet litt rundt reiste vi hjem til meg for å ta en kopp kaffe med kringe og kjeks til. Jeg følte ikke at jeg kunne drøye det for lenge i.o.m. at mor hadde kommet hjem.

I uken som gikk har man også forsøkt å utføre sine mer eller mindre selvpålagte huslige sysler og pliker ellers, innimellom arbeid, syk mor og fyllesyke. På mandag hjalp jeg min skallede nabo med å påføre han hårpomade og jeg tok med meg to av penskjortene hans tilbake til villaen, hvor jeg vasket og strøk dem for han. (Ungkarer er og blir hjelpesløse!) Jeg vasket også inne på kammerset på mandag, slik at det skulle være klart til mors hjemkomst. Jeg skiftet på sengen hennes, vasket nattbordet, kommoden, sengekanten og gulvet. Onsdag aften, efter å ha vært innom mor på sykehuset, måtte jeg også ta i et tak. Først vasket jeg badet og klosettet. Senere støvsugde jeg hele første etasje og banket gangteppet ute på klessnoren. Bankingen av gangteppet var forøvrig en kald affære i 7 minusgrader. I løpet av uken utførte jeg også mine plikter på internett; både nettbanken, Facebook og Hotmail fikk besøk av meg. Jeg kommuniserer både med venner og kolleger via Hotmail og nettbanken må man jo innom når det kommer regninger eller lønn. Facebook blir vel mer et sted man titter innom for å høre siste nytt, men det er nu engang greit nok det og.

Det ble en rolig helg for mitt vedkommende. Man så på skiflyvning fra Vikersund både på lørdag og på søndag, men på søndag gjorde de norske guttene det så dårlig at de i skrivende stund står i skammekroken. Både Tom Hilde, Anders Jacobsen og Anders Bardal har annonsert sitt fravær ved kommende helgs skiflyvning. De skal rett og slett bruke tiden til å trene her hjemme i Norge, et valg jeg tror er klokt. Dog kommer de nok sterkere tilbake når det blir VM om ikke så alt for lenge. Mor har holdt sengen en del i helgen, men har også vært oppe litt i ny og ne. På lørdag var naboen med og så på skiflyvning. Tidligere på dagen var vi på Madla Amfi og handlet inn matvarer på Mega. Forøvrig kunne jeg i dag lese i avisene at nevnte kjøpesenter nu skal få sitt eget vinmonopol-utsalg. Skål for det! Lørdag aften talte man med begge sine søstre på østlandet på telefonen og intet var nytt under solen.

Naboen var på kalas hos kameraten Einar på lørdag. Således fikk jeg litt av et heftig referat fra det utagerende festelivet da naboen telefonerte i forkant av søndagens skiflyvningsrenn for å fortelle at han ikke kunne komme over for å bivåne rennet sammen med meg, visstnok fordi han ventet besøk av en stram gutt i 20-års alderen. Naboen refererte fra kalaset, hvor flere herrer hadde havnet i munnhuggeri med hverandre fordi enkelte var noget sleivkjeftet og antydet at visse personer tidvis oppsøker Bjergstedparken og Ullandhaugtårnet i ly av mørket. Hvorvidt dette stemmer eller ei er vel likegyldig, nevnte herrer ville i alle fall ikke at dette skulle omtales i det offentlige rom. Akk, slik en elendighet, sier nu engang jeg! Jeg husker ikke navnet på alle han nevnte som var tilstede på kalaset, men navn som Atle, Tore, Kjell, Frits, Reidar og Dag kom opp. På HoT Open Mind hadde det også vært full rulle, i følge naboen, som skrøt stort av nærmest å ha skutt gullfuglen inne på herretoalettet. De groveste detaljene sparte han meg sikkert for, men han hadde i alle fall observert en yngre herremann av utenlandsk opprinnelse som onanerte ved siden av pissuaret og både naboen og en annen herremann hadde hygget seg stort over underholdningen!

Søndag aften, altså i går, spaserte jeg meg en tur så langt som ned til Løkkeveien og tilbake. Det er trist, men sant at video- og dvd-utleiekiosken i Løkkeveien nu er en saga blott. Trist er det også at Kvammen sølv- og gull har lagt ned. Byen er stadig i forandring, kjære lesere. Gravlunden står dog trofast der den har stått i aldri så mange år, dog kommer det jo til en og annen ny grav der oppe også. Vi fikk et værskifte nu i helgen. Efter 15-20 dager med kuldegrader og lite vind blåste det opp natt til søndag og gradestokken gikk fra -5 til +4 med påfølgende regn- og haglbyger. Akkurat da jeg var ute og spaserte hadde vinden løyet en smule, men i natt blåste det igjen opp og det ble også torden utover natten.

Efter dagens lærergjerning laget jeg fleskepannekaker til mor og meg. Ved 17-tiden tok jeg frem en ny bok jeg har kjøpt, som heter "Dette er mine gamle dager" og er skrevet av Tore Renberg. Nok en gang en roman om Jarle Klepp. Jeg har bare lest de første 29 sidene ennu, men så langt er jeg ganske fornøyd med romanen. Jeg holder også på med en annen roman for tiden, nemlig "Mysterium i Vestindia" av Agatha Christie med Miss Marple i hovedrollen som fantastisk bestemor-aktig detektiv. Den begynte jeg å lese i sist fredag og har nu kommet snart halveis. Jeg lar disse ordene avslutte dagens innlegg i bloggen og ønsker alle en flott uke!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter