mandag 6. mai 2013

Kongelige, Facebook, Tyskland og Nederland, Kvadrat, rolig helg, huslige sysler, varmere vær er meldt m.m...

Godtfolk!

Jeg kom over et meget flott bilde av den unge Dronningmoren her forleden dag, hvor hun sitter sammen med niesen, lady Mary Clayton. Bildet må være tatt på begynnelsen eller midten av 1930-tallet. Som kjent ble Dronningmoren innpå 102 år gammel, men hennes niese gjør det ikke stort verre. Hun er i dag 95 år gammel.

Herren der nede i Thailand feiret innsettelsen av kong Willem-Alexander på tirsdag med å innta matjesild og egg mens han bivånet begivenhetene på NRK nett-tv. Forøvrig antar man at godtfolk flest i Chiang Mai lot innsettelse være innsettelse og masserte slitne føtter og humpet rundt på sine respektive mopeder, som på en hvilken som helst annen dag. Man pleier ikke å bry seg så meget med det som skjer utenfor landets rike der nede i Thailand, jmf. det man har hørt fra ferierende i landet. Min søster Bente bivånet også abdikasjonen og innsettelsen på fjernsynet, dog satt hun neppe like klistret som sin royale søster i oljehovedstaden. Min søster Sissel måtte dessverre arbeide, denne dagen, mens min søster Anne-Grethe var opptatt med et eller annet i forbindelse med Syvenedags Adventistsamfunnet, hvor hun har vært ivrig med siden tidlig på 1990-tallet.

Forleden dag overleverte man en diskré liste på Facebook til herr Thomas (Over There) med navn på personer som man vet med rette bedriver cruising i Bjergstedparken og lignende steder. Herren ble sjokkert over enkelte av navnene nevnt på listen og nekter å tro at den skallede farer med sannhet. Det er naturligvis min virile nabo, som selv benytter slike lugubre steder, som har informert bloggens O' store forfatterinde om hvem, når, hva o.s.v. Herren der nede i Thailand har også blitt informert, dog ved en tidligere anledning, og han ble ikke sjokkert, i motsetning til sarte herr Thomas. Man kan ikke annet enn å humre over disse mer eller mindre tragiske herrene, som lusker rundt på slike steder i ly av mørket. Thomas mener det er feil å spre rykter, dog informerte jeg han myndig om at rykter er rykter, men at dette er faktiske forhold. Man kan ikke forventes å sitte på hemmeligheter i all evighet, dog håper man naturligvis at nevnte herrer holder munnen, i.o.m. at enkelte av disse omtalte nattmenneskene er svært så lyssky og neppe ønsker at alt hva de foretar seg skal se dagens lys. Forøvrig kan nevnes at både herren der nede i Thailand og nevnte Thomas er prektigheten selv. Skål for det!

Planene for årets sommerferie-utflukt er herved lagt. Man kan informere eder lesere om at man skal besøke både Göttingen i Tyskland og Wijk bij Duurstede i Nederland. Man reiser fra Stavanger for å besøke sønn, svigerdatter og barnebarn i Göttingen den 26. juni. Efter 4 dager, den 30. juni, går ferden videre til Wijk Bij Duurstede, via Amsterdam. Min gode venninne Ingeborg er invitert med følge som gjest hos prinsesse Irene i hennes flotte villa og har anmodet meg om å være hennes reisefølge. Man har hatt æren av å omgås prinsessen også ved tidligere anledninger og har åpenbart fått et noenlunde godt rykte på seg. Det er ikke for menigmann i gaten å få æren av å bli tatt inn i varmen hos et medlem av kongehuset i Nederland, men jeg er æren verdig. Skål!

Man er i ferd med å legge bak seg en rolig helg, uten verken fyll eller spetakkel. Min skallede nabo var hos Frits i går aften og var en tur innom Mami utpå natten, så man har fått noget rapportering fra bylivet, men ikke noe spennende å berette om, dessverre. Det eneste jeg kan nevne er at naboen endelig fikk tatt den nye og meget unge ryddegutten på Mami nærmere i øyesyn og han mener bestemt at dette er en det er verdt å legge an på ved en passende anledning. Dog kom det visst ikke til en såkalt passende anledning nu i natt.

Min generaltabbe sist onsdag, nemlig å glemme at det var 1. mai, fikk både naboen og mor til å humre godt da jeg delte fra elendigheten min med dem. Mor er senil, så hun er uten skyld, dog kan man jo begynne å lure på om visse andre (les: undertegnede) også har begynt å utvikle en alderdomspreget hjerne. Jeg gjorde et nytt forsøk på torsdag, da med mer hell. I.o.m. at været var noget begredelig på torsdag, som det meste av uken ellers, fikk jeg lånt bilen til naboen og kjørte like til Kvadrat på Forus. Der var det folksomt og det er jo litt rart at det alltid er så mange folk der, selv midt i uken, midt på dagen o.s.v. Er det virkelig så mange taskenspillere som lever på trygd og sosialpenger her i byen at de kan fylle Kvadrat hver eneste dag, uken igjennom? Jeg liker å handle i ro og mak, men jeg trosset dog folkemengden og var innom alle butikkene jeg følte for å titte innom.

Jeg tror jeg var innom mellom 10 og 15 butikker, men det var bare på HM, Albertsen sko, Kid interiør og Notabene at jeg la igjen penger. På HM gikk jeg til innkjøp av en meget flott nattkjole til meg selv. Jeg fant også en t-skjorte, tre par med sokker samt to truser, som jeg valgte å kjøpe. Til slutt invisterte jeg i en ny, lett sommerjakke, som bare kostet 350 kroner, til tross for at den ser meget pen ut. På Albertsen sko kjøpte jeg nye innesko til mor, sånne som har ekstra tykke og nærmest skli-sikre såler. Mor trenger noe på føttene som faktisk holder henne på føttene! På Kid interiør invisterte jeg i et nytt sengesett samt i en flott sofapute. På bokhandelen kjøpte jeg meg boken "En gatekatt ved navn Bob", som forteller en helt fantastisk historie om en rusmisbruker og en katt, som hjelper hverandre ut av fattigdom og annen elendighet. Boken forteller en sann historie. Jeg kjøpte meg også et nytt atlas på Notabene.

Noe av det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å kaste det gamle atlaset mitt (fra 70-tallet) i søppeldunken. Jeg har tenkt på det med atlas i lange tider, men hver gang jeg har vært på handleturer har det gått i glemmeboken. Det er greit nok at man kan finne kart og alt annet av hva man trenger på internett i disse dager, men en pensjonert lærerinde kan ikke beholde sitt gode navn og rykte om bokhyllen ikke inneholder atlas og leksika, som er noenlunde oppdatert. Både Ingeborg og Tove Johs-Castell er innom villaen fra tid til annen og de er begge pensjonerte lærerinder med argusøyne. Atlaset jeg kjøpte ser så fint ut at jeg kommer til å ha det stående fremme til ære og pynt de første ukene, men efterhvert må jeg nok finne en plass til det i en av bokhyllene mine. Forøvrig skjedde det vel ikke stort å berette fra på torsdag. Det gikk i det sedvanlige.

Fredagen ble viet baking av brød og rydding i bokhyllene mine. Enkelte av bokhyllene var temmelig støvete, men det fikk jeg ordnet opp i nu på fredag. Jeg har flyttet en del av hyllene inn på andre rom nu mens det foregår snekring i annen etasje, dog skal det sies at det ikke snekres hver eneste dag, bare når de finner det for godt å komme innom. Jeg er noget irritert på naboens kamerat og de polske vennene hans, rett og slett fordi de driver med flere prosjekter parallelt, i stedet for å gjøre seg ferdig med villaen så fort som de burde ha gjort. Jeg kommer til å stramme dem opp når de dukker opp på morgenkvisten i morgen. Jeg tror de kan ha godt av å få høre hvor skapet skal stå, om jeg så må gjøre det i nattkjolen. Bank i bordet!

Jeg stekte kjøttpølser, laget hjemmelaget potetmos med gressløk og dill oppi og varmet opp en boks med erter som middagsmat til mor og meg på fredag. Det smakte fortreffelig, selv om det var relativt enkel kost. Fredag aften var naboen innom. Jeg hentet mor inn i stuen og serverte oss kaffe med kringle og banankake til. Det var ikke det helt store å se på fjernsynet, dog gikk praten om løst og fast. Jeg hintet også frempå til naboen om hva jeg synes om de som snekrer i huset, men da penset han samtalen inn mot Bjergstedparken, HoT og det ene med det andre, så jeg forsto at dette ikke var et tema han ønsket å ta opp mens han nippet til konjakk og kaffe. Mor var også ganske snakkesalig. Hun observerte blant annet et stort tre inne på gravlunden som hun mente er "tømmerført", hun mente også det lukes og stelles for lite inne på gravlunden, før hun avsluttet med å komme med en ilsk tirade mot de stakkars herrene, som sikkert gjør sitt beste med å holde kustus på stellingen av gravlunden. Mor vil være med bort dit en dag med det første, sikkert for å ta gressklippingen, lukingen og ryddingen, eller mangel på sådan, nærmere i øyesyn. Det er greit det, men ikke før det elendige været tar seg en pause, har jeg bestemt.

I går var det, som nevnt, rolige forhold i villaen. På dagtid kan nevnes at jeg var på Prix og handlet matvarer. Prix er den nærmeste matbutikken her og ligger bare 5-6 minutters gange unna. Ellers gjorde jeg ikke så mye i går. Jeg leste en hel del, løste kryssord, nøt kaker og kaffe og jeg laget spaghetti med snurring til mor og meg, som vi spiste ved 16-tiden. Herren der nede i Thailand la ut et festlig bildet av seg selv i dameklær på Facebook i går, som naturligvis måtte kommenteres. Det å ikle seg stakk, parykk, kjole, sminke seg o.l er veldig festlig blant de skeive personlighetene av hannkjønn. Man husker selv hvorledes enkelte gjorde meget ut av seg på Hotell Alstor og Handelens hus, den gangen i hine hårde dager da LLH hadde festene sine der. Jeg bevilget meg et deilig fotbad med kamfer- og grønnsåpevann mens jeg tittet på Lørdagsrevyen. Senere telefonerte jeg til Turid for å slå av en prat om alt og ingenting. Turid var hjemme alene i Sandnes og nøt taco med godt tilbehør samtidig som hun så på en eller annen tv-serie.

I dag ble det såpass bra vær at man gikk en lang spasertur gjennom sentrum og helt bort til Godalen og tilbake igjen. Jeg brukte omkring 70 minutter på spaserturen. Det har vært 9-10 grader i dag, oppholdsvær og litt sol innimellom. Det har ikke regnet det spor i dag og i morgen og tirsdag skal det passere 13 varmegrader og solen skal skinne, jmf. aftenens værmelding på fjernsynet. Endelig kommer våren!

Takk for meg!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter