fredag 8. februar 2013

Farmor, om fødsel i Tyskland, man feirer med hjemmebrent, Bjergstedparken, om pliktene på skolen, kalas i morgen m.m...

Kjære lesere!

Onsdag morgen, nøyaktig klokken 07.35, telefonerte min sønn fra Göttingen i Tyskland med et gledens budskap til sin kjære giktbrudne mor. I en alder av 43 år har han blitt far for første gang! Mitt nydelige lille barnebarn kom til verden ved 02-tiden natt til onsdag og ble født på Krankenhaus Neu-Mariahilf i Göttingen, som ligger i delstaten Niedersachsen. Jeg har allerede fått oversendt bilde på e-post av min nyankomne sønnedatter. Min sønn har bodd i Tyskland helt siden år 2000 og har de senere år vært i forhold med en flott jente ved navn Kaisa. Navnet på den lille er allerede bestemt. Hun skal hete Elida Marie, efter min sønns mormor og min svigerdatters mor. Svigermoren til min sønn døde efter sigende før han rakk å møte henne, så det er både rett og rimelig at hun hedres på denne måten, synes jeg.

For eder uinnvidde så kan jeg nevne kort at jeg er mor til tvillinger, født i det herrens år 1969. Min datter, dog, nekter å ha kontakt med meg fordi jeg er lesbisk og fordi jeg nyter det sterke efter eget forgodtbefinnende. Hun har oppført seg som en taskenspiller av verste klasse nu i godt over 10 år, kanskje i nærmere 15 år, og selv om hun nu er 43 år gammel later hun ennu ikke til å vise tegn på at hun snart er voksen nok i øverste etasje til å respektere mine valg. Heldigvis har min søster Bente i hovedstaden en viss kontakt med henne, så jeg får tidvis enkelte rapporteringer gjennom henne. Bente møter henne sågar på kafé fra tid til annen. Det som er det verste er at hun nekter meg å ha kontakt med mine to barnebarn i hovedstaden, som begge nu er i tenårene. Jeg gleder meg til de blir voksne nok til å ta egne valg, uavhengig av sin mors bitre fremtoning. Inntil det skjer, dog, kan jeg glede meg over at også min sønn har klart å formere seg.

I anledning den gledelige nyheten inntok jeg en kopp 50/50 kaffe/hjemmebrent onsdag formiddag samt et glass med eggelikør. Utover dagen ble også temmelig mange sigaretter konsumert. Man kan vel kalle det en slags feiring eller en enmannsfest. Min gamle mor ble informert på kammerset og valgte å holde en lav profil, men jeg observerte at hun inntok to kringlestykker til morgenkaffen, i stedet for ett, så hun feiret nok hun også, på sin nøkterne og dannede måte.

Tirsdag aften, omkring klokken 21.00, hadde min skallede nabo en såpass heftig opplevelse i Bjergsteparken at jeg simpelthen ikke kan la være å refere et og annet fra eskapadene. I følge han selv hadde han ikke gjort avtale på forhånd, verken med Kreti eller Pleti, dog påtraff han to flotte gutter i 20-års alderen, som var opptatt med sitt i en eller annen busk i parken. Skjønt, de var visst ikke mer opptatt enn at de gladelig ble med hjem til den skallede for en felles hyrdestund i sofaen hans. Naboen fikk sågar lov til å fotografere guttene i det de var i full sving med forlystelsene sine. Hvorvidt bildene er ment for privat bruk eller om han kommer til å dele ut kopier til de alltid like virile kameratene sine (f. eks. herrene Frits, Einar og Hansemann), vites ei. Man kjenner heller ikke til detaljene rundt hvor aktiv naboen var i det som foregikk, men han fikk i alle fall mer enn nok. Herrer i hans alder - naboen er født i 1945 - tåler bare en viss grad av opphisselse før hjertet slår seg vrangt.

Som nevnt i forrige innlegg har rektor og jeg hatt nok å henge fingrene i på skolen, denne uken. I.o.m. at rektor er sykemeldt i 50% og fordi han har mer enn nok å ta seg av fra før så har jeg sagt meg villig til å få på plass en stillingsannonse for ny undervisningsinspektør denne uken. Rektor ga meg en mal jeg kan følge når jeg skal forfatte stillingsannonsen, slik at jeg får med det viktigste, men det blir altså opp til meg å forfatte den. Det blir også min oppgave å få den publisert i avisene, på internett og på kommunens side for ledige stillinger. Mitt store mål denne uken er å få ferdig stillingsannonsen før mandag, slik at man kan offentliggjøre den på mandag eller tirsdag. Rektor må naturligvis godkjenne den først, men jeg har ikke tenkt å blande inn skolekontoret i kommunen, slik enkelte skoler gjør når de skal tilsette folk i ledende stillinger. Dette er rektor og undertegnede kompetente nok til å ordne opp i selv, mener nu engang jeg. Målet blir nu å få ansatt et menneske så fort som bare det.

Eder ærede lesere skulle bare visst hvor meget forskjellig som havner på mitt bord i løpet av en arbeidsdag. Himmel og hav! Halvparten jeg blir bedt om å ta meg av eller ha en mening om har jeg intet og atter intet med å gjøre. Jeg er stort sett en sindig quinde, men hvis folk rundt meg kjaser og maser for meget om tull, da slår jeg i bordet. Blant annet fikk jeg en telefon angående organiseringen av natteravn-ordningen i nærmiljøet nu på tirsdag. Jeg gir blanke faen i natteravnene! Samme dag fikk jeg intet mindre enn to telefoner fra foreldrenettverket ved skolen, angående ting jeg overhode ikke har greie på. Den kommende antimobbedagen, som rektor egentlig har ansvaret for å få opp og gå, har nu også plutselig blitt min oppgave å organisere. Skolens elevråd har besluttet å pusse opp et klasserom på egenhånd. Rektor sa ja til dette i desember, men hvem er det nu som må kjøpe inn maling og annet utstyr og være med å se an arbeidet til uken? Gjett tre ganger, ærede lesere! Jeg har også fått pålegg fra skolekontoret i kommunen om å dokumentere hva slags opplegg eller metodikk skolen benytter for å få ro i klassene. Jeg husker vagt et eller annet om et skriv fra i fjor en gang angående dette, men det er temmelig vagt i minnet. Det er også noe galt med oppvarmingen i deler av skolebygningen, noe som gjør at det er bare 17-18 grader i noen klasserom. På tirsdag prøvde jeg å få noen til å komme og ordne opp i dette, men det er visst ikke helt enkelt i.o.m. at det er noe kluss med en termostat i et eller annet panel i en eller annen vegg.

Tirsdag aften kjørte jeg naboens Saab en snartur innom Esso i Bekkefaret og spanderte på den en real bilvask. Jeg setter meget pris på at naboen lar meg låne bilen hans, så det skulle bare mange om jeg ikke gjorde såpass i ny og ne. Jeg fylte også på den bensin for 200 kroner, så nu har jeg atter god samvittighet. (Tanken var allerede 50-60% full, derfor 200 kroner.)

I villaen er det også meget som krever sin quinde. Onsdag eftermiddag og aften vasket jeg gulvet og satte på en maskin med håndklær og sengeklær. Før det skiftet jeg på sengen min og oppdaget til min forferdelse at det har gått hull på lakenet mitt. Jeg tror det lakenet var omkring en 5-6 år gammelt, så jeg kastet det i søppeldunken med god samvittighet, men nu må jeg altså gå til innkjøp av et nytt. De to jeg har igjen er både utvaskede og noget slitte, men de får duge inntil videre. Det jeg la på sengen min nu er blomstrete og ble innkjøpt på Kvadrat for en del år siden. Jeg må nok ta meg en handletur for å kjøpe nye laken samt kanskje også et nytt sengesett på lørdag. Det er nok av butikker rundt omkring i Stavanger-området som selger den slags. Jeg benyttet også fridagen min på onsdag til å ta meg et velfortjent fotbad i kamfer-og grønnsåpevann, med påfølgende enkel pedikyr i form av lett skraping under hælen på foten samt neglklipping. Av andre sysler man har bedrevet med denne uken kan nevnes at man har sydd igjen en søm som holdt på å revne på den ene jakken min, omplanting av to kaktuser, som vanligvis står i stuevinduet, samt baking av rundstykker og havremakroner. Man sitter sjelden og sturer her i Torfæusgaten, det er det lite tid til.

Torsdag aften leste jeg en hel del, både i kongelige biografier og i romanen jeg har holdt på med en stund. Jeg har også planer om å lese noget i aften samt bivåne QuizDan på NRK1 klokken 20.05. I aften skal et lag fra Stavanger konkurrere mot to lag fra henholdsvis Svalbard og Asker og Bærum. Jeg har stor tro på at vaskekonen fra Stavanger og de tre herrene hun har med seg på laget skal slå til å vinne kunnskapskonkurransen. Det er veldig festlig med spørre-programmer på fjernsynet, synes jeg. For å avgjøre hvem som fortjente å representere Stavanger på fjernsynet ble det visstnok avholdt quiz-aftener på Cardinal her i Stavanger før jul.

I morgen, lørdag, har jeg planer om å holde åpen villa for gode venninner og evt. andre som kunne tenke seg å drikke seg fra sans og samling, i anledning hendelsene i Tyskland. Hildegunn, Jarlfrid, Turid og naboen kommer trolig alle 4, men det hadde vært hyggelig om det også var andre som kunne tenke seg å beære villaen med sitt nærvær. Jeg byr på hjemmebrent og kaffe, annet fluidum må medbringes. Jeg har kunngjort at planen er å havne på HoT Open Mind efter midnatt, om helsen tilsier at det er forsvarlig. Skal man komme inn der må man naturligvis utvise en viss dannelse ved inngangsdøren, og klarer man ikke å finne frem inngangspengene selv eller på annen måte viser at man er overstadig beruset er faren stor for at vaktene kommer med pekefingeren og sveiver ned bommen. Skål!

God helg!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter