torsdag 12. september 2013

LLH-fester, folk slutter å feste, åpen villa i morgen, fru Solberg tar makten, huslige sysler og stell av mor m.m...

Godtfolk!

Naboen og jeg talte meget om helgens LLH-fest over en dram i går aften. Vi er skjønt enige om at de siste 2-3 års LLH-fester er meget tammere nu enn hva de var i glansdagene mellom 1995 og 2010! Hvorvidt det skyldes at HoT Open Mind "stjeler" festløver fra LLH-festene eller at folk flest ikke orker å herje som ungdommer lenger, skal forbli usagt. En tredje mulighet er også at dagens ungdommer sprer seg mer rundt på forskjellige utesteder eller at de kanskje oppfører seg mer dannet enn ungdommene gjorde anno glansdagene?

At herren i Murgaten i lengre tid har levet i utlendighet, dog ikke i elendighet, er nok også en viktig årsak til at miljøet har blitt tammere. En herremann ene og alene er kanskje ikke avgjørende, men når man også tenker på at herrer à la Øystein, Bjørn Roar, Thomas (Over there), Eirik, Jan Anton, Lars, Sveini, Arvid og Roger av forskjellige årsaker er helt eller delvis fraværende når helgen ringes inn, begynner det å bli mange festløver som ikke lenger lever opp til sitt engang så gode navn og rykte. Utagerende quinder à la Marit, Britt, Elin, Jane og Kirsty har også gitt opp festlivet eller har emigrert til andre steder i vårt langstrakte land. Denne utviklingen er meget skadelig for vårt skeive miljø. Det later til at mange forsvant før de hadde rukket å lære skikkelig opp den neste generasjonen i hvorledes homofile og lesbiske drikker, fester og lager et realt skeivt miljø sammen. Hvilken ulykke!

For å prøve å bedre det for tiden heller noget labre festmiljøet her i vår skeive by inviterer jeg herved til åpen villa i morgen, fredag, fra klokken 19.30! Min skallede nabo vil fungere som hjelpevert og det er lov å komme selv om man ikke har vært her før. Dog setter vi et krav, nemlig at man er skeiv eller kommer i følge med en som er det. Det vil bli servert ships, sjokolade og diverse samt kaffe og hjemmebrent. Forøvrig bedes den enkelte å ta med ønsket mengde fluidum til eget bruk. Skål!

Siden forrige innlegg har det vært valg og Stoltenberg og co. er på vei ut av regjeringskontorene. Inn kommer Erna Solberg, Siv Jensen, Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande med følgesvenner. Hvorvidt ytterste høyre flanke klarer å enes med kristendommen og liberialismen gjenstår dog å se. Herren Hallgeir Langeland (SV) er ute av Stortinget efter 16 år, dog var det kanskje på tide. Vedkommende herremann har sett temmelig slitt ut den siste tiden. Hvorvidt et merkbart lavere skattetrykk lar seg kombinere med bedre helse- og omsorg samt mer vei og riving av alle landets bomstasjoner gjenstår å se, dog er det vel bare FrP- og Høyre-folk som tror på den slags eventyr. Vi andre vet at man ikke kan gi skattelettelser til folk flest samtidig som man skal bruke mer penger. Det er enkel matematikk og logikk, som man ikke trenger være realfagslærerinde for å ha forstand til å innse. Eftersom månedene forløper vil nok mange av de som stemte blått bli misfornøyde når paradis på jord uteblir.

Naboen og jeg har blitt enige om å legge hele opplegget med at han skal flytte inn hit samt utleie av hans ringe villa på vent inntil jeg blir ferdig med mine plikter på ungdomsskolen. Det blir rett og slett for meget stress å skulle holde på med organisering av dette efter en lang dag i skoleverket. At min gamle mor på 93 år(!) ligger i sengen sin på kammerset med varierende helse krever også at jeg tar min tørn med stell og pleie, så når aftenen kommer er jeg rett og slett helt utslitt. Naboen må også bestemme seg for om han vil flytte inn her eller om han vil holde seg nær ungguttene i eget hus, men det er jo lov å håpe på at han tar til fornuft til slutt, i alle fall hvis han vektlegger mine rød sterkere enn de dårlige rådene Frits og forsåvidt også Einar og Hansemann driver og gir han.

Mandagen ble helt og fullt viet Stortingsvalget efter lærergjerningen. Både på tirsdag og i går ble det viet en del tid til stell av mor samt til huslige sysler. På tirsdag bakte jeg grovbrød samt loff og jeg vasket to maskiner med klær, som jeg også hengte opp til tørk. I går dusjet jeg og vasket håret på mor, selv om dette er noe hjemmesykepleien egentlig skal ta seg av. Dog er det nu engang slik at de ikke har tid til å dusje mor mer enn en gang i uken, og det er ikke alltid nok. Jeg skal ikke gå i detaljer, men når uhellet er ute og sengen blir våt, da sier det seg selv at det må dusjes og vaskes. Jeg gredde også håret til mor og satte føttene hennes oppi grønnsåpe- og kamfervann, noe som gjorde henne meget godt. Jeg har også støvsugd, betalt regninger på nettbanken, skiftet et lysrør på kjøkkenet, fylt på parafin på parafinkaminen i stuen (med tanke på de kommende høststormene med kulde og elendighet) og jeg har tømt vannpumpen i kjelleren, fordi den hadde kommet dit hen igjen at den startet altfor ofte. Jeg har gjort mere til, men lar det være med dette, i denne omgang.

Selv om uken har vært travel, så langt, har jeg tatt meg tid til å lage gode middager og jeg har brukt lang tid på å hygge meg til dagens aviser, med svart kaffe og gode kaker til. Mandag stekte jeg laks og kokte poteter. I dag spise vi tomatsuppe. Tirsdag og i går hadde vi også gode middager, henholdsvis kjøttkaker i brun saus og kokt torsk på lefse med salt og pepper på. Jeg har dog ikke hatt tid til å lese noe skjønnlitterært de seneste dagene, men det er ikke alltid det blir tid til den slags innimellom undervisningsinspektørstilling, stell av gammel mor, matlaging, huslige sysler, telefoner, besøk av naboen, fjernsynstitting og soving. Tirsdag aften la jeg meg sågar klokken 22.15, utslitt efter helgen og to arbeidsdager.

Nu skal jeg bortom gravlunden en tur. Jeg akter å spasere helt ned til Løkkeveien og tilbake, men når man ikke har hatt tid til å trimme noe som helst ellers i uken, så er det vel ikke så mye å skryte av. Det er jo ikke akkurat langt ned til Løkkeveien...

Takk for oppmerksomheten!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter