onsdag 28. august 2013

"Stavanger på skeivå" en skam!

Nu er man dog noget arg, ærede lesere!

Man har nylig mottatt programmet for årets "Stavanger på skeivå" og er i harnisk efter å ha lest igjennom det såkalte "programmet". Jeg angrer bittert på at jeg sist uke gikk ut i mediene og minnet godtfolk om festivalen, som er ment å starte den 4. september. Festivalen er blottet for både kunstneriske innslag, litterære innspill og kulturelt mangfold. Dette kommer til å bli den reneste parodien på det fjolleriet man ser i hovedstaden under paraden, når taskenspillere og forskjellige fjols ikler seg lakk og lær, masker, parykker og tangatruser - for så å gå til gatene for å kreve respekt og forståelse.

Jeg skal være kort og konsis, ærede lesere! Festivalen mangler det meste, i alle fall hvis den er ment å være en festival for alle skeive, og ikke bare for de som liker alkohol og fjolleri. Jeg mener festivalen mangler følgende innslag på programmet:
- Skeiv litteratur og/eller skeive filmer. Man kunne sørget for å sette skeiv litteratur på dagsorden, kanskje t.o.m. invitere til litteraturaften med bokdiskusjoner, presantasjoner av nye og gamle skeive bøker og kanskje foredrag av en norsk forfatter, skeiv eller ei. Og hva med å ha en aften hvor man hadde fremvisning av en eller to skeive filmer, kanskje med servering til?
- Kunstneriske innslag à la kunstutstilling av og for skeive eller "kunstverksted" med maling, tegning og andre sosiale aktiviteter.
- Kulturelle innslag med f.eks. foredrag om homohisorien i regi av fru Turid Tafjord eller besøk og foredrag av kjente skeive fjes, f.eks. Kim Friele, Gerd Brantenberg, Anne Holt, Terje Strømdal, Kjersti Fjeldstad eller André Oktay Dahl.
- Å ta temperaturen på hva de forskjellige partiene mener om homofili og relaterte temaer hadde heller ikke skadet festivalen, nu midt i valgkampen anno 2013, tvert imot.
- En (mer eller mindre politisk) skeiv parade.

Årets festivalprogram er en skam og et svik mot oss homofile, bifile og lesbiske i Rogaland. En av postene på programmet er "FCKSHP": "Workshop for deg som er intressert i analsex eller er nysgjerrig på rumpas anatomi." Den slags sodomi og taskenspill hører hjemme på kammerset! Forøvrig handler resten av programmet stort sett om festing og drikking, kamuflert under forskjellige slags navn ("ungdomsfest", "Marit og Mahala show", "fredagsfest", "skeivå-vorspiel", "kvinnevorspiel", "skeivå nattå 2013", "skeivå relax" o.s.v.)

"Quizkveld" torsdag 5. september er det eneste hederlige alternativet på programmet, som hever terningkastet fra 1 til 2. Samme aften avholdes en debatt om idrett, sikkert interessant for de 5-10% av homofile og lesbiske som har tid til den slags aktiviteter innimellom jobbing, festing, sminking, shopping og fyllesyke, men det blir for dumt for det bredere publikum. Jeg er skuffet.

Årets "Stavanger på skeivå" er blottet for fornuft og de innspill og innslag en slik festival bør inneholde. Jeg håper virkelig festivalens arrangører kjenner sin besøkelsestid og lar nye krefter slippe til neste år. Det er åpenbart at de personer i LLH og i festivalkomiteen som nu har prøvd seg ikke evner å få på føttene en skikkelig skeiv festival, som kommer forbi festing og idrettsdebattering.

Jeg krever en skeiv revolusjon til neste år og bidrar gjerne selv, kjære kamerater!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter