søndag 25. august 2013

Wesenlund (†), politikk og ville debatter, NKP, kalas, sladder, HoT m.m...

Godtfolk!

I dag skrev jeg et varmt brev og sendte til enken efter Rolv Wesenlund, enkefru Ruth W. Wesenlund. I brevet hyllet jeg hennes innsats for ektemannens ve og vel de årene han skrantet. Quinden vek nemlig aldri fra hans side, tross senilitet og meget tullball i senere år. Jeg hyllet naturligvis også ektemannens innsats for skuespilleryrket, så vel som hennes egen innsats i skoleverket. Ruth mistet sin far før hun ble født, men hadde en god mor (Bergljot Hegseth Wærdahl) som levde til 1999 og ble nærmere 87 år gammel. Hvil i fred, Rolv Wesenlund.

I uken som har gått har den politiske debatten nådd stadig nye høyder. Høyresiden opplever nu for første gang siden sommerens meningsmålinger startet en viss tilbakegang, spesielt til glede for Ap og MDG, som later til å øke mest der de andre taper terreng. NRK og TV2 kjører på med daglige valgsendinger, til stor glede for oss med interesse for den slags. Torsdag aften var det folkemøte i Tromsø med mange fremtredende politikere på plass. Aftenen før hadde TV2 partilederdebatt. Det blir stadig mer klart at det ligger an til et skifte av styrende, men hvorvidt det blir blå-blått eller en regjering med 4 partier vil kun den som lever lenge nok få greie på.

FrP har gått stadig hardere ut den senere tiden og viser muskler ovenfor Høyre. På den annen side later både Venstre og KrF til å riste på hodet av all galskapen som kommer ut av munnen til frøken Siv Jensen. I en av debattene denne uken lovet Siv å tvinge Erna Solberg til å ta FrPs side i bompenge-saken, hvor Høyre ligger mer på linje med de rød-grønne, mens FrP vil fjerne all bompenge-betaling. Det skal bli festlig å se hvorvidt Siv Jensen, Per Sandberg og de andre vil kunne klare å tukte Jern-Erna og co. i evt. regjeringsforhandlinger. At Venstre og KrF vil komme til å sitte i en regjering med FrP er dog mer usannsylig enn det motsatte.

Norges Kommunistiske Parti (med 0,03% stemmer ved Stortingsvalget anno 2009) er i harnisk efter at partiet Rødt nylig erklærte at de representerer det eneste alternativet til venstre for SV. Allerede i 2007 da Rød valgallianse og Arbeidernes Kommunistiske Parti slo seg sammen og dannet Rødt påpekte NKP at dette nye partiet ikke har noe med kommunismen og ekstrem-sosialismen å gjøre, men at de befinner seg der SV gjorde før de kom inn i regjering i 2005. De mener forøvrig at SV bare er en venstresosialdemokratisk avart av Ap, mens de kritiserer AKP-folkene i Rødt for ikke å ha tatt skikkelig avstand til AKPs støtte til Pol Pot og flere andre fascistiske bevegelser i hine hårde dager. De mener også det er helt feil at Rødt ikke vil totalforby privat eiendomsrett og kritiserer partiet fordi de ikke bygger på Marx og Lenins teorier om klassekamp.

NKP har kommet med flere kritiske punkter til Rødt:

• Arbeiderklassen trenger ikke nye navn på gamle venstregrupperinger, men et kommunistisk parti, som bygger på et vitenskaplig marxistisk-leninistisk fundament
• Norges Kommunistiske Parti (NKP) er et revolusjonært parti, som kun har arbeiderklassens helhetsinteresser som mål. Partiet har en allmendemokratisk antimonopolistisk strategi for å innskrenke og frata finans- og storkapitalen makten, og vinne samfunnsmakten for folkeflertallet av arbeiderklassen og deres allierte.
• NKP arbeider for en revolu-sjonær politikk, og ser muligheten for å etablere en bred allianse i folket mot finansog storkapitalens menneskefiendtlige imperialistiske politikk, som skaper konflikter og permanent krigstrussel.
• RV/Rødt har både gjennom sin tidligere praksis og i sitt nye program vist, at de ikke har vært, og ei heller i framtida vil det bli, det klassekamppartiet arbeiderklassen i Norge trenger.
Arbeiderklassen trenger det kommunistiske partiet. Derfor fortsetter kommunistene i Norge arbeidet med å utvikle Norges Kommunistiske Parti (NKP) til den norske arbeiderklassens revolusjonære redskap på marxismen- leninismens vitenskaplige grunn.

Ærede lesere! Så lenge SV, Rødt og NKP ikke klarer å enes blir det neppe en revolusjon her til lands i vår levetid. Krangel om kommunistiske teori later til å være viktigere for NKP enn samarbeid mot et felles mål. Rødt på sin side mener de står vel så til venstre som NKP, men at NKP består av en gjeng med tullebukker. Ved forrige stortingsvalg oppnådde forøvrig Rødt 1,3% av stemmene og står altså betydelig sterkere enn NKP. Det partiet som stilte lister ved valget i 2009 og som fikk færrest stemmer var partiet Norsk Republikansk Allianse, som dro inn 54 stemmer. Partiet er mot kongedømme, skeptiske til innvandring og vil ha billigere mat og bensin. Samtidspartiet ("FrP for innvandrere") preges også av idioti og uforstand. De karet til seg 264 stemmer ved forrige stortingsvalg og blant kjernesakene er statsfinansiering av imamer og moskeer, billigere bensin og billigere biler, mindre skatt og enklere regler for familiegjenforening. Andre mål for partiet er å tillate bruk av hijab i politiet, å opprette muslimske skoler og sykehjem.

Det skjedde ikke stort å skrive om torsdag og fredag. Dagene forløp for det meste til mer eller mindre selvpålagte huslige plikter, men jeg har tatt meg tid til både lesing og kryssord samt et besøk hos min søster Anne-Grethe på klepp på fredag. Helsen har ikke vært helt på topp siden forrige innlegg her, men jeg lever da ennu og det er det slettes ikke alle andre som gjør. I min alder må man bare være realistisk nok til å innrømme at denne dag kan være den siste man får oppleve. Thorvald Stoltenberg (82) lot seg nylig intervjue av en eller annen avis og han har også kommet dit hen nu at han vet at den neste dag kan være enden for hans vedkommende. Med en far som ble innpå 99 år tipper jeg han har noen år igjen, men han skal ha ros for å ha selvinnsikt og realisme nok til å vite at døden banker på døren hver en dag - og en gang venter den ikke på invitasjon, men kommer inn likevel.

"Så kom da gribber!
Sus med ville skrik
igjennom regn og storm
og hakk meg opp, et lik,
og sleng meg så for orm
og la meg ligge der:
Ynkelig som ikke
er livet nær!"
(Gunvor Hofmo)

I går aften holdt jeg drikkegilde i villaen med Hildegunn og naboen som gjester. Hverken Turid eller Jarlfrid takket ja til invitasjonen, dog av forskjellige og absolutt forståelige årsaker, uten at jeg vil gå noe nærmere inn på det. Naboen hadde med seg en flaske med konjakk, som han hygget seg med sammen med noget pipetobakk. Hildegunn ankom med en pose med pilsflasker samt en gave til vertinnen - en pose med bamsemums samt en pose med saltstenger. Vi hadde det meget kjekt utover aftenen. Temperaturen var såpass herlig at vi satt ute på altanen den første timen de var her.

Hildegunn oppdaterte som vanlig naboen og undertegnede på det siste nye fra lesbemiljøet. Jeg humret så hengejurene ristet da hun la ut om de seneste eskapadene til Sissel og Bente, som begge har hatt gående affærer med ungjenter de siste helgene, dog uten langvarig hell. I løpet av uken som nu nærer sin ende fikk Sissel telefon fra moren til ungjenten, og skal ha fått sitt pass påskrevet og vel så det. Bente på sin side ble tvunget til å avslutte affæren med en annen ungjente fordi det kom frem at vedkommende ungjente hadde løyet på seg flere år enn de 19 årene hun egentlig besitter. Selv Bente synes åpenbart man skal være ferdig med både russetid og tenårene før det kan bli tale om noget av det seriøse slaget. Dette med å lyve på alderen sin, både oppover og nedover, er dessverre en uting ved det skeive miljøet. Avdankede menn og jursprengte lesbe-purker har prøvd seg på den slags triks når de har vært virile på ungdommen flere ganger før. Hildegunns fiende nummer en kan se yngre ut enn sine over 50 år, men hun har flere ganger løyet på alderen ovenfor unge og uskyldige lesber. Det mener nu engang jeg blir feil.

Naboen hadde også et og annet å referere fra byens homofile miljø. Kameraten Einar opplevde at moren passerte 94 år i begynnelsen av uken. Han telefonerte naboen samme aften og humret visstnok godt da han refererte fra besøket på sykehjemmet den dagen. Moren har fått for seg at hun må trimme hver dag og går lange turer med gåstol rundt sykehjemmet hver eneste dag. Hun går også stadig frem og tilbake i korridorene på sykehjemmet - alltid med gåstol og alltid haster hun forbi alt og alle, som om hun var tilbake i yngre år da pliktene ved gården krevde at hun måtte haste i vei for å rekke alt som skulle gjøres. All trimmingen, til tross, nylig glemte hun at ektemannen døde i januar og spurte efter han. Akk, slik en elendighet! Sist helg ødela også den meget yngre samboeren til Einar foten sin. Uhellet skjedde visstnok da de to var på besøk i Haugesund-traktene og samboeren trakket feil i en trapp og falt sidelengs nedover en skrent. Det hjelper altså ikke at man er 65 år og pensjonist. Når både senile mødre og langt yngre samboere krever stell og pleie, så må man trø til!

Einar nevnte også at herren Tore skal holde et gedigent 50-års kalas nede i Tyskland i høst og at store deler av byens skeive herremenn skal stå på gjestelisten. Naboen er ikke inne i varmen, men både Einar og samboeren, Bjørn, Hansemann, Karstein, Reidar, Jan Rune, Petter, Dag og Marvin skal stå på gjestelisten. Turid og Janne gjestet forøvrig nylig leiligheten til Einar. De skal begge ha møtt opp i rutete skjorter, noe som skal ha fått flere av kalasets gjester til å humre godt. Stilen til fru Kim Friele har altså blitt en nasjonal lesbe-trend! Homser gjør ofte meget flid med hår, klær og utseende ellers når det ringes inn til kalas, men mange lesber lar det være med å ikle seg rutete skjorte samt skinnjakke og slitt dongeri- eller kordbukse. Bank i bordet!

I følge Frits skal det ha foregått en temmelig vill sexorgie på Rica Forum Hotel i helgen som var, altså for omkring en drøy ukes tid siden. Hvorledes en halvgammel homofil herremann som selv ikke var til stede vet så meget om hvem, hva, hvor o.s.v. er en liten gåte for både naboen og meg, dog har han sikkert kjennskap til en eller flere av de lykkelige deltagerene. Naboen navnga de fleste av de involverte, men i dannelsens navn lar jeg være å navngi de virle herrer her inne. (Spør meg heller via Facebook!)

Ved midnatt spaserte vi ned til sentrum og betalte 300 kroner for å komme oss inn på HoT Open Mind. Både innehaveren og en annen herremann sto i døren og sørget for at betalingen gikk korrekt for seg. Vel nede i lokalet - klokken var da omkring 00.15 - ble vi noget skuffet over at det neppe var flere enn 15-20 stykker der nede, dog snudde heldigvis trenden da klokken nærmet seg 01.00. Da kom folk rekende nedover trappene i flokk og følge, gamle som unge, quinder og herremenn. Herren Glen kom bort til den skallede og ga han en varm og viril klem, det samme gjorde Frits noget senere. Det var ikke veldig mange kjente quinder i lokalet, denne natten, men Unni og Anki ankom i alle fall efterhvert. Dog var det mange kjente og kjære herremenn og skeive gutter i lokalet. Nevner i fleng; Bjarne, Odd, Jan, Eirik, Arne Morten, Johannes, Thomas, Knut, Steffen, Morten og André. Sistnevnte refererte et og annet fra x-LLH-leder Bjørn Roar' ringe hule, til stor glede for alle rundt bordet vårt.

Hildegunn satt usedvanlig lenge ved bordet hun også, men til slutt forsvant hun i retning dansegulvet og siden så vi henne bare et par ganger. Jeg tror det var 30-40% heterofilt klientell på HoT Open Mind, det var i alle fall påfallende mange mandige gutter og dannede jenter i rommene. Jeg ga meg til kjenne for innehaveren i baren og minnet han på min gode reklame for nattklubben og den kommende skeive festivalen i Rogalands Avis denne uken, og da forærte han meg en spontan klem og lot meg få velge meg et glass med drikke for husets regning. Jeg valgte meg et glass med rødvin. Skål for det! Jeg tror nok min innsats for nattklubben - både her i min ringe blogg og i byens aviser - er noget undervurdert. Dog, vi som arbeider i kulissene får aldri den honnør vi fortjener...

Natten bød ellers på det sedvanlige. Med unntak av de gangene det bryter ut slåsskamp mellom illsinte lesbiske quinder eller herremenn som vil ha de samme ungguttene, så er det ikke særlig meget forskjell fra natt til natt på HoT Open Mind. Beduggede folk reker frem og tilbake i lokalet og vrøvler, samtidig som de forsøker å unngå at vaktene luker de ut p.g.a. for meget av det sterke. Mange danser, men de fleste sitter rundt bordene mens de skuler bort på ungdommen. Naboen og jeg var utenfor ved et par anledninger for å nyte tobakk, men det var ikke mye som skjedde der, så vi holdt oss mest inne. Jeg ble fornøyd av laget ved 02.15-tiden og fikk med meg naboen hjemover igjen. Vi spaserte rolig i det nydelige været, kjøpte med oss hver vår pølse på hjemveien og riktig hygget oss i natten.

Jeg orket ikke å være mer sosial den natten, men slo av en prat ved porten før jeg gikk hjem for å sove ut rusen. Dagen derpå fikk jeg høre av Hildegunn fra et nachspiel på Storhaug, hvor det ble bifil hygge i en dobbeltseng hos to heterofile kamerater - med Hildegunn og to bifile quinder i sentrum. Dog, jeg sparer eder sarte lesere for detaljene og avslutter herved dette innlegget.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter