torsdag 25. april 2013

Margaret Thatcher, Facebook, sladder, drittvær, Ingeborg, Madla Amfi, kalas på lørdag...

Godtfolk!

Til høyre sees et av de siste fotografiene av Margaret Thatcher, tatt i en park i London i fjor. Den da 86-årige skrantende tidligere statsministeren gikk tur sammen med sin "hoffdame", hushjelpen Kate, som så meget efter Margaret i senere år. En turgåer med hund dukket også opp i parken.

Helsen til Margaret Thatcher var så dårlig i senere år at hun ikke lenger orket å møte store forsamlinger. I 2011 kom ingen av barna hjem til jul, men et par dagers tid før julen satte inn nådde ryktene om at Margaret og Kate skulle tilbringe julen alene i Margarets store villa ørene til niesen, Jane Mayes. Hun inviterte sporenstreks både Margaret og hushjelpen hjem til seg og sin familie, hvor de kunne tilbringe julehøytiden sammen med slekten. Jane er datter av Margarets eneste søster, avdøde Muriel Cullen. I januar tok hun inn på en suite på hotell Ritz i London, efter en operasjon. Årsaken var at både hun, barna og hushjelpen mente trappene i villaen kunne bli for meget for henne. Det var på dette hotellet den tidligere statsministeren åndet ut efter et nytt slag. Hvil i fred.

Tirsdag aften leste jeg nesten 40 sider i romanen min, "Fru Inés" av Amalie Skram. Man begynte på den i sengen aftenen før, efter å ha lest ut "Bunnløst begjær". Forutenom herren der nede i Thailand kjenner jeg ingen andre skeive personer med tilsvarende leseglede, skjønt, i skrivende stund befinner visstnok nevnte herremann seg på ferie utenfor Chiang Mai og leser sikkert mindre enn vanligvis. Man var også innom Facebook og leste seg opp på visse personers gjøren og laten. Enkelte skriver det meste der om hva de har foretatt seg siden forrige besøk på klosettet. Det blir nesten for meget av det gode. Visse hemmeligheter bør man dog ha, mener nu engang jeg.

Her forleden dag hadde man forøvrig en lang samtale på Facebook med herr Thomas (Over there), som ikke bare er en meget oppegående herremann, men også besitter en særdeles lun og god humor. Nevnte herremann er meget festlig når han kommuniserer med undertegnede, dog kunne han (med fordel) kommet med noget mer heftig sladder enn hva som er tilfellet. Dog er han såpass dannet oppdratt at han velger å holde munn der undertegnede nok hadde slarvet som en ekte sladderkjerring. Heldigvis er herren der nede i Thailand noget mer snakkesalig, men man forteller sjelden videre det man får høre fra den kanten og er selv ivrig med å holde nevnte herremann oppdatert på hendelser fra vårt skeive miljø. Det skulle da vitterlig bare mangle om man ikke informerte en pensjonert universitetsmann i utlendighet om hendelser fra gamlelandet.

Apropos sladder... Min virile og frivole venninne fra Saxemarken telefonerte i går, og efter noget overtalelse ble vi skjønt enige om at det blir kalas i villaen førstkommende lørdag, fra klokken 20.00. Nu da jeg er pensjonist trenger jeg ikke lenger å bekymre meg for kolleger, elever, prøver som skulle vært rettet og lignende og da kan man jo like så greit innta det sterke i godt lag, så vel som å sitte hjemme alene i en halvmørk stue til lunken fra kaminen. Frøkenen kunne informere om at de ville og maskuline lesbene fra Haugtussa ble observert i heftig utfoldelse på Mami sist lørdag, noe herr Thomas lot være å informere om under sin rapportering fra nevnte aften. (Fy, fy!) Hildegunn har også hørt at Unni har gjort seg uvenner med størstedelen av det nuværende LLH-styret, visstnok over en krangel om innholdet av årets "Stavanger på skeivå". Enden på visen ble at hun trakk seg ut fra hele sulamitten. Var det noen som sa at lesbiske quinder ikke har temperament?

Naboen har også fått greie på både det ene og det andre, siden sist. Hansemann skal ha blitt frastjålet verdier for over 3000 kroner da han var i Thailand nylig. Det er Frits som har fått greie på dette og Frits sa at det skal ha vært en såkalt "callboy" som snappet til seg verdisakene og stakk av mens Hansemann sto i dusjen og vasket av seg synd og skam. At det går an å være så dum! Marvin, Klaus og Arne Morten - alle skeive herrer fra vårt fargerike miljø - som også har vært i Thailand den senere tiden skal ha kommet mer vel i fra sine respektive opphold. Naboens kamerat Einar skal ned til Spania i mai, sammen med sin unge og meget flotte ektemann. Frits skal også slå følge, så naboen mener at han vil bli noget ensom i mai, men undertegnede har lovet å invitere han på mer enn ett kalas den måneden. En eller annen gang i helgen (muligens søndag, dog er politiet noget usikre på tidspunket grunnet mangel på pålitelige vitner) kjørte en 30 år gammel herremann ut i Hillevågsvannet og druknet. Naboen har fått greie på at avdøde er nevø av en skeiv bekjentskap av naboen, en herremann i 50-års alderen ved navn Anders. Slik en ulykke!

I går skjedde det ikke stort å skrive om. Det har regnet og blåst frisk bris eller liten kuling det meste av uken, så hagestell og stell av gravene på gravlunden er satt på vent. Temperaturen har stort sett ligget mellom 6 og 9 grader, altså ikke særlig meget å skryte av. Det er lenge siden man har opplevd en såpass kald og sen vår her i Stavanger. Skulle nesten tro at man befant seg i Tromsø eller på Rørås. Sist uke, dog, så man årets første krokus, så det går sakte fremover, tross alt. På aftenen var man innom naboen, som lider temmelig meget p.g.a. hendelsen med foten, som fant sted på mandag. Han satt på gaysir, xtube og eros og hygget seg til bilder av unggutter, men tok seg tid til en prat.

Min x-kollega Ingeborg kom på uventet kaffebesøk tidlig på eftermiddagen. Det var da også dagens eneste positive hendelse. Det er sjelden jeg kjeder meg, men det var en periode i går hvor jeg rett og slett la meg på sofaen av ren kjedsomhet. Ingeborg fortalte meg forøvrig at hun talte med prinsesse Irene på telefonen for et par uker siden. Prinsessen går for tiden til behandling hos en fysioterapeut, grunnet vonde skuldre, men skal naturligvis delta i søsterens abdikasjon den 30. april. Hun skal også ha fortalt Ingeborg at søsteren ser frem til å bli fri fra den tunge børen hun har båret de seneste 33 årene. Hun vil svært gjerne tilbringe mer tid med sine barnebarn i årene som kommer, og både hun og Irene håper de går klar av Alzheimer-sykdommen, som til slutt ødela deres mor.

I dag har jeg bakt igjen. Denne gangen sto muffinser og banankake for tur. Begge disse kakeslagene er enkle å lage og det hele var over på en time og 20 minutter, rydding og steking inkludert. Mor og jeg koste oss stort da vi smakte på baksten. Jeg står nok høyt i kurs hos mor i dag. Tidligere i uken bakte jeg grovbrød, som mor har spist 2-3 skiver av hver dag siden, med meierismør og brunost på. Jeg var innom den skallede med 5 muffinser samt et stykke med banankake midt på dagen. Egentlig var det for å spørre om jeg kunne låne bilen hans, noe jeg alltid får lov til. Jeg vurderer innimellom hvorvidt jeg skal kjøpe meg bil igjen, men har ikke våget meg på en såpass stor utgiftspost riktig ennu. Jeg pleide å kjøre rundt i en Honda Civic 1981-modell, men den ble efterhvert så gammel og skrøpelig at jeg parkerte den for godt. I mange år har jeg sittet på med naboen til og fra skolen og hver gang jeg har trengt en bil til private ærender har jeg fått lov til å låne Saaben hans.

Jeg kjørte meg en tur til Madla Amfi i eftermiddag. Jeg hadde ingen spesiell grunn for å kjøre dit, bortsett fra å slå ihjel en time eller to, men jeg endte faktisk opp med å gjøre litt av et skup, for å bruke det uttrykket. Jeg fant en helt fantastisk flott festkjole som var satt ned med 50%, til 300 kroner. Jeg går sjelden i kjoler - er et stakk-menneske - men denne kjolen skal jeg ikle meg på lørdag for å imponere quindene på kalaset. Kanskje den drar quinder på byen også? Hvem vet. Ikke det at jeg er ute efter "å dra" quinder, men det skader aldri å pynte seg når man er i festlig lag. Jeg kjøpte meg også en truse, en topp samt noget sminke. På Mega handlet jeg matvarer for 379 kroner. Som mang en gang før påtraff jeg kjentfolk på kjøpesenteret. Først talte jeg med en drosjesjåfør som den skallede kjenner til - han har kjørt oss til sentrum fra Torfæusgaten mer enn en gang - og inne på Mega påtraff jeg Anki, en lesbisk quinde fra Kvernevik. Vi talte også, men ikke lenge. Hun hadde følge med en eldre dame, kanskje moren, så da passet det seg ikke med en lang samtale om kjente og kjære, dog nevnte jeg kort at hun er velkommen på lørdag.

Nu skal jeg steke laks og tilberede ferske grønnsaker og gode poteter. Man takker for nu.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter